Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Geçen sene yunanistana gittim, vize merkezinde yarım saat kadar sürdü işim. Mülakat falan yok, ıvır zıvır bir kaç evrak ve vize parası. 1 hafta sonra cebimdeydi vizem..
Aynı vize ile yaz sonu Roma'ya gittim. Vatikan'da zaten sorun yok...
Bu sene başı londraya gittim. Vize merkezinde yarım saat bile sürmedi işim. Evraklar verildi, para yatırıldı. 10 gün sonra cebimdeydi vizem.
2 hafta evvel çine gittim. Çin kaldırmış Türkiye'ye turistik vizeleri. Ya ticari gideceksiniz ya da grup halinde.. Grup olabilecek sayıda idik, buradaki acentaya evrakları ve parayı verdik; 10 gün sonra acenta bize vizeyi..
Uzakdoğudaki yerlerin bir çoğuna zaten vize gerekmiyor..
Kısaca, gitmek isteyen için cepten çıkan ek 200-250 TL para ve yarım saatlik işti vize. Gitmek zor değildi yurt dışına.. Ha kalkarsa iyi olur ama karşısında ödeyeceğimiz bedele baktığımda, kalkmasın derim. Varsın 200-250 TL x 2 fazladan vereyim.. İşi ticaret olana zaten koymaz bu para, veya yılda 2 defa vize merkezine gidip yarım saat harcamak.. Zırt pırt gidiyorsan ilk aldığın muhtemelen 3 aylık vizeden sonra ikinci gidişinde 6, üçüncü gidişinde 1, dördüncü gidişinde 2 yıllık vize veriliyor genellikle. Onla da bir kaç ülke hariç tüm avrupaya girip çıkabiliyorsun rahatlıkla. Giremediğin ülkeler de zaten bu vize serbestliği kapsamı dışında..