Hos geldiniz :)
Printable View
Hos geldiniz :)
Hayırlı olsun öncelikle.Müsait bi zamanda işleyişi karşılaştığınız zorlukları bizler için tekrardan ele alabilirseniz belki aramızdan bir kaç kişiye daha umut ışığı olabilirsiniz.Tekrardan hayırlı olsun,kolay gelsin
Çok teşekkürler arkadaşlar... ***** ev araba kredi kartı telefon hattı ve jetlag sorunlarımız var :D
Halolduğuında detaylı bir süreç yazısı yazacağım...
Korkacak çok bir şey yok ama beklemek can sıkıcı sadece bu süreçte... Ülkenin içinden geçtiği sürecide göz önünde bulundurursanız, insanı yoruyor...
9ay10 günlük yeni doğum hayırlı olsun abi :)
biz de aynı devam işte her şey tıkırında TR' de devam ediyoruz çok şükür :)
hayırlısı olsun yeni hayatınızda başarılar
Hayirli olsun. Ben de nisani bekliyorum. Zaman gecmiyor :)
Ben de başvuracağım herhalde evlenince de sorun olmuyormuş .
Hayırlı olsun, umarım işler yolunda gider.
Ben de başvurdum, sanırım 2018e doğru belli olacak. Hiç ihtimal görmüyorum da gerçi :)
Hayırlı olsun, kolaylıklar dilerim...
Bende inşallah yüksek lisans için gitmek istiyorum :)
Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Kardeşim amerikaya yerleşti new york'ta.. Şimdi üniversitede dr başlıcak orda kalır büyük ihtimalle.Bende kaçayım diyorum gideyim gelmem daha.. Kimse sorsam sen gidemessin diyorlar almazlar... Çalışmıyorum ve evli değilim.Vize çıkarmı acaba ?
Şunlar bana artı olur mu vize için ?
Daha önce birçok kez avrupaya gittim.
Üstüme taşınmazlar var ev vs..
2 üniversite okudum birtane yüksek lisansım var (güzel sanatlar)
Ailem akedemisyen
Neden soruyorum neredeyse benle aynı özelliklere sahip bir arkadaşım özellikle evli olmadıgı için direk vermemişler.. Hatta kagıtlarına bile bakmamışlar... Ha birde bilmiyorum artısı veya eksisi olur mu bütün vucudum dövme kollarım dahil.. Vize başvurusuna gittiğimde kapayım mı açayım mı ???
Abı valla dedıgın durumlarda vıze alamayan tanıdıklarım var maalesef, yas ıtıbarıyle baslarım boyle memlekete deyıp goc etme ıhtımalın yuksek, buraya gelınce de belkı TR'dekı mulklerın kıra getırısını yıyeceksen dıye dusunulebılır. Tek hafıfletıcı sebep kardesınden bır yazı alman olur. basvuru esnasında da buradakı tanıdıgın olarak kardesını yazarsın, onun yerlesmesıne veya yasınmasına yardıma gıdıp gelecegım gıbı. Baska turlu ozellıkle bu aralar hıc sansın oldugunu sanmıyorum maalesef.
dovme olayının da hıc onemı olmaz, cunku daha mulakata gıtmeden vıze kararının cıktıgını dusunuyorum. degılse de adamlar zaten hıcbır seyı takmıyor dısbgorunusun hıc onemlı olmaz. tek dıyecegım tereddutlu veya gergın olma. acık acık her seyı anlat hem formda hem mulakatta, gerısı sansa kalmıs :D
Yigit ben gecen ay aldim vizeyi. Benimde bir cok avrupa giris cikisim var. Yazilim muh mezunuyum ve calisiyorum. Tek tapu ve hesap ciktilariyla gittim. Babam da benimle basvurdu. Mulakatta sadece evli misin diye sordular hayir dedim. Dosyami bile almadi adam is gorusmesi icin gidicektim davetiyeyi verdik tamam dedi gonderdi :)
vize olayı aslıda bir siyasi karar, dönem dönem çok zor dönem dönem ise çok rahat vize veriyorlar... ben mülakata girdiğimde 'mülakat dili seçimi-Türkçe-İngilizce!' vardı, Türkçe seçmiştim... okuduğum okulu görünce mülakatı yapan kadın 'neden İngilizce seçmediniz?' dedi, ben de 'kendi ülkemde Türkçe konuşuyorum da ondan ' dedim, gülüştük, bir kaç lay lay soru ve almıştım vizeyi, ama evli bir çift vardı arkamda sanırım Irak'lı ya da o bölgelerden birindeydi, kadına verdiler vizeyi adam alamadı...
O zaman şans faktörü de çok önemli.. Ben işimi garantiye alıp öncelikle bir kursa kayıt olayım.Birkaç kişiye sordum öyle daha rahat çıkarsın dediler.Neyse daha vaktim var biraz daha araştırayım :)
En büyük bağlayıcı nedeni düzenli çalışılan iş olarak görüyorlar. Ben doktora öğrencisiyim "geri dönmeye yetecek güçlü bağların olmaması" sebebiyle reddedildi. Sigortalı düzgün nir işte çalışıyor olsam kesin alırdım.
Pasaportumuzun saygınlığı cumhuriyet tarihinin en kötü noktasında. Bizi kaçak göçmen veya terörist olarak görüyor adamlar. 2 ay önce arkadaşım gittiğinde belki 150-200 kişiyi geri çevirdiler havaalanından demişti. Oraya kadar gidip geri dönmek zorunda kalanlar bile var.
Biz iki arkadaş gidecektik diğer arkadaşımın 7 haneli hesap cüzdanı, 6.5 sayfa tapu dökümü vardı. Adam gidip alışveriş yapıp gezeceğim dedi güle oynaya aldı vizeyi, ben gittim çok iyi davrandı hatta okuduğum okullara falan baktı çok hoşuna gitti sorular falan sordu 10 dk gır gır şamata yaptık, en son reddedildi dedi.
Zaten alıp almayacağı vize randevusundan önce belli. Oradaki kişi sadece sohbet muhabbet için görüşüyor sizinle :)
Gidip şansınızı deneyin tabi. Taşınmazlardan falan kurtarıyordur belki durumunuz.
Lisans okuyorsanız yine kurtarır ama master, doktora yapmakta pek işe yaramıyor :)
Gel senı de benım geldıgım gıbı alalım :D 35 yasında ne ıngılızce kursu dıyerek hıc almazlar :D yıllık 9k'lık Busıness Management sertıfıkası egıtımı Manhattanda guzel bır okulda, sonra 1 yıl calısma ıznı derken 2 yıllık legallık kazanırsın o arada bırını bulup evlenırsen kalırsın veya greencarda falan basvurmaya devam, ben calısma vızesıne basvuruyorum sımdı bakalım. buna benzer bır 'egıtım' planı daha ınandırıcı durabılır aıle sırketımızı falan yonetecegım gerı gelıp va dıye de suslersın
yok ingilizcem gayet iyi sinema veya fotoğrafla ilgili bir kursa başvururum diye düşündüm :) Akademik branşımla ilgili yani.Aslında ülke durumu ile ilgisi yok ben hayatımı değiştirmek istiyorum avrupda olabilir irlanda veya iskoçya gibi veya bodrumda falan dağda ormanda izole bir ev alıp orda yaşayabilirim.. Çok sıkıldım aynı düzenden :)
Greencard çıktı diyelim. 6 ay içinde abd ye girmek gerekiyor mu ? girdik 1 hafta kaldık hakkımız yanmadan dönebiliyormuyuz?
Yatırımcı vizesi hakkında bilgisi olan var mı?Veya bu konuda adam gibi bir kaynakda işimi görür.
http://www.buyusa.gov/turkey/amerikadayatirim/yatirimsss/index.asp
https://travel.state.gov/content/visas/en.html
https://travel.state.gov/content/visas/en/employment/treaty.html
https://travel.state.gov/content/visas/en/general/a-z.html
Son link sitenin indexi. Kafanıza yatan, makul başka bir seçenekte bulabilirsiniz belki.
Abi işin boyutuna göre 50k'e falan da olabiliyor sanırım ama yatırımlık/iş kurmalık 100-150 varsa daha rahat.
Harbici bir iş bulup ben burayı devralacağım veya bu işi kuracağım diyerek başlayan, ilk başta 5 yıllık çalışma/oturma vizesi şeklinde gelen(greencard değil), sonraki kontrolde her şey hakikaten faal ve usulüne uygunsa 5 yıl daha uzatılan bir vize. Bu süreçlerde green card'a tabii ki başvurulabiliyor.
Abd de gelecek kurabilmek icin green card sart oglu sart. Yatirimci vizesi, ogrenci vizesi, calisma vizesi.... hepsinin bin bir tane sorunu var, yaptirimi var, ucreti var...green carda ulasabilmek icinde vize ile baslamak gerekiyor. Cok agrili, yorucu, sinir bozucu ve pahali bir surec.
@Yiğit G. Sahip oldugn donanim cok iyi ama sirf biryerde calismadigin icin heleki Abd de su anda gocmenlik krizinim yasandigi bir donemde ben turist vizesi alabilecegini sanmiyorum ama tabiki bellide olmaz. Dil kursu fln degilde bransinla ilgili bir okul uzerinden yurumek daha akillica gibi.
peki birşey sorucam orda yaşayan arkadaşım şey dedi kaçak yaşamak ile ilgili , bir suça bir olaya karışmadıgın sürece polis seni sorgulasa bile kaçaklarla uğraşmıyorlar dedi.Hani polis kimlik sordu verdin aaa sen kaçaksın yürü sınır dışına muhabbeti yapmıyorlarmış genelde kagıt işleri ile ugrasmamak için.Uzun süredir sorunsuz kaçak yaşayanlar varmış ?
Cok var hemde . Yakinen tanidigim iki Turk var burada kacak yasayan 15-20 seneden beri. Is flnbulunur bir sekilde ama hayatin boyunca ezik yasamaya mahkumsun. Vizyon sahibi kisilerin yapabilecegi sey degil o .
Ps
Gecen haberlerde seyrettim ozellikle meksika sinirindaki eyaletlerde polise kimlik sorup yasallik durumu sorgulma yetkisi getiriliyormus daha sonrada tum ulkede uygulanacakmis. Ayrica bu aralar cok fazla sinir disilar var. Su an icin polis kimlik sorup senin yasalligini sorgula(ya)miyor ama trump gocmenlere takmis durumda hersey olabilir.
ABD'ye girdik, ıvız zıvırlar devam ediyor. Misafir modundayız hala... sanırım okkalı bir yazı için 1 aya ihtiyacım olur...
Tek diyeceğim...
Biz dünya devletiyiz diyene fena söverim! Burada tutunamayıp geri de dönsem bu düşüncem asla değişmeyecek. Önceden de böyleydi, hala böyle!
@semavi. Whatsapp in calismiyor ulasamiyorum sana . Ararmisin beni @ 443 930 sifir uc kirk8
nasıl geçiyor günler ?
tecrübeler ile ilgili bir yazıyı merakla bekliyorum. :)
@turbo&quattro selam, ben sizden bir telefon almıştım hatırlarsanız. Aklıma takıldı, ben oraya gelirsem orada çalışmasında sıkıntı olmaz değil mi ? :)
dış mihraklar napıyonuz, gitmişken fetöyü yakalayın, :D
Bizim sirketinde arkansas da dun toplantisi vardi abi senin bulundugun bolgeye yakin sanirim arada bende gelip gidicem oralara bulurum seni :)
TRT kanalları, atv, ahaber, tv8 şahsen izlemiyorum. Kanal listesinden çıkarınca eblek televizyon yeniden kanal taraması yapıyor yine o bir halta yaramayan kanalları buluyor ekliyor. Otomatik taramayı kapatıyorsun yine buluyor. Bende kanalları gezerken bunların hepsini atlıyorum, artık refleks oldu misal ilk 9 kanal TRT'nin ben 10'dan itibaren başlıyorum.