Yeni evliymişsin, çocuğun olunca sen de anlarsın. O yaşta çocuklara dur demen çok zor, çok takarsan kafaya taşın derim.
Printable View
Yeni evliymişsin, çocuğun olunca sen de anlarsın. O yaşta çocuklara dur demen çok zor, çok takarsan kafaya taşın derim.
Çocuğum yokken çocuğuna sahip çıkamayan ailelere bence kızardım. Çocuk olunca iş değişiyormuş malesef.
Laftan anlaması mümkün değil. Gürültü yapmaması için çocuğu sürekli kontrol altına alman lazım bu da mümkün değil. Sürekli çocukla oyun oynarsan ancak kontrol altına alabilirsin o da tam değil bir miktar.
Ancak ailenin bu konuda duyarlı olması lazım. En azından aşağı komşuya inip niye vuruyorsun dememesi lazım. Mahçup olması lazım bence.
Sonuç olarak çözümü yok gibi.
Ben çoğu gün ustumdekı sesi çocuklar yapsa inan sesimi çıkarmayacağım diyorum.
Ben artık sabahları alarm kurmuyorum üst katımdakı hayvansı bayan arkadaş benden yarım saat önce işe gittiğinden zaten benide uyandırıyor gerisini sen duşun.
"Çocuktur, ses yapar" vb gibi söylemler çok saçma. 5-6 yaşında bir çocuğa gerekli davranışların kazandırılması gerekir. Tabii ki 30 yaşında bir insan olgunluğu değil kastettiğim ama en azından 5-6 yaşındaki bir çocuğun anne/babasının sözünü dinlemesi gerekir. Herkesin evladı kıymetlidir ama biz de çocuk olduk. Dışardan laf-söz getirecek bir davranışta bulunduysak annemiz veya babamız bize bu tür şeylerin yanlışlığını bir şekilde öğretti. Öğretmenim ve 12-14 yaş grubundan öğrencim var. Bazen anne babaları çocuklarının o kadar yanlış, o kadar saçma hareketlerinin arkasında duruyor ve savunuyor ki şaşar kalırsınız. Çocuğa sahip çıkmak davranışlarını görmezden gelmek değildir. Hep söylerim ödül nasıl bir pekiştireç ise ceza da öyledir. Ağzını burnunu kırsın değil ama en azından yanlışlarının sonucuna katlanmayı kazandırsınlar çocuklarına. Eşinizin hazırlandığı bir sınav, sizin de sabah erkenden uyanıp gideceğiniz bir işiniz var. Kimse kimsenin nazını çekmek zorunda değil. Bir de gelip "Ne vuruyosun" tarzında zeytinyağı gibi üste çıkmak ne mal olduklarının göstergesi.
Benim anne babanın nefesi kuvvetlidir, alt komşudan çok çektik bir ara. (Aracımızın cam tavanını bira şişesi kırmaya kadar) Komşu zulmü için okunan bir dua varmış ( internette bulabilirsiniz ) 2-3 hafta kadar gece gündüz okudular, 20. gün falandı, inanamadım alt katın perdesiz penceresinde "sahibinden satılık" yazısını görünce :D
Üst komşunuzun üstünde başka bir daire var mı bilmiyorum. Eğer varsa onunla irtibata geçip rica edip birkaç akşam o evde aynı muameleyi uygulayın mümkünse çoluklu çocuklu olsun. Üst komşunuz şikayete gelirse çocuktur olur böyle şeyler diyin biraz empati yapın neler yaşadığımı anlayın diyin. Belki kendileri de yaşayınca anlarlar durumu saygı gösterirler...
en ilginç yorumlardan biriydi :)))))))))
Cocuktur yapar lafını bi bizim babamiz bize soylemedi :) . Babam alt kattakilere rahatsiz vermeyelim laf gelmesin diye evde kosturmazdi bizi bi yere hizli gideceksek parmak ucunda giderdik . Bu konuda saka yapmiyorum :)
Sizin konu sikintili bi durum. Buyuk insan olsa onlarin uyuduğu saatte acin muzik setini veya baslayin matkapla bi yerleri delmeye derdim. Ama soz konusu cocuk olunca bisey diyemiyorum. Allah yardimciniz olsun.
İlginc oldugu kadar sacma bir yorum. o ses cocuk sesi degil bam bam kut kut diye cikan bir ses. Civil civil coluk cocuk sesi degil yani.Ustumde 2 ogrenci oturuyor , sabah 7 ve gece 1 de duzenli olarak ip atliyorlar. Ses ayni ses. Kaldi ki herhangi bir okulda ders islenen bir dersligin ust katinda yarim saat hoplayin ziplayin , o asagidaki formasyon almis veya direk egitim fakultesi mezunu olan ogretmen " noluyor lan burda " diye gelmez mi ?
Bir kisi ogretmen diye evinde yataginda uyuyacakken , baskasinin zaptedemedigi cocugunun sesinden rahatsiz olamaz mi ? İnsaat okumus birinin ust katinda sabah aksam hilti , matkap calistiralim nolcak ya insaatci zaten bu diyelim .
ben sana akıllı uslu bir çözüm sunayım; ses izolasyonu.
senin durumunda ortak duvar tavan (yani yukarının zemini). çocuklar koşarken aynı zamanda bağırıyorlardır vs. diye tahmin ederim, bu sesleri de duyuyorsunuzdur. rahatsız olduğunuz ana yerin salon olduğunu düşünüyorum.
alçaltılmış tavan uygulaması ile salonun tavanı 150-300mm aşağıya iner. bu mesafe içinde yukarıdan gelecek frekansları ciddi şekilde kesecek çeşitli materyaller kullanılır. laminant parke üzerinde yürüme sesi, veya hoplama-zıplama sonucu çıkabilecek bas sesler için farklı malzemeler kullanılıyor. sesler tamamen kesilmeyebilir, ancak seviyesi düşer, sizleri rahatlatır.
uygulama tavana olacağı için kartonpiyer ve avizelerin sökülüp takılması gerekir, önemli bir olay değil. boyanacak yüzey alçıpan seçilir, bu nedenle istediğiniz gibi dekorasyon yapabilirsiniz.
yürüme sesinin kesilmesi için benzer uygulama, komşunun şap ile yer döşemesi arasına izolasyon yaptırmasıdır, ancak profil itibariyle anlayıp kabul edeceklerini zannetmem.
bu tip izolasyon uygulamaları oldukça iyi sonuçlar veriyor. yapıştırırım styropor köpüğü/döşerim taşyününü şeklinde değil de, akustik izolasyon firmasının önerisi doğrultusunda bir çalışma yapmak en doğrusu olur.
çok pahalı bir işlem değil. metrekare cinsinden birim fiyat teklifi alabilirsiniz. web'de araştırırsanız firmaların siteleri çıkacaktır.
TR'de maalesef ses izolasyonu diye bir şey bilinmiyor, inşaat firmalarının umrunda bile değil. sonra derdini bizler çekiyoruz.
biraz saykoluk iyidir böyle durumlarda
Apartman hayati gercekten kötü. Ayni durumu biz de yaşıyoruz ama çocuklar kostugu için acikcasi birsey diyemiyoruz. Sabah 6 da baslayip gece 12 ye kadar sürüyor.baba evinde de durum aynı,üst katta sabaha kadar ps3 oynaniyor pes muhtemelen..taraftarlarin bütün davul ritmlerini ezberledim artık
Siz beni çağırın 1 hafta tatile çıkın ben yeteri kadar ses açarım egzozlu arabayla gezerim. Onun dışında çocuk yani napacaksınız evcil hayvan alın buda hayvan napabilirsiniz ki yaa diyin.
Bizde üst komşudan bıkıp evi sattık çatı dubleksini taşındık üste kimse gelmesin diye bur dada alt komşu ile kanlı bıçaklıyız bizim evi alıcakmış alamamış boya yapılırken içinde eşyamız varken eve girip gezmiş boyacı ile 2 saat konuşmuş gece 11 oldumu üste konuşma sesine duvara vuruyor 3 çocuğu var çocuklarının kavga seslerinden bıkmış durumdayız sabah başlıyolar akşam işten gelince devam ediyolar birde beyimiz yetmiyomuş gibi ters ters bakıyor binada gördümü ama gelip konuşmaya cesaret edemedi enson vurduğunda da uyarımızı bağrarak yaptık..
11 de gürültü yapıyorum hukuken bir şey yapamazsın diye bir olay yok bu arada herkes yasayı kendine göre yontuyor :D :D
cocugu olmayanların yorumunu okumadım bıle (zaten yorumlardan cok net anlasılıyor :))
cıkarılan ses cocuk bıle olsa saat 11 sonrası kabul edılemez.ama 11e kadar ben de cıkarırırm, kımseye de laf etmem.
cocuk dısında cıkarılan sesler, ebeveyn kaynaklı dogal ya da makıne sesı kabul edılemez kanımca. hele 11den sonra. he ozel gun olur vs olur ben haber verırım onceden ya da bana haber edıldıyse karısmam.
kardesım senın durumun zor.yarın bır gun hayırlısıysa cocuk sahıbı olursun hele kı 2 tane.o vakıt lan 11den once uyur mu bunlar,saat zaten 9da eve geldım ne zaman oynayacagım bunlarla vs dıye asagıdan vuran komsuna saydırırsın :)
allah hayırlı komsu versın gercekten.onemlı olan anlayıs meselesı.bızım suan asagı komsuda 1.5 yasında var.gecenın 3unde bıle aglıyor bazen.ama o kadar alcak gonullulerkı garajda egzoz sesı cok cıkıyormu sıze dedıgımde kendı cocugunu soyluyor.bu tıp ınsan varken karsında hıcbısey batmıyor.
İstanbuldaki evimizde aynı sorun vardı , tek fark çocuğun lisede okuyor olmasıydı.. Babası ile bir kere birbirimize girdik , ses soluk kesildi..
Çok acıdır ki insanlık her zaman işe yaramıyor.. :(
1 yıl içerisinde aynı sorun 3 kez başıma geldi.
Geçen yıl yeni taşındım eve, ben 4. katta oturuyorum ama 11. katta oturan o kadar cani insanlar varki tüm apartmanı bıktırdılar.
En sonunda apartmanca imza toplandı ve onları gönderdik.
Bu sefer üst komşu çıktı, onlara misafir geliyor çoluk çocuk, hoplama zıplama, müzik sesi yüzünden uyuyamıyorum.
Bağırmasalar rahatsız olmayacağım tabikide ama gecenin ikisinde bağırarak sohbet etmek nedir.
Tam üst komşunun misafir dönemi bitti derken(Ezberledim Artık) bu sefer tadilat işleri başladı.
Adam akşam 10"da matkap benzeri aletleri çalıştırıyor, uyarılarada kulak asmıyor pezevenk.
En sonunda evde artık kimsenin huzuru kalmadı, akşamları duvara değnekle vurmaya başladım yoksa susmuyorlar.
Tam bunlar bitti 2. kattaki komşunun kocasıyla sorunları başladı gecenin 2"sinde bağırmalarmı dersiniz, sabahın 5"inde yatağımdan zıplayarak uyanmammı dersiniz yok olmuyor.
Son birkaç haftadır ses soluk yok rahatım, apartman geneli bir uyarı yaptık.
İşiniz zor gerçekten, Allah yardım etsin.
Arkadaşın biri kendisinin ve kardeşinin okuduğu bölümü ve yarı zamanlı çalışıyor olmasını belirtmesi,üst komşunun çıkardığı sesten daha saçma değilmi?
Elden bisey gelmiyorsa psikolojik olarak kendinizi bu duruma alıştırmaya çalışın derim. Laftan anlayacak insan var tavana silahla ateş de etseniz anlamayacak insan var. Ben bebekken ust komşumuz emekleme sesimden dert yanarmis alt da değil ust komşu. 5-6 yaşına gelmiş çocuk da bi zahmet geç saatte gürültü yapmamasını ögrensin/öğretilsin. Evde odamin zemini ahşap (parke değil) kapının hemen iç tarafında bi yere basınca gicirdiyor. Sırf aşağıya ses gitmesin diye her odaya girişimde büyük bi adım atarak oraya basmam. Kardeşim bazen topuklarına basa basa yürür her seferinde uyaririm. Kapi falan kapatırken küt diye çarpmak yerine kolu indirir kapıyı tam kapatır kolu yavaşça bırakırım. Bu hassasiyetle yaşamak için de çocukken annem babam kızıp dovmedi.
Allah kolaylık versin. Takıntı haline gelirse komsunuzun kapı gicirtisindan bile rahatsız olursunuz. Kendinizi bu koşullara alıştırmaya normal karşılamaya çalışmayı deneyin derim
Son kat daireler dezavantajlı derler ama komşudan ağzı yananlar için bulunmaz nimettir.
Konudan ayrı olacak biraz ama. Abi çocuk dediğin biraz dövülecek. Aileler artık çocukları hiç dövmüyor. Babası 2 çaksın suratlarına bak bakalım koşturuyorlarmı.
Artık çocuklarda ne anne nede baba korkusu var.
İçimizde ne psikopatlar varmış :)
Aynı bela bende de var. Yeni evliyim sakin oluyum diye bir sure duymazdan geldim sonra sabir kalmadı sabahın 6sinda kapısına dayandim kocası evde olmadığından utanarak durumu anlattım ve mahcup bir sekilde eve indim. Ertesi sabah yine aynı ( sabah 5 de başlıyoruz gürültü çekmeye ) bildiğim bütün kufurleri avaz avaz bağırdım yukarı gelirsem.... diye. Cok sukur 2 aydır çıt yok.
bu işin sorumlusu aslında onlar değil amk mütahitleri.. daire duvarları ikindirik yutong malzemeden yapılmaya başladı başlayalı öksürsen diğer taraftan duyulur oldu.
yakın zamanda seyrantepedeki evimden bu yüzden taşındım yan komşum ki çocuksuz bir çift akşam saatlerinde bildiğiniz salonda konuşmalarını duyar olduk öyleyse onlarda bizimkini duyuyordur :) arkadaşlar birazda genç kanlarıda kaynıyor evin her köşesinde seviştiklerini söylemiyorum bile :haha:
kardeşim sizde evlisiniz 2 gün sonra çocuğunuz olur bu iş gerçekten zor ama bu gerçekten ailenin değil maalesef binaların suçu :)
çocuklar ses yapıyorsa yine iyi ben artık benim üst kattakilerin ailecek yürümeyip evde yuvarlandıklarını düşünüyorum. Allah sabır versin.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.Bakalım bu akşam ne maceralar yaşayacağız.
valla benimde yeğenim 4 yaşına girdi bahçede kıçı yerinde durmaz, evin içinde araba manyagı verin eline onları oturur salonun ortasına kendi capında oynar içine lego adamları falan sokmaya çalısıyor :D tepinmiyorda etmiyoruda 9-10 dedimide esnemeye başlıyor ve perte çıkıyor, çok nadir ayda yılda bir uykusu falan kaçarsa 11 lere kalıyor. Allah sabır versin
Açıkcası genelde empati kurman söylenmiş ama bence çocuklu ailelerde empati kurmaları gerekiyor. Biz çocukken gürültü yaptığımızda azarlanır, bazende dövülürdük. Artık ailelerimiz bunu uygun görmüyor. Haklılar ancak çocuklar insan. Konuşarak çoğu şeyin çözümü olacaktır. Önemli olan onlara anlatabilmek. İş hayatından veya özel hayatımızdan bir kısmını onlara ayırmak çoğu şeye çare oluyor. Örnek isterseniz "dadı" programını seyredebilirsiniz. Ama çocuk bu deyip bırakırsak şu an çevrenizdeki gençlerin davranışlarına, yaklaşım tarzlarına ve yaşam tarzlarına bakarak nasıl bir toplum yetiştirdiğimizi daha net görürüz. Apartman veya bu tarz meskenlerde yaşayanlar ilk önce o apartman ile aile olmayı bilmeli bence. Utanabilmeli, saygı duyabilmeli ve yardımlaşabilmeli. Bu zamanda artık karşı komşumuzu bile tanıyamaz hale geldik. Herkes kendince haklı. Ne zaman herkes birbirinin yerine empatiler kurabilecek o zaman insan olmayı, toplum olmayı becerebileceğimizi düşünüyorum. Bu ülke için mümkün mü "kesinlikle hayır". O zaman bırak kendini kastırmayı eğer kiracı isen al tasını tarağını git bence. Yoksa hergün aynı çileyi çekip duracaksın. Unutmamalıdır ki kişinin karakterinin temeli 0 ila 5 yaşında atılıyormuş. Biz çocuklarımızı temelde nasıl yetiştirirsek, ilerde karakteri o şekilde olacak.
(Belirtmek isterimki yukarıda yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür. Herkesin düşüncesine saygım vardır. Yanlış düşüncelerim olabilir, istina olabilecek şartlar için geçerli değildir.)
Ses yapan komşuya kesin çözüm. Bizzat denendi, çözüme ulaşıldı. Tam sesin, güpürtünün başladığı anda oturuyorsun başına iki drum solo atıyorsun hem stres atmış oluyorsun hemde komşunun sesi kesmiş oluyorsun.
http://www.drummagazine.com/images/g...1811-Tama2.jpg
kardeşim allah sabır yürek versin, yalnız aman diyim bak aman adamın kapısına çıkıp küfretme,dövme gibi birşeye yeltenme.
bunu hukuki yönü olduğu için değil memleket artık pisko dolu olduğu için söylüyorum.
sana üst duvara vurduğun için suçluyken güçlü olan adi yarın kapısına çıkıp tehdit ettiğin yada küfretiğin an seni bıçaklayabilir,vurabilir çok ama çok dikkatli ol aman diyim çocuk olma olgun ol bak evlenmissinde.
aynı birebir kelimesi kelimesine ,saatine kadar birebir dert bende var ilk 2 sene çok çektim kavgalarda ettim adam harbi bela çıktı benim eve silahla indi fln allah koruda ne bana ne ona birşey olmadı. özetle dikkatli ol be kardeşim memleket cowboy dolu maalesef :(
abi Allah yardımcınız olsun ben de ses konusunda takıntılı bi insanım yurtta kalırken çok kapıştım milletle.
Aklıma gelen en güzel ve en net çözümü söylüyorum, hani insanın kendi evinde bunu yapması fikri biraz aciziyet gibi gelebilir ama gece 2de sinirden ağlamaktan iyidir.
Bauhaus ya da koçtaş gibi yerlerde kulaklıklar var izolasyon için sadece, büyük olanlardan vs değil hani fabrikalarda vs olur ya işçiler mühendisler takar küçük genelde turuncu ya da sarı olur kulak içine oturur bildiğin köpük sünger gibi bişey.
Bu konularda sanirim karsilikli iyi niyet cok onemli. Ist daki dairemizin oldugu apartmanda herkes ev sahibi ve tum cocuklar asagi yukari ayni yas grubundayiz ( 25 senedir ayni apartman ) . Ilk tasindigimizda cocuktuk ama bizlerden daha kucukleride vardi. Ust komsumuzun o zamanlar 3-4 yasinda olan cocuklari vardi gece gunduz ses yapan, misket oynayan... Bir kere bile sikayete gitmedik her aksam sinir harbi yasasakta. Ben cocuktur yapacak tabi mantigina daha yakinim .
Burada yasadigim dairenin ust katinda gecen yaz hergun tadilat vardi sabah 8 de basliyorlardi. Ben ortamalama sabah 3 e kadar calisip 4 gibi yataga girdigim icin 2-3 gun uykusuzluktan sonra sorun olmaya basladi. Ev sahibinden rica ettim durumumu anlattim ertesi gun ses tamamen kesildi oglen vakitlerine kadar.
Iki or ek ve karsilikli iyi niyet. Umarim sorunsuzca cozersiniz.
Arsaları, tarlaları parsel parsel dagıttılar, gecekondulara kentsel dönüşüm yaptılar, sonuç: hayatında apartman dairesinde oturmamış tiplemeler apartmanlarda, sitelerde oturmaya başladı.
Hem de tek daire de değil. maşallah 3 er 5 er daireleri oldu bir anda.
Sesi gürültüyü geçtim, balkondan aşağı halı, sofra bezi çırptılar, sigara izmariti attılar balkonu tutuşturdular, yetmedi kapalı garajda çocuklarına oyun oynattılar.
Bir miktar dövüyorsun olmuyor, sövüyorsun anlamıyor, küfür ediyorsun onuda anlamıyor alışmışın evladı.
Size tek tavisyem, site ya da apartman güvenliğiniz yoksa, karakoldan iyi niyetli mümkünse tanıdık bir polis bulmaya çalışın. Onu akşam evinize davet edin. Sesleri dinletin. Beraber üst kata çıkın, adamı polis nezdinde uyarıp, tutanağı tutturun. Daha sonra avukatla ev sahibine çökün ve bu kiracıyı çıkarttırın. Bu karaktersiz ev sahibi ise en kötü mahkeme yoluyla taşınma masraflarınızı kurtarmaya çalışın. Şu ara en ucuz ev 5 milyardan aşağı taşınmıyor.
Allah sabır versin.