Komşusuna ‘uyuyamıyorum’ diye mesaj attı dehşeti yaşadı! - Son Dakika Haberler
Printable View
Adam mesajı da gösterdi tv de, biri benim kapıma o tekmeyi atsa muhtemelen kapıyı sopayla değil başka bir şeyle açar içeri alırım, sonra kim kimi yatırırsa.
Bu kekolar umarım en ağır cezayı alır da benzeri hareketi yapacak olanlara az biraz ders olur.
Sopayla yatırdığı sığıra da hiç acımadım iyi oldu.
Adamin kapisini tekmeleyip 3 kisi adamin evinde adama saldirip ustune birde serbest birakilmislar. muz cumhuriyeti resmen!!!
Delikanlı ya dövecek ya kapıyı tekmeledi üstünü çıkardı ama ilk temasta düştü yere üç kişi olmasalar paramparça ederdi evin sahibi, adamın karısının yanında evine üç kişi girip saldırmak nedir adamlık mı bu şerefsizlikten başka bir şey değil insanın gözü döner öldürür bile böylesini katil olur. Gerçekten artık bu ülkede silahtan ziyade savunma dersleri alınıp profesyönel eğitim almak lazım gelince indirecen böylesini
izlerken uyuz oldum. kavga edicen çözümde olmuyor yoksa herkese saldır.bu arada birader siizin üst katta sanırım fil besliyolar yoksa o seslerin açıklaması olamaz.
cumartesi gecesi gece 3'e kadar alt komşunun sesiyle hanım uyuyamadı, gece çıkarlarken lafı oturttu, özürler birşeyler dün de kurabiye geldi apartman birden çağ atladı. Konuştuğu herşey direk bizim dairede. Lafım yine mütahite
Ben geçen tam bu üst kattan gelen gürültüler esnasında baktım müteahhit in araba otoparkta. Aradım dedim gel eve. Sağolsun geldi. Dedim dinle şimdi. Adam şok oldu. Yukardaki konuşma sesi direk yanında sanki. Bu nasıl olur, olmaması lazımda bilmem ne de. Dedim oluyor gördüğün gibi. Buna bi çare bul dedim. Ortağıyla konuşup haber verecekti. Tabiki bişey yapmayacaklar :) bu arada, attığım ses kaydını dinleyenler hak vermiştir umarım :)
Başkasının hanesine girip, adamı hastanelik edeceksin ve serbest?! bırakılacaksın. O zaman gerçekten boşa yaşıyoruz bireysel silahlanma gibi ilkel bir çözüm bulmamız lazım. Zaten bu davarların çoğunda vardır o da en azından elimiz boş kalmasın.
O değilde evine saldırılan adam sopa değilde silahla açsaydı kapıyı 3'üde poku pokuna ölmüştü şimdi
İstanbul’da ‘komşu’ dehşetinde yeni gelişme – Sozcu Gazetesi
sosyal medya sayesinde gözaltına alınmışlar, adliyeye gönderileceklermiş.
Adliye salar bu sefer de.......
Bulunduğunuz İl/İlçe Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvurunuz güzellikle.
4721 sayılı Türk Medeni Kanunu:
Madde:737-Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkilerini kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Özellikle taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel âdete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır.
Yerel âdete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan denkleştirmeye ilişkin haklar saklıdır.
Haneye tecavüz var ve serbest bırakılıyorlar.
Bireysel silahlanmaya teşvik ediyorlar insanları,ne zamandır da düşünüyorum zaten. Başvuru işlemlerini tamamlayıp bulundurma için heyet raporuna çıkacağım .
İnşallah bir gün benim kapıma da böyle gelirler.
Bu kapıya gelme işini görünce aklıma geldi...
Caddebostan'da eski evdeyiz o zamanlar, otoparka "yabancı" sanılan bi araba girmiş, babam da akşam gelip yer bulamayınca onun arkasına park etmiş.
Komşulardan birinin oğlunun arabasıymış meğer, adam başka evde yaşıyormuş, burada ailesine uğramış. Tabi herhalde kapıcıdan mı nereden buldularsa bizim daireyi bulmuşlar, 23:00 gibi kapı çaldı. Babam da "hah aracın sahibi galiba" dedi, ayaklandı, arabayı çekmeye gidecek... Hani olay çıkarma niyetimiz yok.
Kapı çalınca aşağının kamera çalıştı, bi tane tip, kaşları çatmış, suratı olduğu gibi kamerada, babam "kim o" deyince bu başladı küfürler, bilmemneler, gel al bu arabayı buradan, yok şöyle yaparım böyle yaparım, babam "bana bak sakin ol, geliyoruz dur" dedi, o an ben kaptım, ben de buna bağırdım, kes lan noluyosun dur geliyoruz diye... Babamdan önce ben giyindim :D
Aşağı indik, bu zaten bağırıp çağırıyor, millet balkonlara çıkmış, gel bakim dedim ne yapacakmışsın, oradan atıp tutuyosun... Biraz geri vites yaptı ama hala bağıra bağıra bakın diyor araba kitlenmez, arabamı kitleyemezsiniz... Ne diyosun ya dedim ne kitlemesi, e kitlemişsiniz işte diyor. Arkasına parkı kastediyormuş, e yer bulamadık buraya park ettik, kapıyı çaldın, adam gibi söyle çekelim arabayı, ne saçma sapan konuşuyorsun dedik...
Hala araba kitlenmez kitlenmez diyor :D Ben durumu anladım, baba dedim bu mal sarhoş, papağan gibi tekrarlıyor. Yoksa döveceğiz salağı :D Tamam birader sen sakin ol, kitlenmez doğru diyosun dedik, bi anda sustu :D Çektik arabayı gitti bu artis artis ama...
Sonra babam 2 hafta sonra falan asansörde bi adamla karşılaşmış, adam babamı tanımış, ya demiş böyle böyle siz şu dairede misiniz, evet... Ya çok özür dileriz, o gece bizim oğlan içmiş gelmiş, arabayı da buraya bırakmış, biz de evde yoktuk, müdahale ederdik, ne olur affedin falan... Ya yok demiş olur mu öyle şey, biz de ilk başta anlamadık, saldırıya geçtik, biz de özür dileriz demiş, öyle halletmişler :D
Gürültü yüzünden değil ama aidat yüzünden buna benzer bi olay yaşadık.Sonra Allah ne verdiyse sonrası sabaha kadar karakol sonuç beklemedeyiz.İnanın muz cumhuriyeti gibi yönetiliyoruz.Sığırlar hala dayılık yapma derdinde.Sonuçta da bi mok çıkmayacak eminim.İşin özü üst kat alt at olayı değil apartmandaki insan görünümlü hayvanlarla uğraşmak. O yüzden Mümkün oluyorsa müstakil olmuyorsa az daireli bi binaya taşınmak
Kansiz kopekler ya.
İnsanin kapisina dayanmak nedir lan???
Gercekten o sopayi kafaya yiyip, yere yigilinca bi rahatlama bana da geldi.
biz müstakil evde bile sorun yaşıyoruz, ev sahiplerinin çoğu emekli yargı mensubu, kalanı da zamanında artık nasıl iş ilişkileri olduysa onların yakını esnaf vs, köpeğime 'itinie sahip olun!' dedi diye karşı komşuyla tartıştık, akşamına aynı sitedeki babası eski bir yüksek yargı mensubuyla kapıma dayandı :D adam nasıl sarhoş çakmak yansa patlar o derece, seni öldürürüm köpeğinin kafasını keserim falan diyor bana :) ben herifin yüzüne suratımı dayandım hiç konuşmadan bekliyorum, fiziki bir temas bekliyorum kendi evimin bahçesinde ama yemedi, anırdı anırdı baktılar olay başka sonuçlanacak adamı zorla aldılar götürdüler.. bu gibi durumlarda sakin kalmak en iyisi, şimdi adamı gördüğümde çaktırmadan kamyonu üzerine sürüyorum tırsıp kaçıyor hemen :D
uzun süre yargı lojmanında yaşadım, orada öyle polis çağırma vs olamıyor, herkes kendi kişisel çözümlerini buluyor :) üst komşusunun gürültüsünden şikayetçi bir üye, senelik izne giderken odalarının tavanına radyo yapıştırıp seslerini açmıştı mesela :)
herkese selamlar.
whatsapp kişiselleştiği için gruptan çıkıyorum.
a bilok değil a blok. yazılar tam facia. dilbilgim mükemmel değildir.de ayrı mı bitişik mi yazılıyor bilmem ama bunlarıda yanlış yazmazsın bi zahmet.
ya yazı yazmayı bilmiyosun daha 2.5 yaşındaki cocugu nasıl eğiticen.
Aynen o yazım şeklini görünce zaten "insan" olarak diyalog kurmanın gereksiz olduğu anlaşılıyor.
Bir de atar yapıyor mal.
Ya diyorum ya, bizimki de arada oynamak istiyor, hemen uyumuyor bilmemne, halı yerine parkeye oyuncak dökünce ne yapacağımı şaşırıyorum utancımdan, adamlar yakında gelecek kapıya diyorum. Allahtan anlayışlı çocuklar. Bu insanlarda hiç utanma arlanma yok. Çok enteresan gerçekten.
Valla bakıyorum herkes şikayetçi bir ben değilimişim okuyunca rahatladım :) dünki başıma geleni anlatıyım temizlikci eşim evde hasta yatıyordu kapıyı duymamış yönetici beni arayıp eşin bi zahmet kapıyı açsın su koysun diyo.
Telefonu açıp rehber bulup beni aramasına pişman ettim. Şunu anladım aynı binada ev sahibi olup kiracılara bir ön yargı var babasının malı gibi davranmayı çok seviyorlar. Bu yaşıma kadar hiç bir telefonu hele benden büyük birine selamsız açıp tartışmaya girmedim demekki iyi niyetli olmıcan.
Sitede 442 daire var. Bunların 155'i whatsapp grubunda. Konuşma olurken aradan biri atlayıp saçma salak bir şey söylemesi ile millet biribirine giriyor :D elimde çekirdek okuyorum eğlenceli oluyor. "Deyil" yazıyorlar grupta paso. Neyse diyorum Türkiye'nin kültür durumu ortada çok zorlama :D
e bu baba ve oğulları tutuklanmış nöbetçi mahkemece ? :D Sosyal Medya Cumhuriyet Başsavcılığı görevinin başında yine.
her insan ses yapabilir ben çoğunlukla normal karşılıyorum. Bir şey düşebilir, misafir çocukları gelebilir, sinirli olur insan bir şeyler fırlatır ya da çok mutlu olur hoplar zıplar ama kesinlikle bunlar komşuluk hukukunda katlanılması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Ancak sorun tamamen sonradan görmelikle alakalı. Ördek çobanı olamayacak vasıftaki insanlar torpille iş sahibi oluyorlar o işten kazandıkları paralarla da ev-araba sahibi olunca durum bu. Her insanın bi sınırı var ve ben eminim ki burada problemlerini anlatan insanlar defalarca kere göz yummuş oldular ancak artık sınırı aştı ve tepki gösterilmeye başlandı. Kısacası Pazar sabahı kapımın önünde 8 de tam 1 buçuk saat davul zurna çaldırırsan komşuluğundan başlarım gelinine de damadına da düğün arabasını süsleyen çiçekçiye kadar söverim de. Evimin karşısında düğün salonu var bu arada o yüzden sizlere şunu yaşadım bunu yaşadım demiyorum. :) Gece 12 yi geçe havai fişek ve korna sesi beni naif bi insan yaptı :) Sonuç itibariyle apartmanlar bu şekilde de trafik çok mu farklı? işyerleri? okullar? en basiti bi yerde sıraya giremiyoruz, kimsenin kimseye saygısı kalmadı.. Yani konuşulan bu konu ülkenin genel tahammülsüzlük, saygısızlık, bencillik durumunun ufak bi yansıması sadece..
üstte whatsapp konumasını paylaştığım kişi gece 12'de geldi sanırım, çocuk yarım saat taktaktak koştu. bu arada komşu bizim iki üstümüz. Düşünün ses farkını. Çocuğum yok ama süpürge çalışırken dış kapıyı açarken süpürgeyi kapatan, gece işten geç döndüğümde kapıları filan sert kapatmayan, şehirdışından geldiğimde çek çek bavulu sırf ses yapmasın diye elime alan birisi olarak bu hassasiyeti ben "bilok" için boşuna yapıyormuşum.