User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Çekinmeden Sormak İstiyorum (Meslek Seçimi Mevzusu)

Vuh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çekinmeden Sormak İstiyorum (Meslek Seçimi Mevzusu)

Şu dünyada otomobiller kadar zevk alabildiğim başka bir alan yok sanırım sırf bu yüzden Hacettepe otomotiv bölümünü okumak istiyordum fakat son bir senedir elektrikli araçların depara kalkması ülkelerin sıfır emisyon hedefleri, ülkemizin hala araba üretememiş olması vesaire derken biraz soğudum açıkçası bölümden.
    Arabalarla içli dışlı olmak, project cars bölümüne kendi konularımı açmak (hayale bak ) sanayide yatıp sanayide kalkmak istiyorum (bkz: akşam sanayide toplanıp bira içmek). Para ve vakit lazım bu işler için.. Benim merak ettiğim bu işlerin içindeki abilerimin ne mesleklerle meşgul olduğu. Sabahtan akşama takım elbise içinde dolaşıp akşam çantamı Passat'ımın arka koltuğuna koyup kravatımı gevşettiğim bir hayat istemiyorum sonuçta bir kere yaşıyoruz kaçırılan her roll night, her buluşma, her drift antrenmanı değerli Yerimde olsanız otomotiv mi okurdunuz yoksa başka bir tavsiyeniz var mı?

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomotiv ne kardeşim mühendisliğimi, otomotiv teknolojisimi ?

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vuh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu dünyada otomobiller kadar zevk alabildiğim başka bir alan yok sanırım sırf bu yüzden Hacettepe otomotiv bölümünü okumak istiyordum fakat son bir senedir elektrikli araçların depara kalkması ülkelerin sıfır emisyon hedefleri, ülkemizin hala araba üretememiş olması vesaire derken biraz soğudum açıkçası bölümden.
    Arabalarla içli dışlı olmak, project cars bölümüne kendi konularımı açmak (hayale bak ) sanayide yatıp sanayide kalkmak istiyorum (bkz: akşam sanayide toplanıp bira içmek). Para ve vakit lazım bu işler için.. Benim merak ettiğim bu işlerin içindeki abilerimin ne mesleklerle meşgul olduğu. Sabahtan akşama takım elbise içinde dolaşıp akşam çantamı Passat'ımın arka koltuğuna koyup kravatımı gevşettiğim bir hayat istemiyorum sonuçta bir kere yaşıyoruz kaçırılan her roll night, her buluşma, her drift antrenmanı değerli Yerimde olsanız otomotiv mi okurdunuz yoksa başka bir tavsiyeniz var mı?
    Ben yerinde olsam nasıl para kazanacağıma bakardım. Araba hobin. Hobinle işin aynı olmak zorunda değil hatta bir çok kişi yapma der. Paranı kazanabileceğin sağlam bir kariyer çizip onun peşinde koş derim. Başka iş yaparken de arabayla uğraşabilirsin.
    Sohbette forum üyeleri ne işle uğraşıyorlar tarzı bir konu vardı. Videolarda ki roll videoları ile karşılaştır cevaba ulaş

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu hayallerim icin gerekse parca tedarigi gerekse maddi acidan kaptan olucagim. Belli bir sure sonra kendi hobi garajimi yapacagim.
    Nitekim her ne olsanizda eger kafana koyduysan kendi arabani yaparsin, sectigin meslek dolayisiyle parani dolayisiyla bunun olus sureni etkiler. Ama insanlarla olan diyaloglarin ile bu olayida giderebilirsin.

Allah bahtini acik etsin.
    TR - B13

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otomotiv ne kardeşim mühendisliğimi, otomotiv teknolojisimi ?
    Mühendislik abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak Hacettepe'ye girebilirsen güzel olur senin için, 1 sene İng, 1 sene Almanca hazırlık okuyorsun toplamda 6 sene. Okulun bitince Mercedes'te direk staja başlıyorsun, Çukurova'ya girersen de Temsa'da direk staja başlıyorsun, bu iki üniyi kazanırsan işsiz kalmazsın. Amaaa şu var, çoğu şirket bu bölümün mezununu alacağına gidip Makina mezunu alıyor, zaten mesleğin ne olursa olsun iş biraz da sen de bitiyor, 2 yıllık bölüm okuyup güzel yerlere gelen, mühendis olup 35 yaşında anca güzel maaşlı iş bulan tanıdıklarım oldu. İş biraz da kendini geliştirmene bağlı. Ayrıca sen biraz Fast&Furious ilk bölümlerini izlemiş gibi sezdim öyle hayallere dalma fazla ve bu yaşının tadını çıkart iş hayatına girince hem o dediklerini yapamıcaksın hem de 30'una yaklaştıktan sonra o dediklerini yapsan da aynı zevki vermeyecek sana hayat

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tipik 17-19 yaş arabacı sendromu

evliliğe doğru yaş 25lerde filan passatlı kravatlı hayata donme cabasında olursun boş işler bu işler hobi amaçlı takıl işte fazla derine inmene gerek yok.

İlker G.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

evliliğe doğru yaş 25lerde filan passatlı kravatlı hayata donme cabasında olursun boş işler bu işler hobi amaçlı takıl işte fazla derine inmene gerek yok.
    -Aynı sendromu yaşadığım için bilirim ahahahha Gerçi şu anda Makine Müh. okuyorum ama hiçbirşey hayalinizdeki gibi değil.Okul bitsede artık mezun olsam modundayım...
    -Hacattepe için birşey diyememde Çukurovada okuduğum için Temsa muhabbetine giriyim.Öncelikle ordan mezun olup işsiz olan birçok arkadaşım var(hoş onlar mezun oldu işsiz,biz okula gitmedik uzattık gene işsizi dolayısıyyla).Temsa gözünüzle büyüteceğiniz bir firma değil malesef ve her Çukurovadan çıkanıda kapmıyorlar.İş tamamen sizin kendinizi geliştirmenize bağlı.Otomotivden mezun olup araçların A'sından anlamayan birçok arkadaşımla sizi tanıştırabilirim
    -Sonuç olarak hayırlısı sınav nasıl geçti,kaç bin gelir?yarında sınav var sanırım?

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16 yaşında liseliyken type-r s2k istiyordum 24 yaşıma geldim az yakan dizel temiz .

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Toplantıya giderken passat kullanabileceğin bir iş bulursan yat kalk şükret.. 10 sene sonra asıl olanın sanayide yatıp kalkmak, roll nightlarla uğraşmak değil eve maximum gelir getirmek olduğunu anlayacaksın..

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediğin hayatı yaşayan ya da kendi imkanları ile yaşayabilen insanların verdiği emekler ve geçirdiği süreler o kadar çoktur ki bilsen, bu soruyu sormaktansa en iyi ve en temiz nasıl kazanırım sorusunu düşünmen gerektiğini anlarsın.

Yani dışardan bir yerden bir şeyler gelmediği sürece, kendi imkanlarınla heves ettiğin gibi bir hayatı yaşama imkanını hevesini kırmak istemem ama belki 30'una yakın bulursun. Hem ev geçindirip hem çalışıp hem de akşamları her gece sanayide geçirebileceğin bir iş için ya bir şekilde chiptuning vs ilgili işleri sen yapacaksın (nasıl olur bilmiyorum) ya da çok uğraşacaksın 30'undan sonra da F&F tarzı şeyler yaşamak zor gelecek çünkü girdiğin her atraksiyonda eşin çocukların gözünün önüne gelecek Haliyle o beğenmediğin hayata ve arabaya özlem duyar hale geleceksin.

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim yıllarca bende o hayalle ve hırsla orta okulda kolejde burslu okuyup, lisede devlet fen lisesi kazandım. İlk yıl Hacettep otomotiv müh. gelmeyince 2. yıla kaldım. 2. yıl girdiğim sınavda da Hacettepe otomotiv müh. gelmeyince kocaeli mekatronik müh. nin otomotivle çok ilgili olduğunu düşünüp okumaya başladım. Ders içeriklerinin teorikten öteye gitmemesi ve üniversite hocalarınında ilgisizliğini (bilgisiz demiyorum ama 2009 yılında çift kavrama şanzımanların üretimde olduğunu ben söyledim hocama ilk) görünce hevesim kırıldı. Okuldan soğudum. 8. yılımdayım. Artık sırf usandığım için bitirmeye çabalıyorum şu an. Diyeceğim o dur ki; ne kadar çok para o kadar imkan ve araba olur hayatında. İster sanayide takılırsın ister showroomda. Şimdi ki aklım olsa ailemin ısrarlarına kulak verir yarı burslu diş hekimliği okurdum.
    ///M Rulez...

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    41 yaşındayım, 24 yıldır arabalarla ilgilenirim... maden mühendisiyim ama 10 sene makineler üzerine çalıştıktan sonra kendi proje ve uygulama şirketimi kurdum doğaltaşlar üzerine...

öncelikle şua karar vermen gerekiyor, otomotiv senin mesleğin mi olacak yoksa hobin mi? otomotiv bitirip de bayilerde satış elemanından öteye gidemeyenler de var... ben hep hobim işim olsun istedim ama beceremedim herkes karşı çıktı... proje yapmak, kendi garajın olması vs. bunlar ciddi maliyetler, bu maliyetleri karşılayacak bir gelir düzeyin olması lazım çünkü bu hobinin hiç bir getiri yok bolca götürüsü var...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazdıklarını okudum yaşına baktım hak verdim sanayilerde yatıp kalkmayı hiiiç hayal etme . Seninki heyecan , o heyecanın gecene kadar çok şey kaybedersin yok yakınken dön
    Dr.ECU

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makina mühendisiyim şuanki kafam olsa özelde eczacılık okurdum açardım dükkanımı. Kafama ...
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle en güzel şekilde okuyabileceğin, kendinde yetenek gördüğün ve becerebileceğin mesleğe yönel. Paran varsa yancıkta diye başlayan bir tabir vardır, paranı kazandıktan sonra her araba senin.. Sanayide garajın olup çok önemli projeler çıkarma hayalleri için bol sıfırlı aileden gelen rakamlar falan lazım
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Makina mühendisiyim şuanki kafam olsa özelde eczacılık okurdum açardım dükkanımı. Kafama ...

Dükkanını açmasan bile ver bi hastaneye diplomanı günde 2-3 saat takıl hastanede 7-8K maaşın vardı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak Hacettepe'ye girebilirsen güzel olur senin için, 1 sene İng, 1 sene Almanca hazırlık okuyorsun toplamda 6 sene. Okulun bitince Mercedes'te direk staja başlıyorsun, Çukurova'ya girersen de Temsa'da direk staja başlıyorsun, bu iki üniyi kazanırsan işsiz kalmazsın. Amaaa şu var, çoğu şirket bu bölümün mezununu alacağına gidip Makina mezunu alıyor, zaten mesleğin ne olursa olsun iş biraz da sen de bitiyor, 2 yıllık bölüm okuyup güzel yerlere gelen, mühendis olup 35 yaşında anca güzel maaşlı iş bulan tanıdıklarım oldu. İş biraz da kendini geliştirmene bağlı. Ayrıca sen biraz Fast&Furious ilk bölümlerini izlemiş gibi sezdim öyle hayallere dalma fazla ve bu yaşının tadını çıkart iş hayatına girince hem o dediklerini yapamıcaksın hem de 30'una yaklaştıktan sonra o dediklerini yapsan da aynı zevki vermeyecek sana hayat
    Abi Hacettepe ile Mercedes'in anlaşması devam etmiyor diye biliyorum işsiz kalma durumu da var yani. Hacettepe'nin limitindeyim şu an ama Çukurova cepte diyebilirim. Heveli olduğum bir konu olursa araştırmayı okumayı öğrenmeyi çok seven birisiyim sanırım iyi para getirecek bir meslek bulup üzerine yoğunlaşmak hakkımda hayırlısı olacak Dediğin f&f havası çocukluktan beri var ve ne yalan söyleyeyim, tokyo drfitteki gibi bir hayatım olsun isterdim

Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu forumda bile bu cevabı alıyorsak yandık ki ne yandık tipik bir vaka olduğumu düşünmüyorum ama tanısak sen de seversin

Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -Aynı sendromu yaşadığım için bilirim ahahahha Gerçi şu anda Makine Müh. okuyorum ama hiçbirşey hayalinizdeki gibi değil.Okul bitsede artık mezun olsam modundayım...
    -Hacattepe için birşey diyememde Çukurovada okuduğum için Temsa muhabbetine giriyim.Öncelikle ordan mezun olup işsiz olan birçok arkadaşım var(hoş onlar mezun oldu işsiz,biz okula gitmedik uzattık gene işsizi dolayısıyyla).Temsa gözünüzle büyüteceğiniz bir firma değil malesef ve her Çukurovadan çıkanıda kapmıyorlar.İş tamamen sizin kendinizi geliştirmenize bağlı.Otomotivden mezun olup araçların A'sından anlamayan birçok arkadaşımla sizi tanıştırabilirim
    -Sonuç olarak hayırlısı sınav nasıl geçti,kaç bin gelir?yarında sınav var sanırım?
    Abi çukurovanın puanı cidden düşük yani gözümde iyi bir üniversite değil geçen sene Hacettepe hariç her yere gidebiliyorken hacettepe istedim bu sene tekrar girdim ygs istediğim gibi geçti bakalım lys de umarım öyle geçer. Hacettepe olmazsa zaten otomotiv işi yaş çukurova vs gitmem yani büyük konuşmayayım

Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16 yaşında liseliyken type-r s2k istiyordum 24 yaşıma geldim az yakan dizel temiz .
    Abi sen 24 yaşında bildiğin babam olmuşsun yapma etme

Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toplantıya giderken passat kullanabileceğin bir iş bulursan yat kalk şükret.. 10 sene sonra asıl olanın sanayide yatıp kalkmak, roll nightlarla uğraşmak değil eve maximum gelir getirmek olduğunu anlayacaksın..
    Abi biliyorum cidden boş işler ama aldığım zevk öyle böyle değil eminim halimi anlayacaksındır motor sesine göz yaşı döktüğümü bilirim bilmiyorum hani içimde bi canavar var da sanki kafesinden kurtulmayı bekliyor. Küçüklükten beri evliliğe çocuk yapmaya sıcak bakmazdım ki hala bakmıyorum inşallah günün birinde aynı paraya muhteşem makineler yürütmek varken passat alan biri olup çıkmam

Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğin hayatı yaşayan ya da kendi imkanları ile yaşayabilen insanların verdiği emekler ve geçirdiği süreler o kadar çoktur ki bilsen, bu soruyu sormaktansa en iyi ve en temiz nasıl kazanırım sorusunu düşünmen gerektiğini anlarsın.

Yani dışardan bir yerden bir şeyler gelmediği sürece, kendi imkanlarınla heves ettiğin gibi bir hayatı yaşama imkanını hevesini kırmak istemem ama belki 30'una yakın bulursun. Hem ev geçindirip hem çalışıp hem de akşamları her gece sanayide geçirebileceğin bir iş için ya bir şekilde chiptuning vs ilgili işleri sen yapacaksın (nasıl olur bilmiyorum) ya da çok uğraşacaksın 30'undan sonra da F&F tarzı şeyler yaşamak zor gelecek çünkü girdiğin her atraksiyonda eşin çocukların gözünün önüne gelecek Haliyle o beğenmediğin hayata ve arabaya özlem duyar hale geleceksin.
    Abi yanlış bilmiyorsam sende 1.9 147 JTD vardı sen de anlarsın halimden almışsın o zehri bir şekilde F&F gibi atraksiyon dolu bir hayat istemiyorum garajdan bozma bir evim olsun akşam geldiğimde 500+ hplik japon aracımla uğraşayım tek hayalim bu evlilik çocuk ev geçindirme vs işleri gerçekten uzak bana bilmiyorum bu görüşüm kaç sene sonra değişecek (elbet değişecek )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen ilk önce üniversiteyi kazan, ondan sonra hayallerini kurarsın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)