User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
59 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Alfa 147 Ocağa İncir Ağacı Diker Mi?

Vuh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alfa 147 Ocağa İncir Ağacı Diker Mi?

Abilerim ilk arabamı alıcam kısmetse (aylardır alamadım) bütçe 25-26k civarı. Bu fiyattaki arabalar takdir edersiniz ki birbirinin kopyası gibi Clio olsun Focus olsun vs. Bir kaç haftadır aklımda Alfa 147 var alıp satma gibi bir amacım yok senelerce binerim Allah izin verirse. Motor vs parçaları çok zorlamıyor sanırım ama Allah göstermesin bir kaza durumunda kaporta parçaları, airbagler filan derken araba ocağımıza incir ağacı diker mi? Yakıtı çok sorun değil, satması da sorun sayılmaz ama ilk arabam olduğu için kaza yapma ihtimali beni korkutuyor sizce alınır mı alınmaz mı?

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk arabanız olacak sonuçta, sizin yerinizde olsam parçası her zaman elimin altında olacak araba alırdım.

Bence ilk arabanız için piyasada çok tutulan ve parçaları kolay bulunan bir araba alın.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfa lar her ne kadar güzel ve kaliteli araba olsa da Tr şartlarında ya para sıkıntın olmayacak yada sanayinin kurtu olman gerekiyor bence. Başka türlüsü adamı üzer.

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence o butceye alfaya girme hemde ilk araban, parcasi ustasi bol araclara bakabilirsin bende c4 vtr'den vazgecip accent dizel aldim baslarda pisman oldum ama simdi hic pisman degilim iyiki bildik araba almisim yoksa cok ugrasirdim orasi kesin... bide hadi satiyorum desem bugun gidiyor alfa olsa allah bilir kac sene evlat olacak...

ioz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene 2006 model ilk sahibinden 80.000 km'de Alfa Romeo 147 almıştım. Bana göre

Olumlu Yanları:
    -Donanım (Piyasada aynı fiyat bandında yer aldığı araçlardan daha iyi bir donanım listesi var)
    -Motor (Sadece varyatör konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz, onun dışında çok verimli bir motoru olduğunu düşünüyorum.)
    -Kasa (Makyajlı kasaları için konuşursak gerçekten albenisi olan bir tasarıma sahip.)

Olumsuz:
    -Piyasası (Alfa Romeo'nun biraz ağır satıldığı aşikâr. Ben satarken zorlanmadım ama çevremde zorlanan kişiler mevcut.)
    -Alt Takım (Türkiye'nin ***** yol şartlarında zorlanan ve çabuk yıpranan bir alt yapısı var. Kısa sürede gıcırtı ve takırtılar baş gösterebiliyor.)
    -İç Trim (Göğüs kısmından ve kapı kollarından özellikle yaz aylarında genleşmeye bağlı sesler duymanız mümkün. Her arabada sıcaktan dolayı görülür ama 147'lerde biraz fazla.)

samara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk arabanız olacak sonuçta, sizin yerinizde olsam parçası her zaman elimin altında olacak araba alırdım.

Bence ilk arabanız için piyasada çok tutulan ve parçaları kolay bulunan bir araba alın.
    Bende sinan58'e katılıyorum.Alfaların parçaları pahalı.Bulamassın yada bulursun fazla fiyat çekerler.İyi düşünmen gerek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ioz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen sene 2006 model ilk sahibinden 80.000 km'de Alfa Romeo 147 almıştım. Bana göre

Olumlu Yanları:
    -Donanım (Piyasada aynı fiyat bandında yer aldığı araçlardan daha iyi bir donanım listesi var)
    -Motor (Sadece varyatör konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz, onun dışında çok verimli bir motoru olduğunu düşünüyorum.)
    -Kasa (Makyajlı kasaları için konuşursak gerçekten albenisi olan bir tasarıma sahip.)

Olumsuz:
    -Piyasası (Alfa Romeo'nun biraz ağır satıldığı aşikâr. Ben satarken zorlanmadım ama çevremde zorlanan kişiler mevcut.)
    -Alt Takım (Türkiye'nin ***** yol şartlarında zorlanan ve çabuk yıpranan bir alt yapısı var. Kısa sürede gıcırtı ve takırtılar baş gösterebiliyor.)
    -İç Trim (Göğüs kısmından ve kapı kollarından özellikle yaz aylarında genleşmeye bağlı sesler duymanız mümkün. Her arabada sıcaktan dolayı görülür ama 147'lerde biraz fazla.)
    Abi hazır sahibini yakalamışken sorayım, sanayiye gittiğimizde çok büyük sorun yaşar mıyız? Ankara'da yaşıyorum sanayi büyük, vakti olmayan bir insan değilim parça da ararım önemli olan bulabilmem. Normal araçlarda 100se 130 filan ödemeye razıyım örneğin

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merak ettiğin ne var ise pm le kardeşim bana, Alfa hakkında bilende konuşuyor bilmeyende ne yazıkki.

Malesef ülkemizde araba kültürü yerlerde yol tutuş fren donanım tarz vs anlamazlar giderler 30 liraya ies alırlar 40 liraya vtec2 alırlar.( hondaya biniyorum)

Dediğim gibi sen merak ettiklerini pmle bana yardımcı olurum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alfa romeo alınacaksa şahin doğan broadway kafasından sıyrılmak gerek oncelikle , parçası pahalı bir alfa görmedim şu zamana kadar farı stobu bakımı salıncagı vs. taş çatlasın diger arabalardan 5 tl 10 tl daha pahalıdır

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alfanın çoğu yeni modelinin parça sıkıntısı yok , yedek parça yönünden korkma. sadece satışı ağır olur , kısa süre içerisinde satmayacaksan sorun olmaz herhalde.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

tunerviper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayatında Alfa sahibi olmamış hatta kullanmamış kişilerin yorum yapması çok hoş oluyor.
    25 bandında alabileceğin düzgün nadir araçlardır. Yedek parça konusunda internetten bir çok yerden temin edebilirsin.
    Ör. https://alfayedek.net/detailedcategory/147

Ankara içinde çok düzgün özel servisler mevcut.

ioz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim parça alışverişim olan tek kısım alt takım ürünleriydi. Onlara da normal bir arabaya vereceğim parça parasından fazlasını vermedim. Her türlü parçasını da bulabilirsin. Alfa'ya 1969 model klasik araçmış gibi "Parçası zor bulunur" vs diyenleri de anlamıyorum.

HG6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ioz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alfa'ya 1969 model klasik araçmış gibi "Parçası zor bulunur" vs diyenleri de anlamıyorum.

Geri kafalılık diyoruz biz ona genelde hayatlarında Alfa ya binmemiş olurlar. Sene 2016 bir tıkla kapıma parça getiriyorum elin amerikasından..

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya büyük sehirde bi sıkıntı olmaz ama küçük sehirlerde ya aracını elletmeden malzeme siparislerini verip birakicaksin ya da araç yatacak..burada 2 adet alfaya bakiyoruz biz ikisi de 156. Ikisi de sahiplerinin basini cook agritti. Temiz bulursaniz kacmaz..

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfayi seveceksen almalisin.
    İlk arabam olacak diyorsun, senin otomobili ogrenmene yardimci olur ve iyi bir otomobil kulturu sahibi olursun. Forumlarina bakarsin arastirirsin, mekaniginden tarihine herseyi bulabilirsin.

Kimse cok zarar etmek istemez ama 25 liralik bir otomobil sana ne kadar zarar ettirebilir?
    Temiz bir 147 bulursan al, mutlaka ilindeki iyi bir alfa romeo ustasina gotur yoksa alma.

Alfa romeonun her motorunun degil ama twin sparkin butun parcalarini bulabilirsin hatta arastirarak cok komik fiyatlara cikma parcalar da bulabilirsin. Onemli olan ustanin hem iyi hem de iyi biri olmasi Alfa Romeo da.. Gerisi hallolur

Hem ilerde @tunerviper'dan destek alip turbo twin spark bile yapabilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sene 2016 ve elinin altında internet diye bişey varken parça sıkıntısı çekerim korkusu yaşıyorsan o zaman şahin broadway e falan bin. Türkiyede bulamıyorsan en kötü nette bulursun yurt dışında ki çok daha ucuza gelir. Misal volvo S70 T5 aracım var sensörlü gaz kelebeği arıza veriyor sürekli. update olmamış olan ilk kelebekler serviste 1600 TL+kdv arabanın üretimi bittikten sonra çıkan update sarı etiketliler gene serviste 2500+kdv. Ben şu anda amerikadan 2 adet sarı etiketli getirtiyorum biri çıkma diğeri 0. 0 olanı 450 dolar kullanılmış olan 65 dolar. 99 model arabanın parçası bile çok rahat bulunuyor ki alfa çok rahat bulunur.
    IN BOOST WE TRUST

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu, 2016 yılındayız. Halen parçası pahalı diyenler var. Yok sanayiymiş filanmış. Hala yazılıyor... O yazanlar kaç kere Alfa sahibi oldu... ?

Fanatik değilim, sadece ön yargılarım yok sizin gibi.

Parçası da var ustası da... Bakımsız ve değer verilmemiş her araç zor satılır. Piyasa fiyatının üstünde yazarsan satamazsın bu kadar basit. Şahin, Reno kafasından çıkın artık. 147'nin parça fiyatlarını araştırın... görüceksiniz ne kadar da yanıldığınızı.

Alfa kendi halinde bir camia... Satılan araçlar, Kullanıcıları, Ustaları... herkes birbirini bilir. Kaliteli araçtır, ön takımı hassastır. "FRANSIZ" gibi TR'deki yol şartları pek iyi değil. Ben aracımdan memnunum. Parçası da pahalı değil.

bir ALFA ROMEO sahibi olursanız, sonra başka hiçbir araca bakmadığınızı anlayacaksınız. O, tat bambaşka
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alfa yı kullanan profil genelde aşık oluyor arabasına o yüzden temiz Alfa bulmanın zor olucağını düşünmüyorum onun dışında kesin bilgim olmamakla beraber parça işleri vs halledilebilir diye düşünuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabaya eşek gibi binmek gibi bir huyum yok, genelde arabasını iki güne bir yıkayan, kasislerden geçmesi 10 saniye süren, boş yollarda çukurlardan kaçmak için slalom yarışı misali bir sağa bir sola gidenlerdenim. Alfa'nın cidden nokta atışı olacağına inanıyorum ben bu fiyat bandında hiç bir arabaya bu kadar aşkla bağlanmadım.. Makyajsız siyaqh veya makyajlı kırmızı bir 147 icdden mükemmel oldurdu
    Sağolun yorumlar için korkumu kırdınız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)