Mutlu Değerli Nickli Üyeden Alıntı
Yine bir HONDA konusu ve yine millet birbirine girmiş :D
Hastalık.
Eskiden, küçüklükten gelen bi tutku. TV'de kaç tane arabalı film izlesen illa ki hepsinde en en kötü pert olanlarına denk geliyosun.
Yarış filmlerinde en önde onlar gidiyor. Japon otomobil programı Best Motoringin R34, Supra gibilerine karşı tuttuğu tek atmosferik marka. Yıllarca devir çevirip yorulmadan dahada üstüne koyarak gidebiliyolar. İlk kendi arabam HONDA oldu, 90hp boklu iS. Neler yapmadım onla... Kendimi geliştirdim, gezdim, nerde ne yapılır, 4tekerlekli bi araç ne zaman döt kopartır savurmaya başlar boş alanda hep bunları denedim. Islak zeminde kontralar denedim bakalım nasıl tepkiler verecek diye. Dağa bayıra tırmandım, yeri geldi 4x4 bile oldu :D :D :D
D14 ve D16 motorların ortalama 6-7lt benzin tükettiğinide varsayarsanız oha!!'lar eşliğinde ilginizi çekmeye başlar bu araçlar.
Millet EK ES FD FB biniyor. Baya bi ilgi var bu araçlara. Sorunsuzlar. Sahiplerine sorun, kaç kere sanayiye gittin ? ya da niçin gittin diye. Çok komik cevaplar verirler. Ben kaporta için gittim sanayiye :D
Ben 6ayda 10k km yaptım. Aldıgımda yağ su değiştirdim, sonra düzenli olarak her hafta suyunu tazeledim, yagınıda düzenli aralıklarla kontrol ettim. Hiç ama hiç bi sorun vermedi gezdim durdum. Klima açık şehir içi 20kr yakıyodu, az yüksek devirli kullanıodum öyle sakin sakin kullandıgımda da beni bile şaşırtmıştı, 10tl gazla 60km gitti. 20tl'ye 120-130u net görüyordu yapın hesabı.
Hararet yapmaz, salak saçma hortum patlatmaz kayış koparmaz eee daha ne ?
85binde bej iES var ilk sahibi nene. Niye satmıyon dedim cevaba bak: ''Aldığımdan beri 1kere sorun çıkarsa satardım. İşimi görüyor, çarşı pazara yazlığa gidiyorum. geniş konforlu arabalar bunlar''
Arkadaşımın babası 90lı yıllarca patronunun CRX'ini kullanmış bi kaç kere. Şimdi o arkadaşımda S2000 var amcada biliyor o tarz araçları. CRX'i anlatır anlatır durur. Bi yere park ettiğinde çok garip duran bi araba varsa o o'dur diyor. Kaptırıp gidiyodum 300sel'ler salak oluyodu otobanda arkamda diyo, anlatıyo hep.
Adamlar her kasada biraz daha hızlandı. Son Type-R ***** stock motorla 11sn'leri zorluyor. Az para harca (öyle extreme rakamlar değil) 7-8sn koşar oluyolar. M5lere bay bay. Devir turbo devri olunca onlarda ayıldı. Artık N/A motorları bitiriyolar. 1.5 130hp 1.6 200hp geliyo yavaş yavaş. Eee bunlara bi yazılım cooler....
Daha çooookkkk yıllarca HONDA HONDA diye çekiştirilecek bu marka. Adamlar yapmış, yapıyor, yapacaklarda.
Hayalim EP3, fazlası yok zaten... Boy yüzünden S2000e sığamıyoz mk direksiyon dönmüyo bacaklar yüzünden :D :D :D :D