User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
67 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Suriyeli sivillere vatandaşlık verilmesini tartışalım mı ?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Suriyeli sivillere vatandaşlık verilmesini tartışalım mı ?

Forum ahalisinin bu konudaki fikrini merak ediyorum.

Konuyu açma fikri şuradan doğdu merak edenler için.

https://eksisozluk.com/facebookta-pa...cmeni--5147559

Gerekçeleriyle ve herkesin görüşüne saygı duyarak makul ve mantıklı bir tartışma olursa belki birbirimize katkımız olur.

Şahsen şöyle düşünüyorum:

Bu topraklarda yaşayan ortalama birçok insanın geçmişinden birileri toprak uğrunda kendini feda ettiği için TÜRKİYE diyebiliyoruz.

Bu minvalde bakıldığında bu kadar çaba ile elde edilen bir hakkın oy ve benzeri kaygılar ile ayağa düşürülmesine karşı çıkıyorum.

Diğer taraftan hak etmeyen insanlara verilecek haklar ile öz vatanında parya olmak ağrıma gidiyor.

Hümanist bir insanımdır istisnalar haricinde ama kendi toprağını terk edip gelip sonra da benim toprağıma benden iyi şartlarda yaşaması ağrıma gidiyor.

Bu ülke de işsizlik milyonlar ile ölçülürken yandaş bir gazetenin attığı " 3 Milyon taze kan" kanıma dokunuyor.

Kendi toprağını savunmaktan aciz olup gelip TR de delikanlılık yapan insanlar ile aynı havayı solumak istemiyorum mesela.

Burası Türkiye ve belli bir toplumsal yaşam / adap / yaşam tarzı var. En basiti kadınların elbisesine benzeyen kıyafetler ile dolaşanları görmekten rahatsız oluyorum.

Detaylar çoğaltılabilir benim açımdan ama yeterli şimdilik. Konuştukça zaten detaylanacak diye düşünüyorum.

Siyasi ve şahsi olarak birbirimize hakaret etmeden tartışırsak mutlu olurum. Vatandaşlık verilmesini isteyen var mı var ise sebebi nedir ?

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle küfür etmek serbestmi?
    Tokide kalacaklar en kral ünv bedava okuyacaklar işsizlik parası cart yardımı curt yardımı alacaklar eee sonra?

geçen biyerde okudum suriyeliler ev sahibini dövmüş diye..Az bile yapmışlar anasını siksinler ki herkes aynı tepkiyi versin
    bir elinde telefon diğer elinde dondurma önünde kağıt AÇIM.Tuzla sahilde oturuyor ablam.
    Çok ağır konuşucam da ya banlanırım ya siteye bi hal olur yada beni içeri alırlar
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle küfür etmek serbestmi?
    Tokide kalacaklar en kral ünv bedava okuyacaklar işsizlik parası cart yardımı curt yardımı alacaklar eee sonra?

geçen biyerde okudum suriyeliler ev sahibini dövmüş diye..Az bile yapmışlar anasını siksinler ki herkes aynı tepkiyi versin
    bir elinde telefon diğer elinde dondurma önünde kağıt AÇIM.Tuzla sahilde oturuyor ablam.
    Çok ağır konuşucam da ya banlanırım ya siteye bi hal olur yada beni içeri alırlar
    Abi dk bir attın golü Küfretmeden de tartışırız bence. Ben de benzer hisleri yaşıyorum ama yazarken biraz tırpanlıyorum açıkçası.

Serbest mi diyip sövmek te iyi olmuş

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu haberlerden dolayımıdır nedendir bilmem.doğduğumdan beri aynı sokaktayım,son bi kaç haftadır merdiven diplerinde oturan süriyeli gruplar belirmeye başladı.özgüven mi geldi kendilerine nedir.gram acımam acımıyorumda.sıttırsın gıtsın ne halı varsa görsün.yakındır türemeleri.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen bizim sokakta 3-4 tanesi kendi aralarında tartışıyorlar. Allahın kulu esnaf ta çıkıp bağırmayın lan dememiş.

Babam atarlıdır bu konularda çıkmış dükkandan vermiş ayarı s.gidin başka yerde kavga edin diye

Şunu anladım, konu 2. sf yı görmez bu gidişle.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Facebookta yazdigim yaziyi aynen kopyalayayim :

'' Birakin bu humanist ayaklarini. Adamlar tek kursun atmadan ulkelerden donduler, tek kursun atmadan ulkeyi karis karis ele geciriyorlar. Yarin birgun esinize laf attiklarinda, evinizin onunde hir gur cikarttiklarinda, sizi isinizden ettiklerinde,hatta abartip size zarar vermeye kalktiklarinda sizi savunan kimse olmayacak. Bir ulkeye adim attiginizda o ulkenin kuralina ve yasalarina uymak zorundasiniz. Taskinlik cikaramaz, ortaligi kirletemez ve illegal isler yapamazsiniz. ''Bebek mamasi dogurganligi arttiriyormus'' hurafesine inanip 1 haftada tum bebek mamalarini tuketen, deli gibi ureyen insanlardan bahsediyoruz. Gecin o ummet ayaklarini. Savas ciksa ulkesinden kacan adam mi sizi koruyacak Allah askina? Insanlar Istanbul'da bazi semtlerde artik sadece Arapca duyar hale geldi, otobuslerde bilgi ekranlarinda ikinci dil olarak Arapca yaziliyor artik, buna ne diyeceksiniz? Turkiye kendi ayagina sıktı. Hic biri geri donmeyecek.''

ozans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vermeyip de ne yapıcan? Bu ülkede yabancı pasaportla çok daha rahat yaşanıyor. Foruma en yakın örneği yabancıdan yabancıya araçlar.

3 milyon insan bir şekilde Türkiye'ye girmiş. Topluca vatanına geri süremezsin, başka ülkeye de iteliyemiyorsun. Artık burada yaşayacaklar.
    Bir şekilde topluma entegre etmen lazım. Vatandaşlık vermek dışında nasıl 3 milyonu entegre edersin ben bilmiyorum.

Vatandaşlık verip kademe kademe özel imtiyazları kaldırmak gerekiyor. Kuru kuru vatandaşlığın yanında devletin entegrasyon için eğitim programları
    başlatması gerekli. Gerek kültürel olsun, gerek adab olsun. Bunun yanında bütün dünya bu insanları satarken, kötü ekonomimize rağmen bu kadar
    insana ülkenin kapılarını açmanın ne büyük bir kıyak olduğunun bilincini de öğretmek gerek.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hadi hepsini geçin kalifiye olanlar alınıcakmış.. sorarım kalifiye neye göre kime göre.. dünya standartlarına göremi yoksa ortadoğu standartlarına göremi.. bu Kalifiye standartını türkiyedekiler mi belirliycek..

bu kalifiyelerden bir denklik belgesi istenicek mi yada uluslar arası kurumlardan onaylı bir belge yada ünv belgesi ..

eğer bunların cevabı yoksa karşılıksız ise Allah yardımcımız olsun.. Tek diyiceğim odur.. Bizi sıkıntılı ve zor günler bekliyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün lambalarda durdum yanıma bitane arabayı nerden buldularsa içinde 5-6 tane suriyeli lavuğun bulunduğu 16 plaka siyah bir şahin yanaştı. camların hepsi açık arabanın içinde bağıra çağıra konuşmalar hayvan gibi gülmeler daha yeşil yanmadan öndeki arabalara daaaat kornaya asılmalar falan. Yanımızda eşlerimiz olmasaydı arkadaşla yeminle kafa göz girecektik şerefsizlere. Ulan sanki şam da geziyorlar rahatlığa bak ya. Ben eşimle yurt dışına gittimde yüksek sesle konusamadık bile. Hepsi gebersin benim hakkımdan onlara giden herşey haram zıkkım olsun

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben T.C Vatandaşı olarak kabul etmiyorum. Halk oylamasına sunulmadan bu şekilde bir durumun gerçekleşmesini de kabul etmiyorum ve yasa dışı buluyorum.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vadandaş ne neyce ? VATANDAŞ olmasın o

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vermeyip de ne yapıcan? Bu ülkede yabancı pasaportla çok daha rahat yaşanıyor. Foruma en yakın örneği yabancıdan yabancıya araçlar.

3 milyon insan bir şekilde Türkiye'ye girmiş. Topluca vatanına geri süremezsin, başka ülkeye de iteliyemiyorsun. Artık burada yaşayacaklar.
    Bir şekilde topluma entegre etmen lazım. Vatandaşlık vermek dışında nasıl 3 milyonu entegre edersin ben bilmiyorum.

Vatandaşlık verip kademe kademe özel imtiyazları kaldırmak gerekiyor. Kuru kuru vatandaşlığın yanında devletin entegrasyon için eğitim programları
    başlatması gerekli. Gerek kültürel olsun, gerek adab olsun. Bunun yanında bütün dünya bu insanları satarken, kötü ekonomimize rağmen bu kadar
    insana ülkenin kapılarını açmanın ne büyük bir kıyak olduğunun bilincini de öğretmek gerek.
    Bu konu ile ilgili gördüğüm tek mantıklı yorum. Ne kadar ülkede yaşamalarından haz etmesem de karşı olsam da en azından ekmek elden su gölden zihniyetlerinin ötesine geçebilecek yegane şey bu topraklarda ancak bu kadar olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır tartışmayalım.
    Zira tartışmanın da sokağa dökülmenin de ağlayıp sızlamanın da bir anlamı yok.
    Diger taraftan objektif olmak gerekirse eğer suriyeliler adaptır, şudur, budur bilmez.. ortalık yere zıçarlar ama bizim milletin de onlardan zerre farkı yok. çocuga da tecavüz ederiz damacanaya da.. pantalonumuzu sıyırıp zıçmayız belki ama sahillerin de ormanların da içine zıçarız.
    Suriyeliler bu milletin başına gelen benim için güzel şeylerden biridir. Çünkü en tabanda bile çatır çatır yaşayacaklar kendi tercihlerinin sonuçlarını.
    Bir suriyeli gelip benim işimi elimden alamaz ama biatçı olan o cahilin asgari ücretle bilmem kaç saat çalıştığı işini alabilir.
    Aynı hayattan bihaber arkadaş it gibi uğraşıp kirasını denkleştirmeye çalışırken, kendi vergisiyle yapılan konutların suriyelilere nasıl hediye edilebildigini görebilir.
    Özetle bu millet bunu hakediyor. Hatta sen ben o bu şu oyumuzu farklı kullanmış olsak bile biz dahi hakediyoruz bunu. Hakediyoruz zira demokrasinin geçerli olduğu bir yerde, x'in oyunun bizim kaderimizi de etkileyeceğini bildiğimiz halde doğru şekilde eğitmemiş/eğitilmemişiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu adamlari kamptan ayirmayacaktin, bunlarin tum turkiyeye yayilmasina izin verenler vatan hainidir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ozans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben biliyorum elini taşın altına koyarsın sınırın biraz ilerisine suriye tarafında ordaki gruplarlada anlaşırsın göçmenler için şehir kurarsın .. orda türkiyenin yardımlarıyla yaşarlar.. tokide gider orda binalar yapar türkiyede gerekirse alt yapı üst yapı desteğini verir ama kendi ülkelerinde kendi topraklarında..

Halada geç değil türkiye isterse çok rahat 3 milyonu toparlar dediğim projeyi yapabilir.. bu 3 milyonun nerede nasıl yaşadıkları belli hepsi çünkü yardım alıyor neticede yardım aldıkları kaynaklar belli.. bu iş böyle entegrasyonla olmaz.. bunun için en az 2 nesil gerekir..

2 nesil nerde iş bulucak ne yiyicek ne içicek.. aynı dili bile konuşamadığın bir insana ne iş vericekler avukat mı olucak türkçe konuşmadan türk anayasasını bilmeden nasıl avukatlık yapıcak doktor mu olucak gene hastasıyla aynı dili konuşmadan türkçe .. türkçe tıp eğitimi almadan nasıl doktorluk yapıcak..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suriyeli = 1 oy denkleminden dolayi tartismaya kapali bir konu.
    Herifler bayramda suriyeye gecip bayram tatilini ords yapiyorlar. Sonra hic birsey olmamis gibi geri donuyorlar. Niye ? Orda savas var. E git öl banane benim ulkemi niye arap saçına çeviriyorsun ?
    Suriyede Türkmenler topraklarini savunurken buraya izbandut gibi suriyeliler gelip dileniyor. E git bi insaatta calis niye el açıyorsun ki ? Sahilde denize girmeye aklın yetiyor ya ?
    Bunlar hep danisikli dovus. Amerikanin oyunlari bunlar hep. Arkasinda kim var ? İsrail..
    Durum aynen bu. Yakinda onlarda özerklik isteyecekler. Yavastan birlik olmaya basladilar cunku oyle isteniyor.
    Suriyeli ogretmenlere is vericeklermis ulan 600 bin ogretmen atama bekliyor once kendi insanina yararin olsun bu ne skim sonik bir yönetim sekli ? Tokiden sifir ev vericeklermis ? Sehit ailesinin ellerinden o evlerin alindigini biliyor musunuz ? Tüm bunlari bile bile suriyeliler de insan yasasin humanizm diyenler ve akp yandaslari evlerine birer suriyeli multeciyi alsin beslesin. Bakim yapabiliyorlar mi ? Yolda gorse kafasini cevirir ama sirf iktidar yalamasi oldugu icin suriyeliler din kardesimiz onlara bakmamiz lazim der. Buraya yazilacak cok sey var ama bizim konusmamiz hic birseyi cozmez. Ya bakan bakan bu ülkenin bakanı çıktı dedi ki " biz suriyelilerin dualarıyla ayaktayız" onlara bakmakla hukumluyuz dedi. Bu komedi degil mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben nisanda olan bir olayı anlatıyım bir dahada bir şey yazmam sinirim bozuluyor bu konuda..

Nisanda bir kız arkadaşımız işden çıkıyor yolda gelirken peşine bir araç takılıyor sellek falan atıyor korna çalıyor.. yanına geliyor bizim arkadaşda yol sorucaklar falan sanıyor camı hafif indiriyor arabanın içine doluşmuş onun anlatması uzun saçlı saçını sakalı karışık genç tipler bağıra bağıra kahkahalar falan atıyorlarmış öndeki kırık bir türkçe ile tanışalım mı deyince bu camı kapatıp gazlıyor bunlarda peşine takılıyorlar yolda bizi aradı sakin ol dedik panik yapma bize doğru gel..

biz 5-6 kişi sokağa çıktık arkadaşımız geldi sağa çekti bizi gördüler direksiyonu kırıp o panikle kaldırımdaki mantarada mercedesin tamponu vurup kaçtılar.. plakaya bakdım 34saa gibi bir şeydi kızın anlattığındanda suriyeli oldukları bariz belli idi..

bunu neden anlattım bu işinden evine giden kız arkadaşımız sizin de kardeşiniz ,ablanız,bacınız,anneniz,hanımınız,çocuğunuz,yenge niz olabilirdi..

ozans - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben biliyorum elini taşın altına koyarsın sınırın biraz ilerisine suriye tarafında ordaki gruplarlada anlaşırsın göçmenler için şehir kurarsın .. orda türkiyenin yardımlarıyla yaşarlar.. tokide gider orda binalar yapar türkiyede gerekirse alt yapı üst yapı desteğini verir ama kendi ülkelerinde kendi topraklarında..

Halada geç değil türkiye isterse çok rahat 3 milyonu toparlar dediğim projeyi yapabilir.. bu 3 milyonun nerede nasıl yaşadıkları belli hepsi çünkü yardım alıyor neticede yardım aldıkları kaynaklar belli.. bu iş böyle entegrasyonla olmaz.. bunun için en az 2 nesil gerekir..

2 nesil nerde iş bulucak ne yiyicek ne içicek.. aynı dili bile konuşamadığın bir insana ne iş vericekler avukat mı olucak türkçe konuşmadan türk anayasasını bilmeden nasıl avukatlık yapıcak doktor mu olucak gene hastasıyla aynı dili konuşmadan türkçe .. türkçe tıp eğitimi almadan nasıl doktorluk yapıcak..
    Türkiye'de 3 milyon'dan büyük nüfuslu 3 tane şehir var (İstanbul/Ankara/İzmir). Daire başına 10 kişi tıksan 300.000 konut eder. Bana hayal geldi. Keşke yapılabilse, orası ayrı.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ülkede yeterince etnik kültür var zaten. Ayrıca şuan 3 milyon , seneye 6 daha sonra 12 diye gidecek bu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)