Forum ahalisinin bu konudaki fikrini merak ediyorum.
Konuyu açma fikri şuradan doğdu merak edenler için.
https://eksisozluk.com/facebookta-pa...cmeni--5147559
Gerekçeleriyle ve herkesin görüşüne saygı duyarak makul ve mantıklı bir tartışma olursa belki birbirimize katkımız olur.
Şahsen şöyle düşünüyorum:
Bu topraklarda yaşayan ortalama birçok insanın geçmişinden birileri toprak uğrunda kendini feda ettiği için TÜRKİYE diyebiliyoruz.
Bu minvalde bakıldığında bu kadar çaba ile elde edilen bir hakkın oy ve benzeri kaygılar ile ayağa düşürülmesine karşı çıkıyorum.
Diğer taraftan hak etmeyen insanlara verilecek haklar ile öz vatanında parya olmak ağrıma gidiyor.
Hümanist bir insanımdır istisnalar haricinde ama kendi toprağını terk edip gelip sonra da benim toprağıma benden iyi şartlarda yaşaması ağrıma gidiyor.
Bu ülke de işsizlik milyonlar ile ölçülürken yandaş bir gazetenin attığı " 3 Milyon taze kan" kanıma dokunuyor.
Kendi toprağını savunmaktan aciz olup gelip TR de delikanlılık yapan insanlar ile aynı havayı solumak istemiyorum mesela.
Burası Türkiye ve belli bir toplumsal yaşam / adap / yaşam tarzı var. En basiti kadınların elbisesine benzeyen kıyafetler ile dolaşanları görmekten rahatsız oluyorum.
Detaylar çoğaltılabilir benim açımdan ama yeterli şimdilik. Konuştukça zaten detaylanacak diye düşünüyorum.
Siyasi ve şahsi olarak birbirimize hakaret etmeden tartışırsak mutlu olurum. Vatandaşlık verilmesini isteyen var mı var ise sebebi nedir ?