-
dostum bir arkadaşıma e36 318is aldık , çok temiz bakılmış bir arabaydı 28e aldı arkadaşım 230 binde motoru , lpgye el verişle bir motor ve diğer bmw motorlarına nazaran parçası birazcık daha ucuz , lpg ile istanbulda 25 kuruşlarda gezdiğini söylüyor ve zevkli bir araba , benim bütçemde 20 bin liraydı bende 1.7 corsa aldım tanıdığım ustam vardı "Sami Ertaş" aracın motoru bitikti herşey dahil bana 19a maal oldu (sadece araç) sonra trafik sigortası adlı lanet olası birşeyle karşılaştım 2003 model araba için bana 2553tl gibi bir rakam çıkardılar buda yetmedi motorum 1700cc diye mtvsi 250 tl 13 YILLIK arabadan bahsediyoruz . Eski bir araba alıyorsan ne olursa olsun aylık en az 200 - 500 tl kenara koyman lazım heran herşey olabilir , yaşıtız , öğrenciyiz gezicez bende ilk senin gibi düşünüyodum otobüsle giderim okula nolcak falan diye ama olmuyor araba kapıda yatarken okula otobüsle falan gidemiyosun :D corsa b gsi önerebilirim sana atmosferik benzinli manuel :D lpgde çok çok az yakıyor ve ufak tefek modifikasyonlarla güzel yürüyor
-
Alacaksan da mümkünse sağlam kullanıcıdan al. Bilmiyorum nasıl bulunur alınır ama öyle olduğunu düşündüğüm aracımin eski sahibi bana göre şu an arabayı eşek gibi kullanmış. En ufak detaylar beni rahatsız ederken bi başkasını etmiyorsa ondan araba almam mesela.
Hayat gerçekten bi tecrübeden ibaret. Bir buçuk sene önce kredi çekip ilk aracımi alfa romeo 147 hem de piyasa da hiç bulunmayan 1.9 q2 model olarak aldım. Aldığım anın öncesinden sonrasına da hep macera aradım. Kenarda birşey birikmedi iyi kazandığımi söyleyeyim sana ama herşeyi de arabaya verdim. Az çok buradan da tanıyan eden var bir buçuk senede arabaya kendi ücretine yakın harcama yaptım ama sonuç?
Şu an daha tecrübeliyim. Artı olarak, Bir aracın koltuğuna oturduğum anda ne kadar kullanılmış nasıl kullanılmış konusunda fikrim var..bir çok parça ve işleyişi, piyasa, ustalar ve güvenilirlik dereceleri hakkında fikrim daha belirgin ama eksiler....1.5 sene hiçbir şey biriktirmedim boş zamanlarımi sanayide geçirdim vakit ve para kaybettim. Belki yine gezdim tozdum ama kaybım sanki daha fazla gibi.
Abi tavsiyesi olarak görme, buraya kulak ver bence. Eğer sağlam para gelmiyorsa babadan heyecan arayacağın arabayı kenara bırak. Daha giriş sınıfı bir araba al. Tabiri caizse eşek gibi binilse dahi ses etmeyecek bişey kontağı çevir bas git kapatınca da camdan her an baktırmasin seni.
Kısıtlı bütçe ile arabaya binip sonra hem arabanın bakımsızini alıp hem de düzgün bakim yapamayan adamlar orada burada ağlıyor daha sonra. Okuması da yaşaması da hoş olmuyor.
-
Ya arkadaşlar neden anlamıyorsunuz genç kardeşimiz şu araba yı bu arabayı alıcam demiyo ki zaten fikir alıcam diyo :)
-
Biz de fikir veriyoruz abi.
156 gerçekten keyifli bir araçtır ama e39 kasa hiç kullanmadım bir şey diyemem.
Kırmızı bi 156 artı yay jant vs ile güncel arabalara taş çıkarır görüntü verirler. Hassas arabalar değiller ama bakim ve ilgi isterler. Hicbir sey olmasa dahi bi uyarı ışığı yakar merakta bırakabilir. Ama yaş ve önden çekiş olması ayrıca alfisti camiasının bmw'ye nazaran araçlarına daha narin de bakmasını düşünerek daha az maliyetli olacağına kanaat getiriyorum.
Almışken 2.0 alın. Hem yakıt çok artmıyor hem performans daha keyifli oluyor. Sonra hakverirsiniz.