Merhaba, şehir içinden mi bahsediyorsunuz, şehir dışından mı?
öncelikle bu konuya netlik kazandıralım, benim önceki yorumum tamamiyle şehir içiyle alakalıydı,
pek tabiki şehirler arası 120km hız ile gitmek doğaldır, 60 ile yada 200 ile gitmedim hiç bir zaman,
uzun yolda en fazla 140-150 civarlarını görmüşlüğüm var, bunun yanı sıra bazı noktaları 80-90 ile geçmişliğim vardır,
bu bağlamda 9 litre değeriniz şehir dışı içinse, elbetteki mümkündür,
ancak ben şehir içi halen mümkün olmadığını savunuyorum,
öyle ki; Teknolojik Bmw M3 F80 fabrika verisi şehir içi 12 litre,
link :
BMW M3 Sedan : Teknik Veriler
kullanıcılarından duyduğum kadarıyla; ideal kullanımda M4 şehir içi 12 litre yakıyormuş,
fabrika verisinin 11.1 litre olduğunuda belirtmek isterim, F80 M3 sahibi tanıdığım yok,
bu sebeple değer veremem, lakin 12-13 litrelerde olabileceğini tahmin etmekteyim,
sizin 9 litreyi mümkün kabul edersek,
göründüğü kadarıyla Bmw firması yakıt tüketimi olarak geriye gitmiş, hemde bayağı gerilemiş olur,
özetle E46 için 9'da desek, 11'de desek, tecrübelerime dayanarak bu değerleri mümkün göremiyorum,
sizin şehir içi anlayışınız; 300 km şehirler arası git-gel, 110-120 km ortalama hız ile,
daha sonra 30 km şehir içi git, hepsinin ortalaması al, şeklindeyse bir şey diyemem,
ancak benim şehir içi anlayışım; tamamen şehir içi trafiğinde aracın seyir halinde olmasıdır,
saygılar