Pil kirası olayı bitti. İlk 1-2 sene mi ne kira alınıyordu artık kira yok.
Printable View
Peki pil değişimine ne kadar sürede ihtiyaç duyuyor ve pil değişim ücreti ne kadar ?
şu renault tesla ile bir anlşma yapsa ve pil teknolojisini şu araçlara entegre edebilecek bir sistem kurup pil değişimi yapsa o zaman alınır.
Araçlar yaş olarak eskidi pillerin ömrü de buna paralele azalmıştır bence. Dolayısıyla o 100 km menzil bana pek inandırıcı gelmiyor.
2. araç olarak şehir içi scooter mantığıyla alınır. Ama şarj bitip yolda kaldın mı vereceğin çekici parasıyla zaten aylık yakıt ihtiyacını giderirsin.
şehir içi 100-150 km ancak gidersin şarj edicek yer bulamadın mı çekicilere ortak olursun.. araç yüke bindimi yani dolu yada yük oldumu yada güce bindimi basarsan deli gibide elektrik tüketiyor o kağıt üstündeki menzil verilerine fazla inanmayın..
bunlara hızlı şarj cihazıda şart evden şarj falan meşakatli zor iş villan falan olucak müstakil garajın olucak akşamdan bağlıycaksın şarja..
kısaca çok fantezi iş bence.. amerika bile bu işe 90 lılarda girdi gm ev projesi olsun o kadar tesla üretiyorlar falan adamlar yıllardır hala şarj istasyonlarını yaygınlaştıramadılar..
öyle bir kafaya giricek olsam yakıt bedava mtv bedava kafasına gider smart for two 0.8 cdi alırım yakıt nerdeyse bedava şehir içi yakıt giderleri elektrik maliyetiyle kapışır. 2008-2009 model alsan 250 tl şu anda yıllık mtv si var bedava bence sanırım seneye 190tl olur 11 yaş diliminden .. oda bedava scooter mtv si bile daha pahalıdır..
Hiç olmassa yolda giderken aklın kalmaz yakıt bittimi durum nedir falan ..
smart fortwo 0.8cdi
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
bu elektrik furyası ilk çıktığında millet yere göğe sığdıramıyordu bir tek ben muhaliftim.. şimdi o insanlar yok ağızlarını bile açamıyorlar elektirk şöyle böyle diye.. dünyadaki menzili en yüksek araç tesla ondada aracın altı tabanı silme çift kat bataryalar var .. yani yürüyen bir powerbank ın üstünde gidiyorsunuz.. menzili öyle çözmüşler gene çözebildikleri 300-400 km ancak..
elektik hybrid bunlar geçiş dönemi.. mevcut otto benzinli dizel motorları çalıştırıcak alternatif bir kit bir yakıt türevi bulamadıkları sürece eletrik olsun hybrid olsun bir işe yaramaz ilerleyip gelişemez dünya 150 yıllık benzinli ve dizel motorları bir anda çöpe atıp elektrikli motorlara geçemez böyle bir bütçe insanların maddi imkanları yok..
dünyadaki bir avuç zengin alır ve zengin eğlencesi olarak kalır elektrik yada hybrid..
Tesla'nın o muhteşem menzilinin sırrı olan pil teknolojisinin Panasonic'in heryerde bulunabilen kalem pillerin bilmemkaçyüz tanesinin birleşiminden oluştuğunu görünce helal demiştim.
Elon Musk da aynı şeyi söylüyor , bu dünyada verimi en yüksek enerji depolama sistemi kalem pil
Bunun şu an daha daha basit daha bulunabilir daha ucuz bir versiyonu yok , daha ilerisine gerek de yok şu anda dedi.
Adam pi hücrelerinde bir sıkıntı olduğunda da hangi kalem pilde dert varsa onu değiştiriyor , mükemmel performansı yeniden yakalıyor şaka gibi.
:)
'2006 JAGUAR X-TYPE 2.0D / HATASIZ - BOYASIZ - TRAMERSİZ
İlan No: 448577954
elektrikli araç teknolojisi başka bir konuda tartışılır ama şuanki zihniyetle kesinlikle bir adım ileriye atamaz bunu 90 lı yıllardada derdim 2000 li yıllardada derdim yıl oldu 2017 hala diyorum..
90 lı yıllarda hiç unutmam 92 yada 93 idi renault elektrikli clioyu çıkardı hatta pegeout elektrikli 106 yı çıkardı.. hatta o zamanlar fransız posta teşkilatı bütün araçlarını elektrikli 106 lara çevirmişdi .. adamlar 90 lıların sonuna kalmadan bütün dünyada elektrikli araçlarla dolucak deniyordu :) .. neyse hep aynı hikayeler..
bir firma elektrikli araç çıkarır gelecek elektriklide der .. araba hiç satmaz tam fiyasko olur .. sessiz sedasız üretimden çekerler yada üretiler ama reklamını artık yapmazlar..
mevcut yapılması gereken milyarlarca benzinli dizel araçların ya alternatif bir yakıt ile çalıştırılması belki bir kit takviyesiyle lpg gibi.. yada firmalar gene lpg gibi mevcut araçları elektrikliye çevirmeli .. bunu bir ara ankarada bir firma yapmışdı hatta deneme sürüşü yapılıyordu accent bir taksiye.. tabiki bunları yapmadan önce batarya teknolojisinin sağlam gelişmesi lazım.. en azından benzinli dizel araçların menziline yetişmesi lazım..
devlette teşvik verirse insanlara özellikle benzinli ve dizel araçları elektrikliye dönüştürmede.. o zaman işte gelecek elektrili araçlarda olur.. yoksa bu kafayla atalım bütün araçları çöpe her kes elektrikli araç alsın mantalitesi bir adım ileriye götürmez..
zaten biraz daha müddet geçerse insanlı dronelar çıkıcak.. bence şu anda bütün araç firmaları bu tip insanlı dronelar üstüne çalışma yapıyorlar.. çinli bir firma yapmış cenevre fuarında tanıttı.. büyük dünya devleri sessiz kalmaz buna.. insanlı dronelar çıkarsa zaten araba çağı kapanır ..
km iyi (doğruysa), fiyat da iyi sayılır.
A4 Avant 2.5tdi
Babamın arabası olsa inanmam o km ye :D
bir arabanın tasarımı makyaj ile nasıl bozulur. ders niteliğinde.
508
makyajsız
makyajlı
Beyazın elli tonu:D Ama hak yememekte lazım abi, her parçayı ayrı renk boyamakta zor yani.
Boş geçmeyelim
Suzuki Grand Vitara:sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres