RoMM3L Nickli Üyeden Alıntı
O zaman ikinci el fiyatları neden artıyor? Sıfırını göz önüne almasın o zaman kimse, çok enteresan bir yaklaşım. Geçen sene sıfır km aldığınız aracı bu sene aynı fiyata alamıyorsunuz farkındasınız değil mi?
320i ED 40. Yıl aracımda var 2016 makyajlı kasa 1 parça değişeni var 20bin kmde, sıfır km satın aldığım rakamın 10bin TL üstünü teklif ettiler geçen ay ve satmadım. Çünkü aynısını almak için sattığımın üzerine en az 40-50 bin daha eklemek zorundayım. Herkes te bu mantıkta 2. Elde fiyatları artırmak zorunda kalıyor doğal olarak. O yüzden hele ki emsali olmayan bir araç için muhakkak bir şekilde örnekleme yapmak durumundasınız.
Kasa değişmiş, model düşmüş, bilmemne bunlar galerici ağızları. Otomobil alırken önceliğinize bakarsınız bütçeniz ve önceliklerinizin uyuştuğu aracı alırsınız. Ben model ayırt etmeksizin SW ve güçlü bir araç arıyordum bu araç çıktı karşıma ilan yayınlanmasından iki gün sonra pazarlık bile etmeden gittim aldım. Bu kadar basit. Bu aracı da benim gibi düşünen biri alacaktır, satılmazsa da mühim değil keyifle kullanıyorum zaten.
Ha diyeceksin ki neden satıyorsun o zaman; alma amacında kullanmadığım için. Çocuğum olduktan sonra bagaj ihtiyacımız olur diye aldım ama diğer aracım oldukça yeterli o yüzden M bir araç almayı düşündüğüm için satıyorum. İstediğim rakamlara da ulaşmadığı sürece satmayı düşünmüyorum.
Herkese iyi forumlar.