Bu araç özgörkey'in kendi aracıydı. Bende 335 varken servise gittigimde dikkatimi çekmişti incelemistim. Cok dolu bi araç o zamanda 130 bin kmde falandı.
Printable View
km de ne var yahu ? 188 k kmde bitecek mi yani bu araba ? 240 k km de dizel alfa aldım gözü kapalı biniyorum. bu kadar km takıntılı olmayın , mühendisler bu araçları 100 bin km gitsin sonra çöp olsun diye üretmiyor.
Mesele uretilmesi degil zaten mesele bakiliyormu bakilmiyormu:) konu yeri degilde denk gelince yazdim
188 binde bitecek değil de 139 bin veripte 200 bine merdiven dayamış bir arabayı almam diyelim.. Yoksa birşey olacagindan değil..
Passat 1.4 tsi highline
Loading site please wait...
ona bakarsan bır senede 24 binde fazla 1 senede sürekli koşturulmuş passat. km az gözüksede koşturulmuş.
[QUOTE=AşkınS.;8185325]188 binde bitecek değil de 139 bin veripte 200 bine merdiven dayamış bir arabayı almam diyelim.. Yoksa birşey olacagindan değil..
Passat 1.4 tsi highline
Loading site please wait...[/QUOTE
Kemer tokası, yanan yakıt lambası veya viteste tespihi görünce ilanı incelemeden kapatan bir tek ben mi varım?
kemer tokası degılde depo lambası yanıyorsa kapatıyorum adam coktan vazgecmıs arabaadan
Koşturulmuş demek tam olarak ne oluyor hani bahsettiğiniz esnaf itemleri tamam da :D binmeye alınmıyor mu bu arabalar?
Benim de şöyle bir huyum var depoda 10 litreden az (depo 80 lt) yakıt kaldıktan sonra depodaki olası pislik enjektöre yürümesin diye arabayı kullanmam.Böyle 5-10 km menzili kalmış araba ilanlarını görünce buz gibi oluyorum.Tesbih ve kemer tokası o kadar da rahatsız etmiyor.
eşşeğin sırtından inmemişler devamlı binmişler. kısacası koşturmuşlar. normal kullanıcının yılda yapacağı km max 15 bindir bana göre. ki biz yılda 10 bin anca yapıyoruz
Kendi halinde birisiyim, evimle iş yerim arası 4-5 km yoktur. Yılda yaptığım km 25bin-35 bin arasında. Uzun yolumda senede 1-2 sefer Bodruma git-gel. Arabayı da sık kullanmam ama toplu taşımayla ulaşımın eziyet olduğu bir yerde yaşıyorsanız ve sosyal bir hayatınız varsa sadece istanbul içi bile o kmler çok normal.
sadece iş dışında kullandığım halde polo 1. yılın sonunda 19bin km de :D düşünün haftanın 6 günü işe vs gitsem kaç km olucak yıllık :D
Bence genelleme yanlış ben yıllık ortalama 50-60 arası biniyorum ki çoğu ev - iş yeri falan öyle eşek niyetine de binmiyorum . Bana kalırsa asıl koşturulmuşlar filo çıkması tertemiz diye galericilerin km düşürüp itelediği jettalar , fluencelar falandır .
inan ki filo çıkmaları harbiden çok temiz oluyor ama mikail :) hatta normal şahıs aracından bile temiz oluyor diyebilirim. çünkü arabalar full servis bakımlı , tek şoför ve kaliteli yakıtla kullanılıyor filoda.
Temizi illa ki vardır , abimin arabası da mesela filodan alındı 5400de çok şükür bir sorunu çıkmadı . Ama mesela bizim ofise kiraladığımız a180ler var sağolsun elemanlar arabaları minareden atıp aşağıdan tutuyor 25binde de araçlar yenileniyor ama yarı fiyatına verseler yine almam :D
Arac bende olsaydi 30 bin garanti veriyorum. Zaten bu yuzden 80 bin oldugu an araclarimi satiyorum.
Mondeo 1.5 ecoboost
Loading site please wait...
Rengi muazzam
Depo bitik ilan koyunca kapatıyorum olayına hasta oldum ben. Napayım satacağım arabanın deposunu mu doldurayım ? Bitircem tabi sonuna kadar.
Arabanın bakımı, motoru, yürüyeni, değişeni, boyası, kilometresi, vs her bi haltı bitti de depo ışığının yanık kalması kaldı.