devirdaym pompası bazı araçlarda trigerden tarih almaz, tahrik alır. Kahrolası ayfon :)
Printable View
1.6 astra g & 1.4 corsa c var ikiside fark ettiriyor corsada bariz daha belli oluyor :)
Benimkide düzlükte kalkısta sorun yokta, hill holdu aktif edecek seviyede meğile yokuşa denk gelirse bir tık fazla gaz istiyor ha vermesemde kalkıyorda titriyor ozaman stop edecekmiş gibi :). bunda tabi arabanın 1400 kiloya yakın ağırlığıda büyük etmen(1.6crdi 128) onun dışında normal seyirde varla yok kıvamda bir fark mevcut
TSI motorlarda baya baltalıyor 1.2 90-105 / 1,4 122-125-160 yazılımlı yazılımsız fark etmez baya baltalıyor.
Pro Ceed GT'de de fark ediyor. Aşırı bir yığılma olmuyor fakat klima açıkken ses bile değişiyor.
1.5 dci clio da cok fark yok kasmıyo hiç uzun yolda ama sehir içi kalkıslarda daha fazla gaza basıyosun
1.6 dci megane durk kalkta hiç hissettirmiyor fakat yokuş yukarı durup kaktıgında gaza fazla basmak gerekiyor
2006 206 1.4 benzinli ehliyetimi aldığımdan beri üzerindeyim bu arabanın sürerken hiç ciddi bir değişiklik hissetmedim, ama rölantide klimayı devreye alınca etkilediğini görüyorum.
2012 astra H 1.3cdti sedan ciddi etkiliyor bu arabayı hatta klima açıkken ve araba doluyken kalkarken stop ediyor, sürekli klima aç kapa yapıyorum.
2012 Mercedes A180 ve C180 benzinli hiç bir fark hissetmiyorum.
2010 GLK 250cdi hiç bir fark hissetmiyorum.
Arkadaşlar bu klima olayına elektrikli komp. vs bir çözüm bulunamazmı?
Valla benim arabada klima açıkken direk 1600cc ye düşüyor :D
1.3 grande punto var 75 lik 17" jantlar olmasına rağmen fark etmiyor pek kalkış hariç.
Megane rste de kalkış dahil fark edilebiliyor. Fark aşırı bariz değil kalkış sonrası ancak ortalama tüketim şehir içinde 2 litre civarında yüksek oluyor.
megane rs te klima kapanmazdı ama performansta belirgin düşmezdi. Fk2 Type R da klima gazlamaya başladığın anda kapanıp normal hava üflemeye başlıo.
4 kişi 1. viteste klima açıkken yokuşta kaldığımı bilirim :D Max torku 4400 de verince 2500 altında çekmiyor araba.
Klimayı açınca ortalama yakıtın 1 lt kadar artması normal mi acaba? 1.4hdi c2 68hp