Şehiriçinde daracık yollarda tamponuma kadar yanaşıp sürekli selektör çakanlara, ilk arka sisi yakıyorum baktım akıllanmıyorsa tam hızlandığında sol ayakla frene dokunuyorum neye uğradığını şaşırıyor.
Printable View
Şehiriçinde daracık yollarda tamponuma kadar yanaşıp sürekli selektör çakanlara, ilk arka sisi yakıyorum baktım akıllanmıyorsa tam hızlandığında sol ayakla frene dokunuyorum neye uğradığını şaşırıyor.
Aynen dediğin gibi yaptım ve huzura erdim. Aldım bi Amarok taktım BFGoodrich'leri. Şimdi ne selektör atan kaldı ne de önüme arkama makaslayan, taksiler dolmuşlar bile yoluma çıkmıyor paşa paşa geçmemi bekliyolar :) Ki zaten selektör atsa bile görmüyosun görsen de ciddiye almıyosun.
Yeri geldikçe diyorum toplum piskolojisi bozuldu!!
kimseye uymamak lazım diyeceğim ama mümkün değil. Bu yüzden ben bazı önlemler aldım :)
Kesinlikle araç içi dikiz aynamı direk gösterir halde tutmuyorum, göz almaması için karartma yapan bir buton varya onu kapatıyorum ki, arkamda olan bitenden bir nebze uzak kalayım.
Biraz yüksek seste müzik dinliyorum ve mümkün mertebe camlarımı aralamıyorum yazın klima kışın kalorifer eşliğinde seyrediyorum trafikte ki magandaların korna seslerini duymayayım. (cabrio arabamın koca yaz boyunca 3 kere üstünü açtım bu nedenle)
son olarakta(pek tasvip etmesemde) pokemon go'ya sardım, dikkatimi ona veriyorum ve etrafında olan olaylara pek odaklanmadan hattaaklıma bile gelmeden eve veya işime varmış oluyorum. :)
aklıma bu video geldi,
Kadın Şofor adeta olumle oyun oynadı - YouTube
öncesinde ne oldu bilmiyorum ama teyze amarokla midibüsü baya baya sıkıştırıyor :)
Ankaradaki beyaz özel otobüsler. Kadını kesin sıkıştırmış önüne kırmış başka bir şey yapmıştır.
Şehit kızı bu otobüse ücretsiz bindiği için dövülerek atılmıştı. Eylem yapmıştı bu hayvanlar ücretsiz yolcu taşımak istemiyoruz diye.
Teyze iyi yapmış keşke vursaymış şöförü.
Kanayan yarama parmak bastın :D @Bar35 'te gelir pansuman yapar parmağıma. Gelir o gelir, çoktan görmüştür :D :D Az sonra sataşır bana :D :D
Ciddi anlamda çekiniyorlar.
Çare :
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...47&oe=585946B5
bugün minibüs yolundaki minibüscülerin korna olayına taktım kafayı allah var arabalarını düzgün kullanıyorlar(düzgün derken diğer sürücüleri riske atmıyorlar) ama çok gereksiz ve fazla fazla korna basıyorlar. Ses gürültüsü çok fazla.
Istanbul'da araban ne kadar buyukse o kadar az sikistiriliyorsun. Bunu bizzat yasadim. Kardesimin i10'uyla trafige ciktigimda, en az 3 olay atlatiyorum.
Yine de Istanbul bir nebze iyi, cunku kendi kurallarimiz var. Aramizda Konya'li uyeler varsa alinmasin ama ben Konya kadar kasap surucunun toplandigi baska bi yer daha gormedim. Sanirsin butun sehirde ayagi gaz pedalina yetene ehliyet vermisler.
Ooo onlar çok düzgün kullanırlar, hiç öyle birbirlerinin üzerinden yolcu kapmaya çalışmazlar, yolcuları hep en müsait yerlerde indirirler, yolcuları indirirken veya bindirirken kesinlikle en sağa yanaşırlar hiç öyle başkası geçemesin diye minibüsün kafası şeritte tutmazlık yapmazlar, çok efendi sürücülerdir çok.
Korna olayına gelirsek; şimdilerde onun suyu çıktı zaten, akşamları özellikle 23:00'den sonra bazı sürücüler kornaları düşman ve terörist savar olarak kullanıyorlar, sanırım bir nevi tanksavar, uçaksavar, anti terör etkisi var. Ben kornaya basanların oturduğu yerleri öğrendim bir gece ansızın bende mahallerinden gemi, tren...vs kornası ile geçeceğim hemde öyle nazik basmayacağım, mahallenin girişinden çıkışına kadar elim kornada olacak. Dingil herifler, herkes turp gibi, herkes onlarla aynı yaşta ya sağır edene kadar kornaya basıyorlar. (Hiç hastası, yaşlısı, çoluğu çoçuğu yeni doğum yapanı...vs'yi sallayan yok, o yeterki o saatte kornaya bassın milleti rahatsız etsin.)
Korna genel olarak Minibüs-dolmuş-özel halk otobüsü ve bilimum taksi şoförlerinin bir nevi yaşam cihazı, basmazlarsa her an nefessiz kalıp ölebilirler. Bir keresinde sabahın köründe ortada kimsecikler yokken trafik ışıklarında yanıma bir dolmuş geldi, herif gökyüzüne bakarak periyodik olarak kornaya basmıştı, dolmuşta sürücüden başka kimsede yoktu, niyeti neydi çözememiştim. Belki uzaylılar ile mesajlaştı, belki binanın birinde 10.katta gördüğü bir pijamalının biraz sorna giyinip dışarı çıkacağını hissetti...vs dedim ya çözememiştim.
Birde gecenin vakti, Şahin, Bmw (olabielcek en eski kasa 3 serisi), Kangoo, Transit Connect, Linea ...vs ile el freni çeken, bulduğu heryerde lastik sesi dinlettiren, her boşlukta drift yapmayı kendinde hak gören bir tayfa var ki zaten 3km öteden rahatsız olduklarını anlayabiliyorsunuz. Gündüz yaktıkları sis farları, yatık ve aranan tarzdaki kullanımları ile herifler kendilerini gündüz bile belli edebiliyor.
Tam o dengesiz hareketleri yaparken ya indirip dövmek lazım, ya yola aşırı yapışkan bir madde süreceksin ki oldukları yerde kalsınlar veya uzun menzilli fırlatma zımbırtısı koyacaksın tam geçerken basacaksın düğmeye ohooooo elveda İstanbul, anam gittiğin yerden kart at bize...
bir manisalı olarak çok ciddi söylüyorum manisadan geçerken yada bulunduğunuz yerlerde 45 plakalı araç görürseniz pek yanaşmayın :)
ben sakaryada deliriyorum ufacık şehirde saçma sapan şekilde bir trafik düzeni var. Örneğin tali yoldan gelen bir araç boş olması imkansız anayola o kadar hızlı çıkıyor ki sizi fren yapmaya mecbur bırakıyor ya çıkarsa diye.Bir diğer örnek ileride ışık var kırmızı yanıyor yaya geçidinde yaşlı başlı insanlar bekliyor kimse yol vermiyor az önce yaşadım bunu bende sinirlenip durdum yaya geçidinde.illa böyle mi terbiye etmek lazım kafa basmıyormu ilerde duracağını bile bile öküz gibi gitmenin mantığı nedir ? impreza varken çok çekinirdim bunlardan şimdi kaportası pek hoş olmayan forester var hiç umrumda değil gelsin sürtsün diyorum haklıysam durmuyorum kendi bilir :D
Doğma büyüme Ankaralıyım İstanbul'a gittiğimde dua ediyorum ne saygılı şöförler var diye. Ankara'da çok nadir düzgün selektör atınca çekilen kişi gördüm. Burada selektör hızlan ve geçmeme asla izin verme namusun pahasına şeridini koru anlamına geliyor maalesef. Hele dönüşlerde ışık yanıyor diye kendinize güvenmeyin frensiz ezerler adamı yani.
Istanbulda yada herhangi bir ilde ne olay gelirse basima 41 plakalilardan geliyo ilginc sekilde...
Araba basık olunca ses eden olmuyor 2 egsoz yapınca olay duruluyor :)
Bu itler yüzünden arac degiştirdim ben aa bu buna binio diyip sıkıstırmalar hor görmeler falan bursadan gelırken önümüze kıran bmw deki söfürü indirip 3 kişi direk mezara sevk edicektik,Ben acıdım adama niye dövdük diye bu kadar olan oldu bide kaputun üstünde sürükledim,Sonuc gidip sıkayetci olmus bide,Hem erkeklik yapıon hemde sıkayet edion aahh ülkem ah
Deşmeyin yarayı lütfen. On dakika sonra işten çıkıp o kaosa gireceğim. Her akşam aynı çile, her sabah aynı dert ama diğer şehirleri görünce İstanbul'un şöförleri yurtdışındaki şöförler gibi geliyor :D Küçük şehirler daha berbat resmen.
Yaklaşık bir ay önce sattığımız ve full orijinal olan yani dikkat çekmeyen şahinle banada kimse bulaşmıyodu ama ne hikmetse bunda selektör , kapışma vs gırla gidiyor. Arabayla bence epey alakalı bir durum :)
Suan zonguldak almis basini gidiyor yollar ters düz :) belediye de yola ev yapmaya izin veriyor artik. Normalde 2 araba rahat gececek yere ev yaptılar yoldan 1 araba zor geçiyor.. Nitekim eve cikarken hergun kavga edenleri görüyorum.. Bu arada sabirliyim cok şükür,ankarada otobus sürenlere ayar olmama ragmen bi kez bile küfür etmedim.anlik sinirlerinize dikkat edin,memlekette herkes psikopat..
valla bisürü olay yaşıyorum hersabah herakşam
takılcak bi durum yok
arkadan darlayanlar için sıkışık trafikte , alıyorum 2ye alttan dip oturup veriyorum kara dumanı uzaklaşıyo zaten hemen :hehe: :hehe:
abuk subuk sellektör atanlar içinde çözüm basit vitesi küçültip oturuyorum gaza sinirle ani,geçebiliyosa sağımdan geçsin solumdan geçsin umrum olmaz.
V baglantı yollarında kimi zaman agzına kırdıgımda oluyo insanların yol verdiğimde oluyo,değmiyo çünkü hiçbişey için bazen umursamıyorum bile.
80milyon ülke
80 milyon mentalite
hangi biriyle uğraşcaksın ki.. yapcak bişe yok..
dipnot (16 plaka görünce uzaklaşıyorum bende )
gecende bu darbe karşıtları samsunyolunda konvoy yapıp 4 şeridide kapamış,tabi bende işe gidiyorum aralarından zar zor makas atarak sol ilk ikiye girdim önümdeki gavat bi çekilse gidecem sadece o kaldı,camdanda ne nekadar garı varsa çıkartmış,, selektör yapıyom çekil diye hiç oralı olmuyo halen yol vermiyo oan çok sinirlendim ama,ulan gerizekalılar yapıyon konvoyu iki şeritte yap,,senin tüm şeridi işgal etme hakkını nerden buluyon,,birde ogün işe gec kalmıştım,,,,artı buu taksicilere çok dikkat edin şimdi onlara bişe diycemde neyse boşver
Surekli Tr ye geliyorum sirf bu tarz olaylardan dolayi araba kullanmiyorum. Gidcegim yer 3-4 km ye kadarsa yuruyorum fazlasiysa eger taksi yada herhangibir toplu tasima araci. Trafigi bitmez, barzosu bitmez, bin bir tane sorun.
En sağlıklısı kimseye bulasmamaniz daha geçen gün is yerinden arkadaş kavga etti sebep ise şu ara sokakta adam arkadaşıyla sohbet ediyor bizim arkadaş 5 dakika bekliyor ardından kornaya basıyor gitsin artık diye adam arabadan çıkıyor ve arkadaşa anani kızını karını ..... sovuyor bizim arkadasta arabadan iniyor adam beyzbol sopasini çıkarırken bizim arkadaş tekme atıyor ve şansa sopa önüne düşüyor adam arabaya kaçıyor hala küfür ediyor bizim arkadasta yan camini sopayla patlatiyor elinden esnaf kurtarıyor şimdi karakolluk oldular ve adam tehdit edip duruyor bela geldimmi kaçar yok ama selektor atıyor diye adam dovulmez artı bende çok selektor kullanıyorum yeri geliyor tamponda yapıyorum boş trafikte sol seritte 70 lede gidilmez yol istendinmi verilir yol istemekte selektorle olur
genel olarak hepimiz aynı düşüncedeyiz peki kim bu şikayet ettiklerimiz diye düşünmüyorum değil.:) şaka bi yana bu arabasında silah vs taşıyıp artislik yapanlar olmasa her şeye yürürsün de adam silah bıçak çıkarıyor al başına bela.gamsız olmak lazım. bende yapamıyorum illa ders vericem i...bneye diye debeleniyorum. emniyet şeridinden önüme kırmaya çalışanlara ve soldan öne girmeye çalışanlara yol vermemeye çalışıyorum. onun dışında en solda yavaş gidenelre söverim korna sello herşeyi yaparım.ama bulaşmamak en iyisi.
http://lh3.ggpht.com/cQPfFIWU1b47nel...QvqtUToIw=w300
sticker olarak ön camın bir köşesine,arka camın bir köşesine tamamdır.
Kısa mesafe mecbur kalmadıkça araba kullanmamak gerek, kullanırken de Allah'a havale etmek gerek. Yoksa sinyal vermeyen, yolu ortalayıp giden, sağsan soldan arkadan sıkıştıran taksiciden vs vsvs daha biçok şeyden kurtuluş yok, insanın insana saygısı yok daha ötesi de yok.
Sende onlara mi sellektor yapacan
Sende onlarin onune mi kirican
Sende onlarin tamponuna mi yapisacan
Napacan satcan mi arabani :)
Saka bir yana ayni sekilde kimsede saygi kalmamis, insanlar barut ficisi gibi direksiyon basina geciyorlar ayni durumu yasayan bir cok kisi mevcuttur.
bende şikayetçiyim bu durumdan
KORNA ÇILGINLIĞINDAN ŞİKAYETÇİYİM.
özellikle taksiler, taksi dolmuşlar ve büyük dolmuşlar belki 10 korna gücünde havalı kornalara hayvan gibi abanıyorlar
TAKSİLER aceleleri olunca her zaman hızlı gidip, spam yaparlar, ama işlerine gelmeyince yavaş giden onlar olurlar..
Trafikte s plakalı SERVİSLER, kamyonlar, şirket arbaları KAYBETCEK HİÇBİŞEYLERİ YOKMUŞ gibi kullanıyorlar
ARTIK BEN IŞIKLARDA EN ÖN SIRADA BEKLEDİGİMDE BOYNUM DİKELTİP, LAMBALARA BAKMIYORUM.
NASIL OLSA SARI YANDIGI ANDA ARKADAN BİRİ UYARI VERİYOR.
insanlar kornayı oyuncak bellemiş. pederin dükkanın oraya akşam saatleri gitmiyorum artık. ufacık bi 4 yol da, habire korna sesleri, dat dat dat.
ben sadece Bir yayayı uyarmam gerektiginde tek sefer rahatsızlık vermeden basarım
ama eline alışkanlık yapmış olanlar abanıyorda abanıyor.
NE KADAR ACELEN VAR Kİ SANKİ ÖLDÜN MÜ, HERKES Mİ SANKİ ÇOK ULTRA ÖNEMLİ Bİ YERE yetişmeye calısıyor
Fren yerine kornaya basmak kimisine daha kolay geliyor sanki
http://unisci24.com/data_images/wlls...1-kenworth.jpg
Amerika'da bunlara kimse bulasamiyor. Bize de sart. Hatta forum olarak para toplayalim, alalim dorsesiyle beraber. Sabah herkesi ise birakalim, isyerine gelen atlasin dorseden. ( Mad max style)
Hangi birine laf anlatacaksin? Ezip gececen :p
Arabanız biraz değişik ise cok sataşan oluyor ben bunu anladım.
Günlük kullandığım clio rsi aracım var hergün tem yolunu kullanıyorum.Yakıtı makul kullanmak için genelde sağ seritten gidiyorum 80-90 km ne yazıkkı aksam dönüşte yol bos ise 3 serıt varken tampon yapan onume gecıp sis yakıp frene basan cok oluyor.Hiç oralı olmuyorum trafıkte sakin kalmak en iyisi.
Sen sopa cekersın adam silah ceker kim vurduya gidersin düşüncesi ile kimseye sataşmıyorum akıllı uslu devam ediyorum
Abi bu barzolara yapılabilecek bişey yok. Onun için minimum düzeyde sinirlenmeye gayret et ve Sabır çek :)
Buda o tipteki arabalardan çıkan tipler; https://vine.co/v/eKTQePXLzw2
İstanbul trafiğinde silahda taşısanız tek söz;
Mermi biter, öküz bitmez.
3-5 tane kıçı kırık balkan ülkesi ile bazı avrasya memleketleri gezdiğimde, Trafikte büyük bir saygı olgu sunun oldugunu gözlemledim.
muhtemel'en tüm avrupada oturmuş bir olgu dur
arabalar, yayalara karşı müthiş saygılı.
yol kenarında bekleyen insanlara bile, arabalar durup yol veriyor,
yola adımını attıgın anda trafik duruyor.
korna sesi de yok.
Orada araba kullanırkende, bir o kadar uyum saglamaya çalıştım.
orda kısa süreli bu kibarlık gözlemim, kendi şehrimde kullandıgım konsepete yansıdı
her yayaya durup yol verir oldum.
AMA OLANA BAK..
BEBEK arabalı bayana durup, gecmesine yol verdik diye
ARKAMIZDAN SIRA SIRA KORNA YER OLDUK.
KORNANIZ BATSIN BEA
bu arada küçük yerlerde trafik kurallarına hiç uyulmuyor. rahata alışmışlar aynı dangozlar büyük şehire gelincede trafiğin içine ediyorlar tabi.
147 göreceli olarak küçük bi araba. Adıyamanda bi ilçede kullanıyorum ve neredeyse her gün merkezden yaklaşık toplamda 150km 'ye yakın yol yapıyorum git gel. Ve sürekli bir tır sevkiyatı var birşeyler gidip geliyor ancak yolun yarısı tek şerit. Hem de öyle bi tek şerit değil yer yer aynı anda iki araç geçse sağda solda boşluk kalmıyor uçurum ve banket dışında.
Ne kadar büyük araç varsa üzerime sürüyor bir çok kez, şeridinde gitse rahat rahat geçicem ama bi tekeri benim şeritte. Mecburen bi tarafı dışarı atıyorum ki geçeyim diye. Bir gün bundan dolayı spin atıcam diye korkuyorum çünkü kontra verecek toparlayacak fırsat bile olmayabilir.
Adamın kaybedecek bir şeyi yok ki diyorum. Mecburen ben çekicem kendimi. O transit kafadan girse beni ikiye ayırır tır kamyon akordeon haline getirir. Altındaki araç ya şirketin ya kiralık ya da emanet. En iyi ihtimalle sürtse kabadayılıkla kurtarır, vursa geçse taş çatlasa bi iki yıl yatar.
Keyif alicam diye kullandığım arabadan uzaklaşır oldum. Uzun bir zamandır açıp açıp en sağlam arabalara bakarım. Xc serisine kafayı taktım o yüzden. Bir sonraki aracım o kadar sağlam olsun ki en azından görünce bi çekinsin sıkıştırmasınlar istiyorum.