Aynı vergi dairesine gidip tekrar yapılandırma istiyorsunuz, düşüyor faizi. Ben vergi dairesine devrolan kyk borcum için aynısını yapmıştım. Eski taksitlendirmeyi iptal edip yeniden hesap yapıyorlar.
Printable View
Konu ile çok alakalı değil ama mutlaka başına gelen arkadaş olmuştur.
Geçen yıldan vergi dairesine bir miktar borcum kalmış. Unutmuşum. Bu yıl içinde borç takibi başlatılmış ve aracım üzerinde hak mahrumiyeti görünüyordu. Hemen borcu internet vergi dairesinden ödedim. aradan neredeyse 2-3 ay geçti ama aracımdaki hak mahrumiyeti kalkmamış görünüyor e-devletten. Bunun için vergi dairesine dilekçe mi vermem gerekiyor?
Bütün vergi daireleri alır. Ancak bazı vergi daireleri keyfi muameleye devam ediyor.
E devletteki hak mahrumiyetleri kısmı pek güncel değil. Ancak 2-3 ay ciddi bir süre. Hangi vergi dairesi görünüyorsa orayı arayıp ilgili birimden bilgi alabilirsiniz.
bizim tırın 4000 tl tonaj cezası var faizini mi silecekler 1900 tl faizi var borcun. bekliyelim mi?
Kesinlikle bekle. Resmi gazete de yayınlansın sonrasında yapılandırma için işlem yaparsın. 2100 olarak ya peşin ödersin ya da üfe koyarlar üzerine taksitle ödersin. (taksit ödemeyi atlamamak önemli, iptal oluyor yoksa)
Kesinlikle bizde bu mantık yok maalesef. Kaçırabilen götürüyor. Sonra vergi yükü kaçınamayan vatandaşların üzerinde kalıyor.
Geçen bir dr a gittim. Muayenehanesinde pos cihazı yok, neden diye sordum "biz kullanmıyoruz" dediler.
Adam ayan beyan ben hırsızım diyor aslında. İçeride 15 hasta vardı en az. 120 TL den 1800 TL yapar.
Bu adamın aylık kazancı hiç yoksa 30.000 TL ödediği vergi, bordrolu çalışan benden az :)
Yurt dışı gibi vergi kaçıranı af etmek yerine sağlam cezalandıracaksın ki kimse yeltenmeyecek.
Ama bizde oy kapısı ne yaparsın.
Detaylıca okumadımda yıllarca vergi borcu bekleten birine kredi falan çıkmaz çünkü zaten e haciz gelmiştir.
50 lira için bile e haciz yemiş biri isterse hesabında 50 milyon lirası olsun kredi alamaz sistem izin vermez
Vergi borcunu ödemeyen bir adamın sonrasında kendi adına legal bir şekilde o parayla iş yapması aslında zor çünkü devlet kadar pis alacaklı yok diyebilirim çünkü borçlunun adına tek iğne bile kayda girse önce vergi dairesi borcu çıkar meydana ve direk üzerine haciz gelir
Geç alır belki ama illaki yakalar ve alır devlet bir şekilde , borçlunun üzerine kayıtlı bir malı hesabına bir parası vs olursa eğer bu ülke sınırları içinde
Bir ömür bankada hiç param olmasın üzerime kayıtlı birşey olmasın ve hatta meblasına göre yurtdışına çıkış yasağım bile olsun sorun değil diyorsan vergi borcunu bekletebilirsin ama onun dışında bence hiçbir mantığı yok vergi borcunu bekletmenin paran varken
Ha vergi borcuyla vergi kaçırıp hiç borç çıkartmamayı karıştırmayalım
Benim bahsettiğim vergi borcu
Gerçi vergi kaçırmadada pek mantıklı birşey yok onuda 20 sene sonrada olsa yakalayıp misli misli alabiliyor
Ciddi bir incelemede mesela geriye dönük 5 yıldan başlıyorlar
Arabanın ocak ve temmuz bandrollerini ödeyemedim acaba bunları da kapsıyormu?
Bugün vergi dairesindeki icra bölümünde bir memurla görüştüm. Sistemden baktı. Vadesi gelmemiş borçların olduğu için hacizi kaldırmayabilir dedi. Teminat olarak elinde tutabilir dedi. Müdür beyle görüş onun insiyatifinde dedi. Bana çok saçma geldi. 2600TL vadesi 2017'ye kadar olan borç için 30-35.000 liralık aracımı neden teminat olarak tutuyor ki? Müdür bey müsait değilmiş görüştüğümde eğer kaldırmazsa Bimer'e şikayet etmeyi düşünüyorum.
Hiçbir sonuç alamazsın. Çünkü mevzuat ödenmemiş vergi aslı var ise haciz koymayı öngörüyor. (taksitlenmiş borcun var anladığım kadarıyla)
Müdür, insiyatif kullanıp bunu aşar ve isterse haczi kaldırır. Şu dönemde de sanmıyorum öyle bir şey yapsın.
Eğer imkan var ise erken ödeyip haciz kaldırma dilekçesi verebilirsin.
Vadesi 2017 olan öğrenim kredisi borcu dediğin , bundan önceki zamanı geçmiş ve bundan dolayı haciz koyulup sonra taksitlendirme ile 2017de ödemesi gelen taksitmi?
yani şunun gibi düşün
sen şimdi kredi çektin 36 ay vade ile 2017dede bu kredinin bir taksiti var. Bunun gibimi? Eğer böyleyse o 2017 de vadesi gelmemiş borç olmaz şimdiki borcun 2017deki taksit ödemesi olur
Öğrenim kredisindeki sistemi bilmeyenler için yazayım. 5 yıl kredi aldım. Ödemesi de aldığım yıl kadar yani 5 yılda 3 ayda bir taksit ile ödüyorum. Yani vadesi geçmiş bir borcu taksitlendirmişim gibi değil. Bu zaten sistemin kendisinin taksitlendirdiği bir borç. Herkes bu şekilde ödüyor.
Şimdi bana memur vadesi gelmemiş borçların için teminat olarak elinde tutabilir diyor.
Allah Allah o zaman ilginç
Bende aldım öğrenim kredisi vs iyi bilirim
Hacizlik olupta taksitlendirme yaptıysan tedbir amaçlı buldukları malın üzerine haciz koyup kaldırıp kaldırmamak insiyatifte olabilir ama hiç hacizlik olmadan normal öğrencilik bitti ve öde şeklinde olmasına rağmen malın üzerine haciz koymak garip olmuş
Anladım dediğim gibi hacizlik olmuşsun dostum
Şimdide o hacizi kaldırır kaldırmaz müdür bilir diyorlar
ve gerçekten de öyle ama genelde git şu kadarını öde gerisi taksitlendir kaldırsınlar diye evrak verip yolluyorlar
Eski trafik cezalarım var mesela onlardaki gecikme zamları kalkacak mı
Aşağıdaki ceza 2012 yılından kalmaydı. Ceza + faiz 600 TL civarındaydı.
6552 sayılı torba kanun ile yapılandırdım. Ceza aslı + üfe olarak 18 taksitte (36 ay - 2 ayda 1 ödeme) aşağıdaki şekilde ödüyorum.
Soruna gelirsek evet. Geçmiş cezası olan ödemesin şimdilik nasıl olsa çıkacak yasa o zaman taksitle ödersiniz.
http://i.hizliresim.com/9G8JEo.jpg
e-devlet sistemi pek güncel değil.
#67 post a istinaden.
Var mı bir gelişme benimde 4000e yakın borcum birikmiş. Taksitlendirip ödeyeyim:)
Ya beyler bu ne zaman yürürlüğe giriyor bilgisi olan yok mu? Arabayı muayeneye sokacam yasayı bekliyorum :D
arkadaşlar, konu unutuldu mu ne oldu?
nasıl yapılandırma işlemini yapabiliyoruz?
bilgisi olan var mıdır?
Yapılandırma oldumu? Cezalar, vergiler falan kaldırılıyormu yoksa faizlermi siliniyor?