Işıklarda beklerken en öndeki aracın ışığı görmeyecek şekilde durması. Acayip delleniyorum yeşil yanıyor ama görmüyor hur çocuğu. Ne varsa o beyaz çizgide ille o çizgiyi geçecek abi içi rahat etmiyor.
Printable View
Işıklarda beklerken en öndeki aracın ışığı görmeyecek şekilde durması. Acayip delleniyorum yeşil yanıyor ama görmüyor hur çocuğu. Ne varsa o beyaz çizgide ille o çizgiyi geçecek abi içi rahat etmiyor.
1-Normal şeritte gidenleri aptal yerine koyup,emniyet şeridinden yardırıp polis yada yolun daraldığını görünce şeride girmeye çalışanlar
2-Boş yolda hiç bişi yokken frene basanlar.
3-50 liralık çakarı arabaya takıp,yol ver diye ısrarla tampona yapışanlar
Tek şeritli yolda aheste aheste dolmuş süren şeref yoksunları bunların hakkaten trafikten kaldırılması gerekiyor İstanbul trafiğinin berbat olma sebeplerinden birisi de bunlar birde cep telefonuyla giderken oynayanlar arkasında araba mı beklio aldırış etmeyenler
hepsinin ortak özellikleri aynı;
-bencil
-saygısız
-çakal geçinen tipler
Burda trafikte şuna buna sinir olanların çoğu başkalarını sinir edecek davranışlarda da bulunuyordur.
1-Şehir içinde yolların bozuk çukurlu tümsekli olmasına rağmen sürekli tamponuma yapışan taksiciler,şirket arabaları ve bilimum alt takım nedir önemsemeyen tipler.
2-Diğer şehirlerde nasıl bilmiyorum ama İzmir dolmuşlarında dakika sistemi var.Hattı belli dakikada tamamlamak zorundalar hatta belli checkpoint noktalarına da belli sürede gelmek zorundalar.Eğer dakikası bolsa 1.vites 10 la gider.Dakikası kritikse 30 la gidilcek yolda 70 le gitmek ister bi de sende öyle gitmediğin için sana kızar.
3-Araçların 60-70 gibi aktığı yollarda karşıma çıkan çukurlar.Diğer şehirlerde bu durumla çok karşılaşmadım ama İzmirde bolca görmek mümkün.Fren yapsan kaza yapıcaksın arkadaki gömecek tampona.Yapmasan arabamız zaten basık altı sürtüyor.
4- Buluttan nem kapan bayan şoförler ve ayna kontrolü,şerit nedir bilmeyen eski kasa Mercedes süren dedelerimiz.
5-Dur kalk trafikte kendini akıllı zannedip ters şeride dalıp hem kendini hem karşıdan geleni tehlikeye atan tipler.
6-Önemli bir siyasi kişiliğin trafiğe çıkacak olması.Nasıl bir güvenlik önlemiyse bütün güzergahına trafik polisi koyup,500 metre eskort konvoyuyla geziyorlar.Ayrıca onun geçeceği yoldaki bütün ışıkları yeşile çeviriyorlar.O konvoy geçene kadar yola girecek herkes bekliyor gitmesini.
Yan yoldan ana yola baglanacaksin, sol taraftan araba geliyor. Adamin umrunda degil ana yolda sag seritten tek basina geliyor. Sol serit bombos. Beni gordugun zaman sol serite yanas bende anayolun sag seridinden yola baglanayim. Birde yine ayni durumda yola baglanacakken ana yoldan gelen aracin aheste aheste gelmesi var. Yahu gordun beni yola baglanicam bas azcik su gaza bende yola cikabileyim vs vs :)
yakıp takip yapıp tampona kadar girenlere sinir oluyorum.
Adam gibi yol iste zaten veririm veya gördüğümde.
bi gün 3-5 bin tl ye bi araba alıp bağajı beton dolduracam
tamponuma giren olursa dip fren yapacam.
Sürekli şeridinin dışında seyredenlere ve tam iş çıkışı vakitlerde şehir içindeki yollara giren Kamyon ve Otobüslere kızıyorum çok. Adamlar Aştiden çıkıp Konya yoluna gitmek için Malazgirt bulvarını kullanıyor mesela, Halbuki o trafiği birbirine katmak yerine çevreyolundan devam etse biz de rahat ederiz.
ALTUR.
10krktr
Anayola bağlanacağız karşı şeride geçmeden sağa dönerek. Yolca bu şekilde bağlananlar için ek şerit açılmış hiç durmadan direkt olarak o şeride geçip trafiği aksatmamak hedeflenmiş. Peki bizim annesine küfür ettirmeyi seven milletimiz ne yapıyor. Önce orada duruyor bi sağına soluna bakıyor sonra aheste şekilde yola bağlanıyor. Sonuç km'lerce kuyruk.
Not: Şerit olsa da belki korkup bakıyordur Türkiye burası ne olacağı belli olmaz. Neyse ben yine de temiz sövüyorum.
Eskiden, sol şeride yapışıp kalmış ama bir türlü gitmeyen ağır vasıta (özellikle hafriyat kamyonu), otobüs (özellikle özel halk otobüsü ve tabiki sol şeridin vaz geçilmezi Metro turizm), minibüs (özellikle Altur), dolmuş şoförlerini sağ şeride geçmeleri için taciz ederdim artık onların bu gezegenden olmadıklarını ve hatta sağır olduklarını (dilini bilmediğin turiste derdini bağırarak anlatırsın ya o hesap) dolayısıyla camı açıp bağırmanın bir çözüm olmadığını anladım.
Eski bir amerikan pick up alıp gamsız şekilde kullanmak lazım. Aslında otomobili gözden çıkardığını karşı tarafa hissettirirsen çingene bile korkup yol veriyor. Geçen gün içerenköy carrefour'un önünde otobana bağlanırken baktım akıllının biri ben sol şeritte ilerlerken bariyer ile benim aramdan girmeye niyetlendi; aklınca ben ürküp yol verecektim ama evdeki hesap çarşıya uymadı, benim çekilmeyeceğimi anlayınca son anda direksiyonu kırıp e-5'ten göztepe istikametine devam etti, bu arada bu hikayede kimseye birşey olmadı, sadece uyanığın biri hedefine ulaşamadı :D
Fakat dün akşam site içinde yürürken denyonun biri hiç olmaması gereken bir sürat ile az kaldı üstümüzden geçecekti; yanımda oğlum da olduğundan birşey olacağından korktum o an elimde çekirdek vardı camına birşey fırlatamadım (içimde kaldı). Eşime söyledim, bundan sonra akşam yürüyüşlerinde elimize çekirdek değilde birkça tane taş ve sopa alalım, üstümüzden geçmeye kalkışanı indirir döveriz sonra soluğu karakolda alırız, hikaye uzar gider.
P.S: Cinnete bağlayacağım az kaldı.
Uzun yolda şeridinde duramayanlar birde aynanın ne olduğunu bilmeyenler var lak diye atlıyolar bu gün iki araba bir golfe giriyorduk uzun yolda 80 le lak diye önümüze atladı.
İkincisi ise şu makas atmaya çalışanlar atanlara lafım yok fren sıktırmadan veya kendine alan açma zorunluluğu bırakmayanlar geçen bir arkadaş sol çamurluğumu alıyordu kornaya basıncada ne basıyon diye diklendi kendileri...
Son olarakta motorculara gıcığım yolu kapayıp dönmeye çalışıyorum iki dk durup dönüşümü tamamlamamı beklemeden lak diye dalıyolar vuruncada motorları farkedin oluyor.
Son olarak gece 3 te yerleşim alanınn tam ortasında sıfır çizen egzoz bağırtan mallar..
Dün akşam hedefime ulaştım sonunda Darbe olayından sonra gezen şahsına munasır bir arkadaş evde rahatsız olup yüzünün sol kısmına tansiyon yüzünden felç inen babam var adamı iki kez uyardım 3 üncüsünde affetmeyeceğimi söylemiştim dün akşamda aynısı olunca arkadaş kaçamadı çok zevkli dakkalar yaşadılar sokaktaki bir kaç esnaf abide katılınca 24 yıldır aynı sokakta oturunca harika oldu sinir stress kalmadı :)
Bugün kafenin önünde,ana caddede,bir e30 geldi,akan trafiğin içinde sıfır çizdi gitti.Değişik!
-Yakıtı sonuna kadar açtırıp soba gibi giden dizeller. Araçların bir suçu yok kullanıcılara sesleniyorum, trafikte bir aracın önüne geçip arkayı dumanı boğunca ne sempatik ne kaslı ne de akıl dolu görünüyorsunuz.
-Farkında olmadan ön silecek suyu ile arkadaki aracı yıkayan amcalara da saygılar.
- Sol şeritte 50 ile gidip cep telefonuna bakanlar!
-Orta şeritte bir sağa bir sola yalpalayanlar!
-Sağ şeritte çateng diye duranlar
-Tamponu değdirene kadar yaklaşanlar
-Kırmızı yandığı halde arkadan gelip geçmeye çalışanlar
Bu aralar en çok cep telefonu kullananlar dikkatimi çekiyor. Ya arkadaşım zaten düzgün araba kullanamıyorsun bide elinde telefon sanki holdingler müdürü .........
Son olarak çok üzerine sürdüğüm, "çek sağa al bunu al al al"durumu oldu. Şu an ikinci aracım Tofaş, zevkle biniyorum inanın ama bulaşan yok :D şans işte şaka bir yana hakikaten çocukluğumdan beri olan araba hayranlığımdan soğutuyor bu trafikteki başı boş şöforler