yan aynalarını kullanmayalara,otobanda önü bomboş olsada durup dururken frene dokunanlara,trafikte whatsapp,oyun,mesanger,twitter,instagram kullananlara uyuz oluyorum
Printable View
yan aynalarını kullanmayalara,otobanda önü bomboş olsada durup dururken frene dokunanlara,trafikte whatsapp,oyun,mesanger,twitter,instagram kullananlara uyuz oluyorum
Otobanda sol şeridi işgal edenlere, selektör yapınca da el kol hareketi yapanlara uyuz oluyorum. Ama daha beteri var, orta şeridi ihlal edenler. 90 km hızla orta şeritte gidenler. Millet sağından solundan vızır vızır geçiyor ama umrunda değil....
Sağ şeridi müsait ise, sağ şeritten araç orta şeritten geçebiliyor ise orta şeritteki araçta bi sıkıntı yok mudur sizce?
Yeri geliyor zor oluyor ayrıca yoğunluktan evet. Oorta şeritteki yüzünden herkes sollamaya çıkınca solda tıkanıyor, orta ve sol şeridi kullanmak varken ortadaki yol vermek zorunda değil öyle mi :)
Avrupada trafik kullanan insanları hiç gördünüz mü bilmiyorum orta şeritteki adam aynadan bizi gördüğü an sağ sinyalini verip yol veriyor orta şeritte
Adamlar bomboş yolda bizimkiler gibi 160km ile giderken en soldan değilde yol boş iken en sağ ya da orta şeridi tercih ediyor
-Arka ve Ön Sis farı
-Camdan atılan çöpler ve sigara izmariti
''Yol boşsa''
Otobanda sağda genelde ağır vasıtalar seyrediyor. Haliyle 90-100'le giden biri için en güvenlisi orta şerittir. Trafiğin akışını yavaşlatmadığı sürece (mesela 70'le gitmek gibi) kimseye karışamazsınız ortada gittiği için. Yakarsın sinyalini, yol müsait olunca sollar devam edersin. Aradaki 10 km/h'lik bir hız farkı kimseye zaman kaybettirmez. Çok müzdarip olan varsa kolay ivmelenen bir araç edinmesini tavsiye edebilirim.
İstanbul'dan izmite 120 km hız sınırı olan yolda yakıt ekonomisi yapayım orta şeritte 100' e sabitleyeyim diyorum. 5-10 km de bir dingilin biri gelip sellektör korna taciz ediyor.
Lan zaten hız sınırı 120 onu veya üstünü da en solda yapsan orta şerit için 90-100 çok makul hızlar ve solumda şerit oldukça kimse için gaza daha fazla basmam. Kuralsa kural.
Solla s.trr git nereye gidiyorsan. Yok illa 200 km basmak zorundayım.
İkincisi de full cinnet trafikte emniyet şeridine giren ya da yol birleşim çizgisi bitmeden 1 şeridi 4 şerit haline getiren ve kendini akıllı zanneden diğer dingillerin önüme kırmasına uyuz oluyorum hatta uyuzluktan öte önüme girmeye çalışanın üstüne kırıyorum.
Vurduğum ve üzür diletip gönderdiğim olmuştur bu sebepten.
Benim de bahsettiğim durum yolun boş olduğu durumlarda, en azından sağ şeridin boş olduğu durumlarda. Belirtmek için "millet sağından solundan vızır vızır geçiyor" dedim, sağ şerit boşsa orta şeritte otobanda 90-100 km hızla gitmenin manası yok. Sağda daha yavaş bir araç varsa elbette adam onu sollar ve istediği süratte sollar, ona bir şey diyemeyiz. Ama sağ şerit boşken ortadan gitmek yolu işgal etmektir bence.
Bende genelde o saatlerde zeytinburnundan bakırköye gidiyorum kartingin olduğu yoldan kafeye vs. Aynı şekilde herkes tek sıra olarak beklerken soldan yardıra yardıra geliyor bazı dingiller. Karşıdan araba geldiği zaman kesinlikle yol vermiyorum, bir önümdeki araçla aramı sıfıra indirip sinir oluşunu izliyorum. Çok kişiyi geri geri gönderdim o yolda.
Hocam 1. maddeki biraz zor oluyor. Ben Aöf bürosunda çalışıyorum. Senelik olarak 20-30 sefer kamyon gelir. Büro şehir içinde ara sokakta. Mecburen yolu kapatıyorsun. Yolu kapatacağımız için kamyonu gece saat 22.00'dan sonra alıyoruz onda bir problem yok fakat gel gelelim yer tutma işine.
Kamyonun büronun önüne girmesi için sokağı biraz geçip geri geri gelmesi gerekiyor. T(sola yatmış halde) şeklinde bir yol düşünün. Sol çaprazdaki ve gireceği sokağın başındaki yerlere park edilmemesi için palet ve paletin üzerine yazı koyuyoruz ve bunu genelde akşam 19-20.00'dan sonra yapıyoruz ki kaldırmasınlar. Ama kontrol etmeyince ya paleti kaldırıp park ediyorlar ya da çalıyorlar paleti. :)
Veya aynı şekilde yolu kapatıyoruz kamyon geldiği zaman sokağın başına palet koyuyoruz. Özellikle kışın palet 1 saat kalmıyor koyduğumuz yerde. :)
paletle olacak iş değil ki şundan alıcan 2 tane istediğin yere koy çalmazlarda bunu
http://www.ileritrafik.com/resim/urun/541_B.jpg
Bu da mantıklı fakat bundan 3-4 tane lazım. Bir de kurum devlet kurumu, merkezimiz Eskişehir olunca bu işler uzuyor. :) Bir de muhtemelen gereksiz göreceklerdir. Bilmiyorum ciddi anlamda yöneticimle konuşabilirim bunu çünkü çok problem yaşıyorum bu konuda.
Yalnızca büro Aksaray'da. Gece 22.00'dan sabah 6-7.00'a kadar çalışıyoruz yeri geliyor. Onu sabaha kadar tutmazlar orada kör noktaya koyuyoruz çalarlar. :) :)
Sokağın başına herif geliyor koca kamyonu veya kapalı kasa minibüsü, kamyoneti koyuyor sonra sen yola çıkarken mirketler gibi kafanı uzatıp bakıyorsun, havayı kokluyorsun, seslere kulak kesiliyorsun o ara yol temiz herhalde diyerek bildiğin körleme yola çıkmaya çalışıyorsun o esnada zır delinin biri şehir içinde hız denemesi yaptığından burnunun ucundan geçiyor sen son anda frene asılıyorsun, kafandan akan terleri siliyorsun, paçaları silkeliyorsun ki hepsi paspasa gitsin, sonra koku sıkıyorsun ki sidik kokusu ağır basmasın, ***** sıcak var, sıkıntı olur.
Bugün ofisten biraz erken çıktım; ara sokaktan çıkarken bir anda karşıma ekskavatör çıktı, herif sanki herşey normalmiş gibi birde kepçeyi kaldırıp tavandan silme geçirdi ve bende refleks olarak sağ koltuğa doğru uzandım, sonra yokladım kendimi ben eksiksiz hayattayım, baktım tavanda yerinde, olayın şokundan kornaya da basamadım. Tepki olsun diye tek diyebildiğim birader ne yapıyorsun kendindemisin demek oldu, bana mal mal baktı, uğraşmaya değmez diyerek bastım gittim.
Sırf sürücüler dengesiz değil, yayalarda da dengesiz olanlar var. Balıkesir dolaylarında ışıklarda duruyorum, baktım 16-17 yaşlarında kızın biri şu yeni çıkan hooverboard mu nedir onunla karşıdan karşıya geçmeye kalkıştı ama başaramadı, yolun ortasında kaldı, aksi gibi diğer yöne henüz kırmızı yanmamıştı, vızır vızır kamyonlar geçiyordu bir an aklım çıktı bu ergen birazdan dengesini kaybeder yola doğru düşer, frene basana kadar kamyonun biride bunun üzerinden geçer diye kötü senaryolar yazmaya başladım o esnada benim olduğum yöne yeşil yandı ben yürüdüm gittim ama sonra bu ergen karşıya geçebildi mi bilmiyorum, haberlere çıkmadığına göre geçmiştir herhalde. Ne gerek var o dengesiz aletin tepesinde karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorsun.
Birgün olsun aksiyon bitmiyor memlekette. Ya hergün gittiğin yolu biçerler, doğrarlar ama işaret koymaya da gerek duymazlar sende son anda fark edersin ama iş işten geçmiş olur o esnada amortisörlerden güm diye ses gelir öyle devam edersin ve küfürü imal etmez sizin yapacağınızı işin ben ta... dersin.
Asfalt çalışması yapıyorlar; görünürde iş bitti sanıyorsun ama bir bakıyorsun bir yeri eksik bırakmışlar ve haliyle kot farkı olmuş ama frene basmak artık beş para etmeyeceğinden yine o meşhur güm sesi eşliğinde düşerek geçiyorsun.
Gündüz tam işe gidiş saatinde, akşamda tam işten çıkıp eve gidiş saatinde pek muhterem iş bilen şahsiyetler anayolda ya bariyer değişimi yapıyorlardır, ya korkulukları boyuyorlardır, ya yama yapıyorlardır, ya da üst geçitin tek tarafına durduk yere birden fazla saksı takıyorlardır (statik yük artsın, üst geçitin tek tarafında durduk yere hesapta olmayan yük bindirsinler) sonra kilometrelerce kuyruk oluşuyor. Hazretler hiç istiflerini bozmazlar.
Elin memleketinde sen uyurken koca caddedeyi kazarlar, boru döşerler sabah kalkarsın birgün önce ne oldu farkı anlamazsın. Ama sende nasıl, beton mikseri işini bitirir giderkende "Ahmet was here" tadında imzasını bırakır asfalta betonu döke saça gider, niye çünkü biz Ahmet'i çok sevdik, onu hep analım hep küfür edip kulaklarını çınlatalım diye bunu yapar. Ahmet senin ben ta...
Sanırım adetten olsa gerek, 5-10 sene bozuk yolu ellemezler sonra bir anda vahiy gelir asfalt yenileme yaparlar ama sen yine mutlu olamazsın çünkü kalın kaşlı ve kalın sesli Maholar gelir ve asfaltın bir yerine levha koyar, çövreye verdüğümüz rahatsuzluktan dolayı özür dilerük yazısıdır o, ulan hayrola ne rahatsızlığı dersin ve o yeni gelin asfaltın anasını ağlatırlar, bahanesi de çeşitlidir ama genel olarak alt yapı çalışması diyorlar. Birader sana kimse demiyor mu, asfaltı daha yeni döktük. Veya kimse birşeyi planlamıyor mu, koca koca boruların tamda o asfalt döküldükten sonra mı değiştirilmesi gerekiyor ne bu bir nevi adet mi?
Arka sisleri yakanlar..gösterişli olduğunu mu düşünüyorlar artık neyin kafası ile yakılıyorsa..
Yukarda mesajı ilk satırı okuyunca aklıma geldi... Mesela yuvarlaktan sola dönecem... Ama ışık yok sağdan gelenlerin boşluğunu kollarken benden büyük bir aracın gelip sağıma ve bende daha ileri girmesine ve benim görüş açımı tamamen kapamasına deli oluyorum... Yolu göremiyorum böylece o ne zaman haraket ederse bende onla çıkmak zorunda kalıyorum ki ona biri çarpsa benide götürecek.
Daha önce yazdım mı hatırlamıyorum , yaya geçitinde yayaya yol verince sagımdan geçenlerin durmamasına çok sövüyorum.O yüzden turkiyede yayaya yol vermekte çok tehlikeli sol şeritteyseniz.. Sagdan geçen öküzler durmuyor çünkü yaya vurabilirler.Yaya da görmüyor o yüzden sağ taraftaysanız durmak mantıklı.
İmes kavşağında geçenlerde o dediğin başıma geldi. Ben kavşakta ortadayım, İmes içine gireceğim, dallama geldi koca kamyon ile sağımda durdu, ben sağdan kim geliyor kim gidiyor göremiyorum adam açtı camı hadi yürü diyor. Bende açtım camı, durmasaydın orada, görüşümü kapamasaydın sen söylemeden ben zaten yürür giderdim dedim. Sırf ibnelik olsun diye bende yol tamamen temiz olduğunda kıpırdamadım haliyle o da orada kaldı. O hareket etti, yolu kesti bende onun önünü kesip imesin içine girdim. Arkamdan kornaya basıyordu, kudurdu tabi ama umarım bir daha öyle bir sığırlık yapmaz.
-Yok yere şu kornaya tecavüz eden minibüscüler ve sürücülere ayar oluyorum kornaya basınca bütün yollar önüne acılcağını falan mı sanıyorlar anlamış değilim.
-Aksam iş çıkışı trafiğe takılmak ,arkada beliren ışık demeti ve süpriz servis minibüsü sis far ,uzunlar var eşliğinde gözlerimi tecavüz ederken tek seritli yolda kafayı yemek, servis minibüsleri denk gelmezse beton mikserleri denk gelir ,en sonunda farklı bir işe girerek servisle gidip geliyorum işe kaç yıldır trafikte eziyet cekmişim
günlük araç kullanmak zorunda kalan insanlara Allah yardım etsin iş stresi ,trafik stresi ,yorgunluk yıpratıyor insanı
Not : Sürekli kullanmak zorunda kaldığım yol Ayazağa cendere caddesi
Biz ne yapalım işimiz istanbul trafiği ile cebelleşmek. Bu yazdıklarınızı her gün rutin olarak yaşıyoruz. Annem her allahin gunu beni sabah yolcularken söz vermemi istiyor şeytana uyup birinin kafasını gözünü açmamam için. Vallahi kornanın kablosunu çıkarttım biraz rahatladım. Çünkü karşıdakine küfür ederken küfür sırasında kornaya da abanıyorsunuz ve bi süre sonra baş ağrıtıyor. Şimdi sadece küfür ediyorum.
Gecen gun sirf bu yazdigin olay yuzunden babam kaza yapti abi,bu dilovasi tarafina giderken yan yolda yol calismasi yapmislar. Ne isaret birakmislar ne bisey,karsidanda gunes vurmus gozlerde gormuyo kot farkini. Bir yandanda yanyola giricem diye acele ediyosun,babam yan yola girer girmez araba sag tarafa yatiyo. Allahtan sabah trafik varda hizlari yavas,ya hizli olsalar nolucakti? Adam o anki sokla biseyde anlamiyo,trafik polisi yarin gel ifadeni imzala diyo. Kendi kafasina gore biseyler yazmis,hakkimizi bile savundurmuyolar canina yandimin memleketinde.
2 Yıl boyunca trafikteydim sürekli olarak en son haber yüzünden birazda benden kaynaklı istemediğim bir durum oldu cezasını aldım 1 yıldır görevim farklı şu anda bile trafiğe çıktığımda milleti izliyorum trafikte herkes herkesin üstünde yada artık ben sakın gidiyorum diye bana öyle geliyor çözemedim ama yol çalışmaları gene bir nebze trafikte olanlara bakınca millet ne hak tanıyor ne hukuk haliçten inerken orta köprüye girmek için milletin önüne kıran mı şerit bittiği için mecburen sağa geçmek gerek yol veren yok ambulans yaklaşırken kimse hazırlık yapmıyor yapana küfür ediliyor sonra o ambulansın peşine girmek için kavga çıkıyor sormak lazım biz nereye doğru gidiyoruz...
Sinyalsizlere tahammülüm yok. Arkadan kornayı dayarım. Bir arka sisi yananlara uzun dayarım. Arkamdan uzunla geleni önüme alıp uzun dayarım. :)
hyr geçemem yok öyle bir dünya.Birinde rica ile istenirse isteneni yaparım diğerinde hakkı olmayan bir şekilde yolu kapatırsa o zaman söverim şikayet ederim vs neyse artık.Onlarca arabanın geçtiği bir yolu kapatamassın.İnsanlar dakika ile ölüyor ya ambulans gelse ? Ya itfaiye gelse ? Diyelim annen baban hastalandı ölmek üzere ambulansı arıyorsun tam sizin sokaga girecek yol kapalı kamyon parketmiş.. geri geri geliyor sokakdan arka sokaklardan dolaşıp size geldiğinde çok geç oluyor.Ne diceksin o zaman ? Anlaşıylıyım ben olsun mu diceksin ?
polis taklidi yaparak insanları tehdit ediyorsunuz. sonra da hak yememekten bahsediyosunuz. adamın yaptığı yanlış eyvallah da sizin yaptığınız doğru mu? yanlışı yanlışla çözmeye çalışmak. herşeyi bir kenara atalım; adam rica etti sizin gibi anlayışlı birisi denk gelmedi, çekmiyorum kardeşim arabamı dedi. park kavgası edip 3. sayfa haberlerine mi düşmeli illa adam :) yoksa adam evine mi taşınmasın?
yoksa siz kamyonu görünce geri geri mi gideceksiniz?
geçen hafta iki kere aynı araca denk geldim. cebeciden eski edirne asfaltına çıkınca aynı saatte aynı bölgede ana yola muz kabuğu atıyorlar.
arka sis müptelaları, sol şeridi kiralayanlar.
Burası Türkiye burada her şey mümkün ama hakkınızı arayana kadar hakkınız olan bir şeyi söylediğinizde dakikasında haksız oluyorsunuz daha ne denebilir ki adamlar sokağı kapatmış beton döküyor birisi taşınır kapatır tekstil firması vardır mal yükler yada indirir yolu kapatır düğün salonu vardır kapalı garajın önüne gelir park eder adamı çağırırsın adam abi başka yere çekseydin sonra çekerdin çağırıyorsun beni der hakikaten anlam veremiyorum nefesi nere ile alıyorlar. yada alınan nefese vücüd nasıl bir işlem yapıyor bu hale geliyor.
Bu arka sis yakan tipler millete iş atıyor galiba,gazlamaya müsaitim alayınıza isyan bi şekiller falan,ya bunun amacı yoğun yağmurda,göz gözü görmeyen şekilde sağanak yağmurlarda ve yoğun sis durumunda açılıp kullanılması.Bide merceksiz fara xenon takıp far sis onları açıp insanların aynaya bakamamasını sağlayan sürücüler var.Kısacası eğitim şart diyorum bunun tek sebebinin eğitimsizlik ve cahillikten kaynaklandığını söylemek istiyorum,akıllı bir insana bunu gereksiz yere açma dersin kural bu dersin anlar fakat bu babadan oğula nesil arabacıyım modunda takılan apaçiler yüzünden gelinen nokta bu.
Gözünüzü seviyim yavaş giden bi defolsun sağ şeridine.. Makastan nefret eden insanım bana makas attırıyolar..
Bu dediğinizi dün uzun yoldan geldiğimde yaşadım, selektör atmayı da sevmiyorum ama dibinden ayrılmama rağmen ve bir kez selektör atmama rağmen hiçbir şey yokmuş gibi o şeritte devam etmeleri cidden sinir bozucu, sonuç ***** araçlar şeritten çekilmedi, geçmek isteyenler sağından geçmek zorunda kaldı.
aynı şekilde dün pendik sahilinde denk geldi bir tane doblolu lavuk soldan yavaş gidiyor sağdan geçiyor millet. korna sello çekilmedi bende vitoyu üzerine yatırarak geçtim önüne frene asıldı ama aynaya baktım hala gene aynı devam ediyordu. tam ****** çocuğuydu demekki. bazıları çekiliyorda bu çekilmedi. sonra trafik oluyor....
Birde bazi sehir plakali araclar var simdi ornek verip milleti galeyana getirmek istemiyorum ama o sehirlerin arac soforleri ehliyetini tekrar almali ve ya trafikten men edilmeli. Gozunu seveyim istanbul soforlerinin yinede...