GuNeS Nickli Üyeden Alıntı
Daha önce 7 bmw ve bunların 3ü e34 sahibi biri olarak benim bildiğim bu forumda hiç birşey. Mademki sizde bu yaşlarda bir alman aracı bakıyorsunuz yardımcı olabilecekse mutlu eder beni.Hatta e34 grubundan sevdiğim bir kardeşim yeni bir e34 aldı hafta sonu servisten çıkardı 3bintl.Onun aracıda kitap gibi dir.Oda masrafsız aldı.
Benim aracım 1996 model, otomatik vites, 203k kmde. 20 yaşında araba alıyoruz daha önce ne yapıldığı ne yapılmadığı belli değil ustalar temiz araç diyor tabiki ama insan kullandıkça tanıyor, anlıyor neyi olup olmadığını eksik olduğunu.İnsanın kafası rahat etmesi açısından ömrü gelmiş yada ömrü yaklaşan parçaları değişiyor işin içinede araç sahibinin araç sevgisi , merakı ve heveside girince boyut değişebiliyor. Sonuçta altından hava geçiyor.
Ben belli başlı olan şeyleri yazayim detay yada daha ince bir liste istersen özelden gönderebilirim.
Malzemelerin hiç birinde yansanayi yada ikinci kalite ürün kullanmadım.
Aracın sağ amortisörde sertlik vardı ustam 1 adet almamı söyledi. 4 adet gazlı sachs amortisör aldım.
ustam ön balataların değiştir dedi. 4 tekerliğinde balata ve disklerini brembo olarak aldım.elfreni balatamda textar
difransiyelinde terleme vardı conta değişelim dedik.gözlük burçları ,arka bilyalar, aks körükleri flaşlarıyla beraber, motul difransiyel yağı, şaft askısı saft köselesi vs vs komple yenilendi.Arka bilyalar yenilenmişken önleride yenileyelimdedik onlardadeğişti.
Daha sonra sağ taraftan zrotun ömrü bitmişti değiştirelim dedik komple ön takım yenilendi.
Klimotre sayacı ve otomatik vites göstergesi bunlarda kronik hastalıktır ısınınca kaybolur.Bendede o problem var mesela muayeneye kadar vakti var dokunmuyorum oda masraf.
vs vs..
Kafam rahatmı rahat çok şükür şaka yapmadığı sürece ne yolda kalırım nede bişey olur.
Verdiğim rakamda benim zevk için yaptığım masraflar hariç oda ayrı bir liste.
Daha masrafı varmı ? Bence evet var. Bir kaç tanesi extra olmak kaydıyla var.Komple boyaya girecek ,ön koltuklar , tavan ,orjinal cd changer,Orjinal tweeter ,6 tuş obd var 16tuşa obd ye geçmesi ,orjinal alarmı vs vs ..Çünkü bizim gibi insanların arabasının masrafı bitmez.
Aracımın konusunu açmaya çok hevesliyim aslında ama bitmedende açmak istemiyorum.Alllah izin verirse ayda 700-800tl bütçeyle hazirana kadar tam olarak bitmiş olucak.Ben satmak için almadım ruhsatta yazan son isim benim olucak inşallah.Bendeki manevi değeri kıyaslanamayacak kadar yüksek.