merhabalar,
Malümünüz 95 oktan benzini litre başına fiyatı 2.84 YTL'den satılırken 100 oktanın litre başına fiyatı 3.770 YTL de sabitlenmiş durumda. arada litre başına yaklaşık 1 ytlik fark var. peki değiyor mu bu kadar fazla ödemeye, hayır..zaten birçok Shell'de 100 oktan bulmak bile zor. 100 oktan satanların arasında da (Ankara için konuşuyorum) benzin kalitesi arasında dağlar kadar fark var.
benim arabam kötü benzine karşı çok hassas. Mesela geçen köroğlu shell'den 100 oktan aldım, arabanın sesi arttı ve gidişi etkilendi resmen. 2 hafta önce bilkentten aldığım 100 oktan da aynı sorunu yapmıştı. oran shell ve kazım karabekir üstündeki shell'den bir sorun yaşamadım henüz.
çoğumuzun arabaları 100 oktana göre ayarlanmış veya 100 oktan almazsak avans vurabiliyor. ben 100 oktan aldığım zaman bile bazen avans vurabilyorum, benzin kötüyse vs..
dün kazım karabekir üstündeki shell'le konuştum. oranın sahibi ralli ve draglara katılan mustafa göçer. ona bu sıkıntılarımı ve 100 oktanın pahalılığını anlattım. bana kendi arabaları ve arkadaşları için fransa ve ingiltereden yüksek oktanl benzin getirdiklerini istersek satabileceklerini söylediler. 102 oktan olsa mesela benzin, arabam çok dha sağlıklı ve iyi yürüyecek. 102 oktan olmasa bile shell'in kötü 100 oktanından çok daha iyidir. piyasadaki oktan arttırıcılar da benzini bozmaktan bi işe yaramıyo, hemen hemen hepsini denedim..neyse önümüzdeki günlerde bir fiyat alıp sizleri bilgilendiririm.