Sahibindendekiler tam benlik satılıklar ya, sanırım bir tane rx alırım önümüzdeki yıllarda :)
Printable View
Sahibindendekiler tam benlik satılıklar ya, sanırım bir tane rx alırım önümüzdeki yıllarda :)
yanlış anlamayın ama RX-8i savunmaya çalışacak birisi zaten elbetdeki en yeni modellerini ortaya koymak isteyecektir ne diye kıyaslayamayı 2002de üretilmeye başlanmış bir aracı 2011 gibi artık resmen son senesine kısıtlıyor limitliyoruzki anlamadım?
hani araç süper sağlamdı kayaydı 300bin yapıyordu ne diye üretilmiş 8 seneyi çöpe attık hayırdır?
burda parmakla gösterdiğimiz araçlar henüz 40binde, 70binde yazık günah birde sanki Scania'ymış gibi sağlam diye laflar atılıyor ortaya.
yanlış anlaşılacak bir durum yok.sizin kabullenmediğiniz olay şu.Bu araçlar geldiğinde kimse ne rotory motor hakkında nede wankel hakkında bilgi sahibi değildi
yetkili servisinde bile (Türkiye) kendi yağı yoktu.çalışma prensibini biliyorsunuz yağlama sistemi var.R2 diye geçen renesis motorlarda bu kanalın 3. sü ilave edildi ve 7000 dd den sonra devreye giriyor.Demekki üreticisi de eksiklikler görmüş ve geliştirmiş.
yeni aracımdan yola çıkalım.typer kullanıyorum 2011 sondu sanırım fn2 de.Bunun üzerine yeni typer 2015 de turbo olarak geldi.Bekleyelim bakalım yeni mazdalar nasıl gelecek motor olarak üretimi bitmiş birşey demek yanlış olur bence bu durumda.
Ben körü körüne savunmuyorum mazdayı yada rotory motoru burada araba ve motor ne olursa olsun kullanıcınında önemi büyük.Rotory motor ne bahsedildiği kulaktan dolma bilgiler gibi erken bitiyor nede dünyanın en sağlam motoru.Kullanım koşulları ve şartları var buna uygun kullanarak uzun yıllar ve km ler sorunsuz binilecek bir araba
Piston motorlu Mazda RX? hehe önden motorlu 911 gibi bişey.
https://www.youtube.com/watch?v=onUR-fapM94
26B Quad rotor RX-3 Savanna - YouTube
Önden motor 911 olamayacağı gibi, piston motorlu rx de olmaz demek istemiş arkadaş:) sonuçta bunlar bu araçların karakteristik özelliği.
Yaw bende bunu anlamıyorum. Beğenmeyen,kötü olduğunu düşünen almasın kardeşim rx leri. Kimseye zorla bişi satmıyor mazda.
Diyelim ki Wankel motor kullanmak istiyoruz. Dexelia mevzusunu da anladık, alıp koyacağız. Soğukken gazlamayacağız, ama ısınınca da her yere 2000 devirle gitmeyeceğiz, arada gazlayacağız.
Fakat eski RX8 alabiliyoruz. Motorunu yapmayı göze aldığımızda, sıfır motorla dexelia kullansak yine R2ler gibi biner miyiz yoksa yine mi patlarız? Ya da eski versiyonu korumanın başka yolu var mıdır?
rx demek wankel demek tüm dünya bunu bilerek alıyor 30 yıldır nerdeyse rx7 den beri ve sanırım bu böyle rx9 - rx10 ve ilerki serilerdede devam edicek.. gülü seven dikenine katlanır hesabı bu bilinerek bu araçlar alınıyor ve bu araçları sürenlerde sıradan 4 kapı bir binek araç ile yada rx in yanında sıradan kalıcak coupe tek kapı spor araçlarla aynı mantıkda bu araçları almıyor..
rx3-5 falan da var. Sadece Türkiye'de yok. Bi de yeni çıkan yağlama sistemini eski motorlara da uygulanabilirse iyi olur. Ama yine de, 13B-REW güzeldir :) 300 bin falan olsa da, zaten o arabayı günlük kullanamazsın. Uygun değil yani. He, kullanırsın, patlarsın. Seçim yine sürücünün.
bunlar maddi şeyler ben gündeliğine kullanan insanlarda biliyorum.. adam şehir içi şehir dışı normal araç olarak kullanıyor yakıtınıda koyuyor motor isterse onuda atar.. iplemiyor bu aracı alanlar bunların bilincinde.. hayko cepkin misal koyu bir rx8 hastası diye biliyorum..
Yau yakıtından değil :) Motorun ve aracın yapısından dolayı dedim :) Hassas araçlar trafik için. Soğukken basma, arada bir kökle, kapatmadan önce mutlaka kökle vs. He, herşeyin bilincinde olursun, kullanırsıni birşey diyemem :) Ama bende bir wankel motor olsa ben her gün kullanmaya kıyamam :)
Tartışmanıza katılmak istemem ama 2011 den önce Türkiyedeki yetkili servisler bile hangi yağın kullanılması gerektiğini bilmiyordu 2011 de bilinçlendiler 2011den önceki arabaların geneli motoru değiştirmiştir. Yabancı sitelerde sürekli motor kırdığını söylüyorlar demiştiniz tarafsız araştırma yaparsanız çok yüksek km lere kadar kullananlarırda görürsünüz.