Dün siftahı yapıp geçiş yaptım ama söylenecek o kadar çok şey varki neyse.
Printable View
Dün siftahı yapıp geçiş yaptım ama söylenecek o kadar çok şey varki neyse.
Çekmeköy de oturuyorum , tarabya ya gitmk için bir kere kullandım sadece.
Açıldığında dedim ki en azından tarabya ya sık sık gidiyorum o zaman kullanırım.
Gündüz vakti trafik az iken dedim bir geçeyim öğrenneyim yolu
Km olarak daha uzak , süre olarak 10 dakika oynatmadı bile trafiksiz saatte
ÇEkmeköyden başlayıp 3. köprü ye girmek zaten 120 ile sabit 15 dakika sürüyor heralde bitmiyor.
Hadi kilyos tan çıktın tarabya ya gelmek zaten ölüm.
Daha fazla yakıt yakarak daha fazla para ödemek isteyenler için güzel hizmet.
Radar durumu nedir bilemem ama sadece roll amaçlı kullanılabilir. Zira yol bomboş ve çok güzel
mahmutbey gişeleri geçince nereden bizi köprü yoluna sokuyor :)
Doğru tarif.
O sapağı yapana da onaylayana da selamlar.
Bütün tem geliyor 3 şerit . Sonra 3. köprü sapağı tek şerit. Yahu uçak pisti bile yapsan yolun bağlantısı tek şerit yaparsan arkası şişer. Bunun için zeka küpü olmaya gerek yok.
İnsan bazen hayret ediyor.
yapanın planlayanın izin verenin,sülalelerine en kötü dileklerimi iletiyorum
Osmangazi Koprusu ve Yavuz Sultan Selim'de indirim | İş-Yaş** Haberleri
İndirim gelmiş
Acayip ucuzlamış :):)
Şimdi supersonik arkadaslar cikacak, pahali pahali diyordunuz bak noldu şimdi edâsı ile : hökömötömüz öndöröm yoptoooo böğönmüyosonozzz.
Benim anlamadığım olay şu
Bedava iken gidip geldiler selfi çektiler
Bize laf sokmaya çalıştılar
Sonra paralı olunca geçmediler
Hepsi bu ülke için zarar eder oldu
Şimdi bunlar yine 1 ve 2 yi kullanıyorlar
Ama hala açılışlarda bayrak sallıyorlar
Aga bu insanların hangi damarları tıkalı ki düşünemiyorlar
Bazıların arabası yok köprüye yola ağlıyorlar :)
Komedi trajik drama hepsi bir arada :)
osmangazi eski fiyat üstünden tamamen zarardı.. sadece ve sadece zarardı.. matematik denen bir şey var..
bu iş matematik işi hesap kitap işi başka bir şey değil.. ne ideolojik ne siyasi tamamen matematik..
Vatandaş A 100km de bilmem kaç kuruş yakan aracıyla izmire bursaya yada başka bir şehire giderken körfezi geçerse ne yakar , ido da ne kadar yakıt endeksli parası gider, osmangazi ne kadar yakıt endeksine etki eder parasal açıdan..
hesap kitap buydu ve ne yaparsan yap osmangazi külliyen zarardı hemde öyle 1.4-1.6 arabalar için falan değil ben 3.0 benzinli araba için hesap kitap yapdım benim için bile daha ido çok daha avantajlı idi..
şimdi mantıkları doğrultusunda hareket edip doğru bir adım atmışlar olması gereken buydu.. ama şuda var bu fiyatı yapdılar iyi güzel şimdi idodan bakalım bir adım gelicekmi ido bu yaz normal tek geçiş 60tl gidiş geliş açık 50 idi.. ido da gidiş gelişi 40 tl ye çekerse normal geçişi 50 tl ye çekerse ido 40 tl ile inanılmaz ekonomik olur ..
Bu işin hesabı yapıldığında ki ve öngörülen dolar kuru ile yapıldığında 65 tl idi zaten, feribot parasından 1 tık daha fazla olacak şekilde hesaplandı. Ön görülemeyen dolar kurunda ki artış ve şartname yüzünden değiştirilemedi, hesap kitap yapılınca 65 TL Tam optimum limit. Kullanır mıyım evet? Bu köprü gerekli miydi? Hayır.
Ar damarı nedir? Bu damar nasıl çatlar? Ar damarı çatlamış insan nasıl anlaşılır?
AR DAMARI ÇATLAMIŞ GÜÇLÜNÜN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:
1.Kendisini, Allah’ın yeryüzündeki temsilcisi gibi görür ve ilahi hakları olduğuna inanır.
2.Bu nedenle dini; çıkarları için bir silah gibi kullanmaktan çekinmez.
3.Satılmış hâkim ve savcılarla özel yetkili mahkemeler kurar.
4.Çıkarlarına çomak sokan aydınları zindanlara tıkar.
5.Utanma duygusu yoktur. Yalan söyler. Dün ak dediğine, bugün kara der.
6.Namuslu geçinir ama yolsuzluğun ve hırsızlığın daniskasını yapar
AR DAMARI ÇATLAMIŞ GÜCE TAPAN YALAKA UŞAKLAR İSE:
1.Onur ve omurgaları yoktur. Güçlü efendileri karşısında iki büklüm olurlar. Yalakadırlar.
2.Efendilerinin gözüne girmek için, onun zulmüne alkış tutarlar.
3.Yalan söylerler ve yalancı tanıklık yaparlar.
4.Sahte bilgi ve belge üretirler
ve yukarda saydıkların gibi çoğaltılabilir.
bu iş dolar işi değişdir ticaret yapıyorsan ve bu köprüye gişeye bir para biçiceksen önce bir aracın 100km de ne yaktığını biliceksin ve arabada üst hacmin olucak misal 2.0 yada 3.0 .. ondan sonra sonra alernatiflerine bakıcaksın ne vaat ediyorlar.. alternatifler neler bandırma-yenikapı topçular-eskihisar ve körfez yolu..
bunların maliyeti nedir onu hesaplıycaksın misal bandırma feribatoru ne alır benim köprüme göre avantajı nedir dez avantajı nedir ordan müşteri koparabilirmiyim.. eskihisar-topçular keza aynı.. körfez yolu bir araba bu yolu geçerse ne yakar ben ne kadar gişeyi yapmalıyımki ordaki arabada orayı kullanmasın benim köprümü kullansın..
bu hesapları yaparsan en doğru gişe rakamına ulaşırsın..madem özel sektöre verdin ve o yapdı bu köprüyü o zaman işte böyle verilen rakamlarda geçirmek zorunda kalıp zarar edersin.. bu rakam ideal şimdilik bakalım karşı tarafdan ne tür bir hamle gelicek..
ido dediğim gibi 40 tl yaparsa gidiş dönüş açık ki tahminim yapıcakdır yoksa tamamen zarar eder.. normal tek geçişide 50 tl yapsa .. köprü gene kullanılır 10 tl için topçuları kullanıcaksa olucaktır ama 10 tl değmez deyip köprüyü kullanıcakda.. ama ido çılgınlık yapıp 30 tl yaparsa gidiş geliş açık ve 40 tl de sadece gidiş yaparsa işte köprü o zaman süs gibi gene kalır orda kimse kullanmaz..
boğaziçi köprüsüne neden % 48 zam gelmiş ?
3 köprüyü kullanan olmayınca 1 ve 2 garanti para tabii, %1000 zam yapsınlar uçarak gecelim oldu olacak..