Ben yıllardır rott kluplerine üyeyim rott besleyen arkadaşlarım / kız arkadaşlarım oldu çoğu kucagında öldü yaşlılıktan/hastalıktan böyle sorun inan hiç duymadım.Eğer yıkarken onu kucaklarken vs tepki veriyorsa fiziksel bir problemi vardır.Mesela çok yakın arkadaşımda yine rott vardı oda elletmezdi kendini çünkü kalça çıkıgı vardı.Otomatikman kafada ona dokunuldugunda zarar gördüğünü karşı tarafın zarar verdiğini düşünüyordu çünkü "aaa bende Hip Dysplasia var ondan canım acıyor" diye düşünebilecek zekaya sahip değiller

Muhtemelen sende de öyle bir sorun vardır.Yada çok yanlış eğitilmiştir , seni sahibi olarak değil kendini sahip olarak görüyordur rottlar çok dominantdır.Başka bir seçenek veya ortası yok yani.Bizim en büyük sorunumuz çekmesi.Başka bir köpek gördüğü zaman delleniyor.Anneme bırakamıyorum annem 45 kg , köpek 50 kg düşün neler olacagını

Ben 90 kiloyum ben rahat gezdiriyorum.Bide huyunu biliyorum artık mesela baktım karşıdan köpek geliyor hemen yol değiştiriyorum bu görmeden.. Yalnız sokak köpeklerine bir atarı yok sadece sahipli ve iri köpeklere.
Bende senin gibi sorunlar yok 6 yaşında benimkisi, benim ayagıma bassa yanlışlıkla ben ah yavaş dediğimde hemen gelir sarılır bana özür diler.Oturur saatlerce beni izler.Ben uyurken başımda bekler.Aşık yani.Ama buda işte kötü çünkü ayrılamıyoruz.1 kere tatile gittim 2 yıl önce oda hani 15 gün kalıcaktım dayanamadım yarıda bıraktım 5 gün sonra geri döndüm tatil yapamadım yani aklım ondaydı hep.Kız arkadaşım bana gelip bakıyordu eğitim tasması ile gezdiriyordu o zaman çekemiyor.Döndüm 5 gün sonra , 1 ay bana küstü yüzüme bakmadı.Daha da gitmedim bidaha.
Yabancılara karşı agrasifliği var ama şöyle benim sundugum tanıstırdıgım kimseye dokunmaz.Mesela kapı çalar benim gözlerimin içine bakar.Komutu "düşman" dır eğer onu dersem bitti.. Ama "abi geldi , abla geldi" dediğim anda dost/oyun/eglence geldiğini bilir.Dışarda da öyle yanıma biri yaklaşırsa hırlar hemen gözüme bakar.Aaa abi gelmiş dersem hemen kuyruk başlar fıtı fıtı fıtı sallanmaya.Oyun oynamaya geldiysen köpegimin en iyi arkadaşı olursun.Ömrü oyun benimkisinin.Benim gözümde golden dan farkı yok.
Ama dediğim gibi iri köpek gördüğü anda aklını kaybediyor.Deliriyor.Ne beni başkasını ne dünyayı gözü görmüyor.En kötü yanı bu köpegimin.Bodrumda yazlık aldık 6-7 yıl önce.Şu an istanbulda kimsem yok , büyük bir yazlık bütün akrabalarım orda 20 kişi falan herkes orda kalıyor annem vs herkes..Müstakil evlerimiz var havuzlu bahçeli acaip bir yer inanırmısın taparım öyle yerlere ama ben daha gidemedim.1 kere bile gidemedim.Çünkü Tora var... Orda tanımadıgı insanlar var çoluk çocuk var ayrıca birde alman kurdumuz var orda birbirlerini öldürürler artık.Soruyor bizimkiler oglum ne zaman gelicen Tora gittiğinde.. diyorum napıyım Tora varken gidemem oraya... Valla ben kimseye önermem iri ve agrasif ırk almasını... Asla... Ha Tora öldükten sonra ben yine rott alıcam ben yapamam rott suz ama dediğimi yap yaptıgımı yapma derler ya ben yinede önermem

Jack Rusel falan alın valla
Sen köpegine bir komple çekup yaptır , kalçasını kontrol ettir ve kan değerlerine baktır.O köpekde bir hastalık olması muhtemel.Sakın uyutturma.