Suruculerin kabusu oldu! 470 bin araca ceza
Diyecek kelime falan bulamıyorum radar olacakta bölünmüş yol olduğundan dolayı nasıl hız limitleri ile oynaya biliyorlar.
Suruculerin kabusu oldu! 470 bin araca ceza
Diyecek kelime falan bulamıyorum radar olacakta bölünmüş yol olduğundan dolayı nasıl hız limitleri ile oynaya biliyorlar.
daha yeni geldi osmancık' ta aynı sistemden kitlediler. 50 falan gördüm ara ara lan dedim 50 olamaz bölnümüş yol ya sonra 70 gördüm , dedim 70 le geçiyim bari . 70 le 400 göndermişler. Aynı gün kastamonu ' dan osmancığa inen kaymak gibi yol var orda da kitlediler..
Sıkıntı şu .Ülkemizde malesef bu av mantığı, rant kapısı olarak yapılıyor.Radar' ın amacı tehlikeli noktalarda insanların fazla hız yaparak kaza yapmasını engellemek aslen.Yıldırma amaçlı.Kritik ve tehlikeli yerlerde olması lazımken.
Bizde nerde düzlük var , yokuş aşağa yol orda radar aracı var..Ankara yozgat bulvarı foruma gidiş kısmına 70 radarı yatırıyolar yukardan zaten araba boşta 90 yapıyor dümdüz yol ..
Bu 50 ye denecek söz yok zaten 50 ne smg dümdüz yolda haraçtan başka bişey değil .
Çorum yolda işte böyle bi yol 50 lik yol
![]()
İzmir Ankara caddesinde 3 şeritli hangar gibi bölünmüş yolda 94 ile ceza radara girmişim. 5 sayfa üşenmedim itiraz dilekçesi yazdım. Mahkeme hız sınırı 82 deyip itirazı reddetti. Al birini vur diğerine....
men dakka dukka.
Temde polis sırf gözükmemek için otobanı ikiye ayıran bariyerlerin arasına girip tam viraj çıkışında bulunan çalının arkasına saklanıyor. Daha ne bekliyosun ki.
Caydırıcı olması lazımken daha çok milleti nasıl söğüşlerize getirdiler işi bide üstüne bunları prime bağladılar. Yani polis efendiler ne kadar çok ceza yazarlarsa o kadar para alıyorlardı. Şimdi sistem değiştimi bilmiyorum.
Bence kim çok ceza yiyosa kurallara uymuyorsa ehliyetini askıya alıp eğitime alsınlar.
Yolların Ustasıyım Modların Hastasıyım
Sırf ehliyet iptali olmasın diye zaten plakaya ceza yazıyorlar artık. Ehliyet iptal olmasın ki habire ceza yesin o kişi maksat o.
Bu işten hem belediye, hem firma kazanıyor. Çok ciddi kazanç kapısı oldu. Hatta iş o derece ki göze batmasın diye bazı cezalar da yazılmadan siliniyor(Bir haftada kara geçen kameralar var) İş caydırıcılık değil adam sevmek.
cidden bilmediğim için soruyorum acep kazaların yüzde kaçı otobanlarda gerçekleşiyor? adanada yaşadığım 8 senede ben şehir içinde 1000 kaza gördüysem bu E5'te varsa yoksa 10dur Otobanda ise 2 yada 3.
şahsen bence amaç halkı korumak ise bilinçsiz eğitim seviyesi düşük fil tarihinde kata kulle yaparak ehliyet alanları sınavdan yeniyeniden geçirmek, saçma sapan elektrikli motorları, mobiletleri vede işi bitmiş dökülmiş araçları trafikten mennetmek çok daha anlamlı olacaktır.
şahsen benim az kalsın çarpıyordum dediğim tüm kazalarda ya kendini haddini bilmez bir dolmuş yada zigzag yapan bir 3üncü sınıf motorsiklet sürücüsü ayda otobanda sinyal vermeden anlamsızca salak salak izini tutturamayan köylü renault 12lerdi.
yine kamyoncular,dolmuşçular,taksiciler keşke bir testden geçseler, keşke onların aracı TEDESli bölgelerle sınırlı kalmasa her yerde her an denetilsede düzelse yollar adeta teksasa dönüş şehiriçi yolları.
Samsunlu olan arkadaşlar tarif ettiğim yeri daha iyi anlayacaklardır; Yaklaşık 1 yıl önce 19 mayıs üniversitesinden Şehir merkezine gelen Atatürk bulvarı Honda Çim Art Plaza'nın önünde ceza yedim.
Gelen Makbuz da hız sınırının 50 Km olduğu benim ise 80 km ile geçtiğimi gördüm.
Bu yol meskun mahal olduğundan dolayı hız sınırı 50 km imiş.
Bu bana çok saçma geldi çünkü bu yol 3 şeritli bölünmüş ayrıca her iki trafik yönünde tali(yan) yol bulunmakta(üstelik bu tali yolun da hız sınırı 50 km )
bir yaya çıkacak olsa ilk olarak tali yola çıkar. Ana yolun hız sınırın 50 km olmasını mantığım almasa da paşa paşa 392 TL cezayı ödedim.
Cezayı ödedikten 4-5 ay sonra bu yolun hız sınırı için dava açılmış ve kazanılmış.Yolun Hız sınırı 80 km hıza çıkartılmış .
yani olan benim 392 TL ye oldu.
cmartesi karadenize gideceğim, yol boyu plakamı kapatmayı düşünüyorum, plakayı söksen 120Tl cezası vardı, hala öyleyse plakasız gezmek daha avantajlı![]()
Fiat's Are Faster Than You Think!
Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmak.
2016 Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)
92,00 TL ( Peşin 69,00 TL)
Ceza Puanı (Sürücüler için)
10 ceza puanı
Ceza Kime Uygulanır
Uymayanlara
Trafikten Men
Araçlar
Diğer Hususlar – Açıklamalar
Araca ait tescil belgesinin, trafik belgesinin ve tescil plakalarının ibraz edilememesi durumunda, eksik olan belgeler ibraz edilip plakalar araca takılıncaya kadar, araç trafikten men edilecektir.
Bu ceza için kullanılan ifadeler
araç tescili cezaları
plakasız araç kullanma cezası (plakası var araç üzerinde uygun şekilde yok)
trafik belgesiz araç kullanma cezası (trafik belgesi var araçta değil)
ruhsatsız araç kullanma cezası (ruhsatı var araçta değil)
trafikten men
Alıntıdır: Trafik Cezası Madde 23 - Trafik Cezaları Karayolları Trafik Kanunu
Fiat's Are Faster Than You Think!
Osmancik ve merzifona dikkat edin. Merzifon icerisinde de pusu atar gibi kamera kurmuslar 50yi gecene kitliyorlar.
Ordu'da trafik şehrin içinden aktığı içi gündüz saatlerinde hız sınırını aşmak mümkün olmuyor ama 100 metrede bir de radar koyulmaz ki be kardeşim el insaf. Daha yeni arkadaşlarım geldi 4*200 yediler Ordu'da. Ayrıca Karadeniz yolunda tüneller 70 diyor bazılarında var bazılarında yok heralde millet uymadan gidiyor ama dikkatli olmak lazım. Samsuna 2 buçuk saatte gittiğimiz yolu 4 saatte gidiyoruz, uzun yol için eziyet oluyor.
GN§WORKS
Doğu Karadeniz'de 2400km gezdim. Ordu Nefise Akçelik tünelinin çıkışında yedim. Onun dışında tüm sınırlara uymaya çalıştım. Yine de tırsıyorum 2-3 tane daha ceza gelebilir diye![]()
Bayramda karadeniz turu yapacaktım. Araba zaten yüklü olacak, 1.4 lpgli ve gitmiyor. Hedefim 90-110 arası gitmek zaten.. Ama 50-70le falan uğraşamam. Vazgeçtim gibi bir şey
Biraz saygı... Dünya herkesin...
youtube.com/c/KadirZora
www.zoramotors.com
https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston
Sivastan döndüm merzifon osmancık arası yolun kenarına siyah direkler dikmişler onlarda çekiyor. Yolda eds gibi var onlarda çekiyor. 50-60-70 ile 50 km yol gittik. Hiç bir yol uyarisi yok. Bölünmüş yol diye 110 olması lazım. Radarın dibine 70 tabelasi koyup hemen dibinden avlarını bekliyorlar. Bu resmen milleti skmek. Halkın yarısıda bundan zevk alıyor ne güzel![]()
Dostlarım Tedesde yakında hız korıdoruda başlayacak ( ordu için ) , yani hız sınırı ne ise eşşek gıbı uyacağız , birde en ayar olduğum kısım tedes bıtıyor radar araçları pusu atıyor.. Merzifonda hız korıdoru başlamış 5 km içinde hız sınırlarına uyun mutlaka , Orduda ünyeden başlarsak '' Ünye çevre yolundaki tünellerde hız kontrol yok kamerada yok defalarca hızlı geçtim cezada yok, Fatsa şehir içinde 70 km cidden geçmeyin mutlaka kitleniyor ... fatsa çıkış Bolaman düzlüğünde hız sınırı 110 bıraz rahat orası , çevre yoluna çıktığınızda 110 sınır , ancak yola çıktığınızda ikinci virajdan sonra bazen 4. viraj radar aracı var .. Tünellerde hız sınırı için kamera yok tamamen goz korkutma .. Buyuk tunelde ( nefıse akçelik ) tunelin gırışınde ve içinde hız kontrol yok ama tünelin çıkısında var , Tünelden sonra ikinci virajdan sonra uzun düzlükte yada yol inşaatı var gidenler görecektir--- ordan sonraki düzlükte radar aracı ile kitleme yapıyorlar ...
son olarak ordu sehır ıcınde 70e kadar cıkabılırsenız şanslısınız )))) Ordu çıkısında gülalıya kadar yine tedes var .. 70 ve 110 arası değişiyor
Allah kolaylık versın .. aklıma geldıkce guzergah hakkında yazıcam şuan böle hergun gidiş gelişim var ..
keyfimiz paşada yok halimiz itten beter
Ordu da gizli egzotikler , illegal gece yarışları falan mı yapıyorsunuz gayet sakin bi şehir neden Ordu ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)