User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kiralık Araç Parça Değişimi

sky clio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kiralık Araç Parça Değişimi

Herkese merhaba,
    Şirketimizin araç kiraladığı bir firma var ve yine aynı firmya 10bin kmde bir bakıma gidiyoruz, araçlarımızda Fiat Linea.
    Ben sağlık sektöründe medikal cihazların teknik servis mühendisliğini yapıyorum. Firmamız ncihazlarının arıza bakım gibi durumlarında, İstanbul hariç tüm Türkiye bakıyorum. Ve hemen hemen 2 ayda 1 araç bakıma giriyor kmden dolayı.
    Geçen ay 40bin bakımı vardı bende aracı servise bakım için bıraktım. Bakım sırasında aracın baskı balatası değişmiş. Aracı almaya mesaiden sonra gittiğim için güvenlikten almıştım. O yüzden o gün araca ne yaptılar bilmiyordum ki zaten bakımda her seferinde aracın sıkıntıları söylesende fark etmiyor, bakım falan yapmadan iç dış yıkayıp verdikleri için ne yaptılar diye merak etmedim.
    Bir ay sonra şirkete e fatura geldi. Baskı balata değişmiş 471 tl tutmuş. 75binden önce değiştiği için kullanım hatası imiş şirkete fatura etmişler. Şirkette doğal olarak bana maaş kesintisi olarak yansıtacak.
    Tabi can sıkıcı bir durum. Ne yapabilirim tavsiyeniz nedir.
    Teşekkürler şimdiden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildigim servisler rutin bakımın dışında bi parça değişimi olunca telefonla bildirim yaparlar. Size böyle bi çağrı gelmeden nasıl değişim yapmışlar anlamadım.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Can sıkıcı bir durum ama sanırım debriyaj konusunun kontratta yazıyor olması lazım. atıyorum 100.000 km de bir değişim hakkınız vardır belki. Benim eski şirket aracımda bu tarz bir olay vardı.
    74 model sehpa...

sky clio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alp1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildigim servisler rutin bakımın dışında bi parça değişimi olunca telefonla bildirim yaparlar. Size böyle bi çağrı gelmeden nasıl değişim yapmışlar anlamadım.
    Diğer bir olay da bu ilgilenen personele bana herhangi bir bildirimde bulunulmadı diyince, baskı balata bitmiş ise size sormadan değiştirirler dedi

Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Can sıkıcı bir durum ama sanırım debriyaj konusunun kontratta yazıyor olması lazım. atıyorum 100.000 km de bir değişim hakkınız vardır belki. Benim eski şirket aracımda bu tarz bir olay vardı.
    75bin km dolmadan değiştiği için fatura etmişler.
    Fakat ben arabadan şikayetçi değildim.
    Hayatım boyunca ilk defa araba kullanmadım sonuçta baskı balatası bitmiş bitmemiş az çok anlarım. Ve kiralayan firmaya bakıma götürdüğüm için değişen parça da verilmiyor.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resmi olarak ne yol izlersin bilmiyorum ama öyle araç sahibine sormadan bitmiş zaten bu değiştirme diye bişe olmaz

bu ne saçmalık. ben yolda kalana kadar binecem mk sanane. param yok belki

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şirketin sana yansıtmaması gerekir. Hoş olmamış...

En ucuza kiralayacağız diye sinekten yağ çıkaran satınalmacı yada personellerin yediği haltlar bunlar... Benzerleri ile bizde karşılaştık maalesef... Anahtar kaybını falanda kapsamıyorlar artık...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer sana sormadan debriyajı değiştirdilerse bunun üstüne gideiblirsin. sonuçta sen bunun değişmesi gerektiğini söylememişin.
    74 model sehpa...

Agent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen şikayetçi değilsen, ona neymiş debriyaj bitmiş bitmemiş. Sana çıkarıp senin bitik debriyaj bu dese bile nereden bileceksin senin aracının olduğunu? Ayrıca bütün gün trafikte giden aracın debriyaj ömrü ile uzun yol yapan arabanın debriyaj ömrü bir olmaz buda ayrı bir olay. 75.000km kime göre neye göre gitmesi gerekiyormuş debriyajın ? Senin arabana şuan takılan orjinalmi yan sanaimi? Belkide çaktılar verdiler 20.000 sonra biterse yine sen mi suçlu olacaksın ? Böyle saçmalık görmedim

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servise telefon kayıtlarını incelet, talimat vermediğini söyle, neye göre değiştirdiklerini sor.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mesai saatleri dışında araç teslimatı yasak değil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arabada da şikayetim yoktu. Bakıma verdim, bir telefon geldi. Aracınızı yarın verebileceğiz. Dedim hayırdır, dediler debriyaj değiştireceğiz. Dedim benim şikayetim yok, dediler bizim teknisyenler değişimi uygun gördüler ve kiralama şirketinden onay aldılar.
    Bana yansıyan birşey olmadı ama olay ilgincime gitti......
    Okumadan imzalamam.....

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiraladığınız firmaya bilgi verilmiş ola bilir onlarda onay vermiş ola bilirler bu durumda sen kiralanan firma ile konuş durumu anlat senin baskı balatadan şikayetinin olmadığını sadece bakım için gittiğini bildir 150.000 km nasıl baskı balataya ömür biçiyorlar onuda anlamış değilim 40 bin km de bir lastik değiştirmek hakkınız ama kiraladığınız firma ile aranızda olan duruma bakmakta gerekir ayrıca.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok bu tarz işlemlerle alakam olmadığında bilgi sahibi değilim ama çok saçma geldi

sizin debriyaj ile ilgili şikayetinizin olmadığını rutin bakıma girdiğini ve debriyajın bitik olmadığını idda etmeniz mantıklı olur

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

brave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiralık araçlarda maalesef böyle sıkıntılar vardı var bende astra j vardı 20.000 de krum bağladı diye pistonları değişmişti oo tamamen kiraladıgınız fırma ve servis arasında kullanıcığı fazla benimsemezler geçmiş olsun

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brave Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kiralık araçlarda maalesef böyle sıkıntılar vardı var bende astra j vardı 20.000 de krum bağladı diye pistonları değişmişti oo tamamen kiraladıgınız fırma ve servis arasında kullanıcığı fazla benimsemezler geçmiş olsun
    Hakkaten ilginç firmaymış Kurum bağladı diye evvelden evlerinde Kömür sobası varsa oda kurum tuttuğunda napıyorlardı acaba yada baca kurum bağladığında

brave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkaten ilginç firmaymış Kurum bağladı diye evvelden evlerinde Kömür sobası varsa oda kurum tuttuğunda napıyorlardı acaba yada baca kurum bağladığında
    Oyle hatta gelip opel incelemiş yapılsın sıkıntı yok demiş fotograflarını bulursam atarım şimdi

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim çalıştığım şirkette de araçların hepsi kiralık. benim sorumlu olduğum 7 araç var ve ara ara buna benzer durumlar yaşanıyor. ama burda iş tamamen çalıştığın şirket ve kiralayan firma nın insafına kalmış. benzer bir durum benim elemanlardan birinin başına geldi. xxx de değişmesi gereken balata daha erken olan yyy km de bitti ve değişti. kiralayan firma çalıştığım şirkete bunun xxx km de ancak değişebilir ama önce değiştiği için bunu size fatura ediyorum dedi. şirket te kullanıcıya bunu yansıtmak isteyince şöyle bir savunma yaptık. üretici firma bu balatayı xxx de değişmesi uygun diyor ama hangi kullanım şartlarında? nekadar yük? hangi şehirin trafiğinde? edirne istanbul arası gidip gelen bir araba ile eminönü şişli osmanbey trafiğinde cebelleşen bir aracın balata değişim km leri asla aynı olmaz. sen aracının bakımlarını zamanında yaptırmaz geciktirir ve bundan kaynaklı bir sorun olursa bunu anlar ve kabul ederim fakat senin durumda iş verenin çok ayıp etmiş.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Senin iş veren ve satın almaya bakan arkadaşlar şerefsizmiş

Senin maaşına göz dikmişler

Bu nasıl bir karakterdir arkadaş 400 küsür liraya batacaksa batsın o şirket zaten
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kiraladığınız firmaya bilgi verilmiş ola bilir onlarda onay vermiş ola bilirler bu durumda sen kiralanan firma ile konuş durumu anlat senin baskı balatadan şikayetinin olmadığını sadece bakım için gittiğini bildir 150.000 km nasıl baskı balataya ömür biçiyorlar onuda anlamış değilim 40 bin km de bir lastik değiştirmek hakkınız ama kiraladığınız firma ile aranızda olan duruma bakmakta gerekir ayrıca.
    Nasıl "okumadan yazılır"a örnek bir mesaj olmuş

Aracın kiralandığı yerle bakıma gittiği yer aynı, muhtemelen kiralamadaki pazarı görüp bu işe soyunan aynı zamanda oto bakım/servis hizmeti de veren bir işletme. Yani sözleşmeye ne yazdılarsa ve arkadaşın satın almacısı ne kabul ettiyse odur, onların borusu öter. Ayrıca debriyaj için biçilen ömür 75bin km imiş.

Öncelikle sözleşmeyi incelemek lazım, eğer baştan kabul ettiğiniz şartlardan dolayı haksızsanız bile ben olsam yöneticimle konuşurdum 471 lira şirkete dokunmaz ama çalışan biri için az rakam değil.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler