Edit : Prestij amacli 5,a6 da bulunuyor. Onemli bir musteri oldugunda genelde bu araclarla karsilaniyor.
Edit : Prestij amacli 5,a6 da bulunuyor. Onemli bir musteri oldugunda genelde bu araclarla karsilaniyor.
Konu başlığı çok iyi olmuş,
Biz bayi toplantılarını gerçekleştirdiğizde, bayiler rangeler,audiler,bmw lerle gelirdi,
Not: Patron Antaraya biniyor![]()
team.
Müşteriye gidecek personelin kıdemine göre değişkenlik gösterir. Ben ofise poliçe teslim, tahsilat, hasara gitme gibi işler için linea alacaktım vazgeçtim polo aldım ama panelvan kamyonet grubunda marka yerine aracın temiz, bakımlı, vuruksuz kırıksız olmasına daha çok önem veririm.
Dayımda dizel mk2 golf vardı. Klima sunroof hidrolik otomatik cam filan çok temiz çok düzgün araçtı. Dayımda arabasına aşıktı yakıtı sorunsuzluğu vs çok severdi. Galericilik yapıyor otobüs üzerine. Trilyonluk araç satışı yapıyor 10 bin liralık golf ile. İtibarım zedeleniyo millet beni ciddiye almıyo diye f10 5,20 aldı sadece görüşmelere gidiyor bmw ile. Aldıktan sonra adımın yanına bey eklemeye başladılar diyo.
Çok uzadı ama haklısın demek istedim aslında.
inşaat ve taahüt işi için mutlaka lüks araba şart.
jeep tarzı her araç 1-0 önde başlatıyor. ama araba kiralama firmasından alındıgı belli olmasın yinede![]()
Bence şirket aracı önemli.
Şirketin bir noktada gücüne ve ağırlığına katkı sağlar.
Bir laf vardır; Kıyafetlerinizle karşılanır konuşmalarınızla uğurlanırsınız. Şirket araçları da bir nevi şirket için kıyafetin bir parçasıdır.
İlk izlenim için önemli ve karşı tarafı etkileyen bir parçadır. Özellikle de pazarlama amacı güdülüyorsa.
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
Benim nazarımda aracın önemi %5 falandır.
Spesifik bir iş ya da hizmet sağladığınız sürece hiçbir müşteri aracınız kötü diye sizden vazgeçemez. Defalarca denenmiştir.
Ama rekabetin yoğun olduğu sektörlerde işlemez bu dediğim. O zaman kiralamak ya da 2-3 yılda bir yenilemek en iyisi bence.
Şirket sahibimin dükkanına kiralık yazdık 6 ay önce, adamın biri geldi. birilerinin selamını söyledi durumunun iyi olduğundan bahsetti. Audi q7 ile geldi, elinde 3 tane iphone 6s plus, altın yüzük vs. eniştesi arapmış. Fiyat konuşuldu, kira kontratını hazırlayın denildi. yarın sabah geleceğiz imza atar paranızı nakit veririz dediler. Hala gelecekler
Şahsen benim ve şirketim için arabanın önemi yok, yürüyerek gelen durumu iyi müşterimizde çok, q7 ile gelip boşluk olanda çok. Kişilik önemlidir.
Kuzenın emlaklıcıkla ugrasıyor 2000 model bi araba sı vardı müsteriler için,Herkez rahatsız oluyor dedi gitti sifir fiorino aldı
Zanaatına bakma imkanım olan hiç kimsenin arabasına bakmam.Dolandırıcılara bakın,hep lüks arabalarla geliyorlar.
Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.
Aracı müşteriler görüyor ise bence kaliteli olmalı eğerki görmüyorsa önem vermeye gerek yok. Bu konuda büyük şirketlerin araçlarına bakarak örnek alabilirsiniz.
Çalıştığım marka Mercedes. Satış danışmanlarına A180 ve B 180 veriyor (sadece bizim bayimiz). Ve bu çevrede çok güzel bir algı oluşturuyor. Şöyle bir örnek vereyim. Turizm sektöründe vw yada Mercedes araçlar kullanan firmalara daha fazla guvenirler, algı böyle. Sizin sektörde markanın değil şoförün ve aracın temizliği daha önemli bence...
arcelık yetkılı servısınde calısıyorummm pertten cıkma dobloya bınıyorummm 2 defa sase duzelttık yıne olmadı ole devam![]()
Benim sektörde araban çok iyi ise müşteri bunun totosu kalkmıştır diyor. Özellikle eski müşterilerin yeni araba alınca zam yapıcak bu diye korkuyor.Ucuz gözüken araçlar lazım. Müşteri istiyor ki sen aç muhtaç ol. :P
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Ise ve sirkete gore degisir bu durum. Belli noktadan sonra ters de tepebilir. Satiscinin c serisiyle gitmesi biraz sacma olur mesela. Ama muteahhit icinde tersi gecerli. Bizim patron anlatiyorsu. Arkadasinin babasi yeni ise basladiklarinda ford scorpion almislar. Bi oetak araci kullanirken digeri arkada oturup gitmisler cok yere. Kimin musyerisiyse rollleri degismisler. Bu sekilde cok is bagladik diye anlatiyormus.
Batmaktan s500 aralar kurtulan adamin hikayesi de vardi forumda oda ayri bir ornek.
Her 2 durumda önemli. Üzeyir Garih'in lafı vardır:
"Biz insanlarla ilk tanışırken kıyafetine, uğurlarken de muhabbetlerine bakarız" diye......
Okumadan imzalamam.....
Hitap ettiği müşteri Kitlesine / Çalışma şartlarına oranlı olarak bakılabilir. Fakat benim için şu imaj çok önemli...
- Makul ve Mantıklı hatta masrafsız araçların kullanılması fakat yeni model olması benim için önemli... Clio4, Punto, Linea vs... yani iş için olsun... ben araca baktığımda, Firma Prestij için varını yoğunu gidip 3 büyüklerin küçük arabalarından alması mantıksız olur.
- Misal; Enerji firması bir İngiliz firmanın güzel bir modelini kullanıyor. sahadaki personeline bu aracı veriyor. Çok da sempatik
- Benim şirketim Alman Araç üretici firmasının TR'deki Fabrikalarının sahibi ve aynı firmanın TR kuruluşunun ortağı olmasına rağmen kendi Endüstriyel ürünlerini üretiyor ve biz Clio4 dci kullanıyoruz. Satış Danışmanları olarak.Alman aracı üretiyoruz ve Fransız aracı kullanıyoruz.
Özetlersek, Maliyetler önemli![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)