Bu arada (edit yok), eşimde de s7 var, ve aynı sorunu 2 kere o da yaşadı. Özellikle güncelleme sonrası ikimizde de olması ilginç. Bu da benim telefonuma has bir problem olmadığını gösteriyor.
Sırasıyla S3-Note2-S4-S5 kullandım ve S7 kullanıyorum şu anda.
S3'ü ilk aldığımda geri tuşunun ışığı karanlık ortamda ekrandan gözüküyordu üstten baktığınızda. Servise götürdüğümde "olur öyle" diyip geçiştirdiler. Başka bir S3 gösterdiğimde "olur öyle" den başka bir şey diyemediler.
Note 2 den memnundum ne yalan söyleyeyim. Sandalyeden yere düşüp sol alt çeyreği kırılmayaydı iyiydi. Herhalde elimizden yere düşürsek atomlarına ayrılacaktı. Ama dediğim gibi iyi telefondu kasası hariç. Hala bir akrabam tarafından kullanılıyor.
S4 kötü bir telefondu. Isınma problemleri, yavaşlığı, takılması, vs. vs. problemleri bir türlü bitmedi. Sonunda dayanamadık sattık. Hala kafamızda şans veriyoruz, "olur o kadar" diyoruz.
S5'te güzel telefondu. Custom rom ile baya götürdü beni. Aslında hiç ayrılmak istemiyordum pili çıkabildiğinden ötürü, fakat sonrasında gaza gelip 2 tane S7 aldım. Almaz olaydım. Şimdi attan inip eşşeğe de binilmez, mecbur kullanıyoruz S7'yi. Tek hoşuma giden özelliği wireless şarj yapabilmemiz. Onun dışında günlük normal kullanım için S5 ile arasında gerçekten kayda değer bir fark yok, eğer oyun oynamıyorsanız.
Iphone ile ilgili pek tecrübem yok. En son Iphone 4 kullanmıştım, denize girerken cebimden çıkarmayı unuttuğum için pert oldu :D Apple fanboyu olarak buraya yazmıyorum. Dediğim gibi, siz memnunsanız sıkıntı yok. Fakat servislerinin global olarak rezil bir hizmet vermesi, satış elemanlarının kaba olması (burası için konuşuyorum), koskocaman eyalette (TR'nin 5 katı büyüklükte) sadece 1 Samsung store olması, promosyon döneminde ellerinde özellikle stok tutmayıp insanları çok değerli bir mal alıyormuş gibi bekletmeleri, buradaki insanları gerçekten Iphone almak için teşvik ediyor. En azından Apple store'un çok daha iyi servisi, müşteriye insan gibi davranan satış elemanları, ve köşe başında mağazası var.
En azından eskiden Samsung alırken, pili çıkabiliyor, hafızası genişliyor diyorduk. Alırken Iphone'a göre belirgin bir avantajı vardı benim ihtiyaçlarıma göre. Şu anda geldiğimiz noktada tek avantajı genişletilebilir hafızası, onu da S6 faciasından sonra geri getirdiler.
Dediğim gibi, bunları bir Apple kullanıcısı olarak değil, yıllardır Samsung telefon kullanan biri olarak yazıyorum. Siz telefonunuzla yıllardır problem yaşamamış olabilirsiniz, sizin telefonunuz hiç takılmıyor, harika, 10 numara olabilir. Ben kullandığım çoğu Samsung'ta problem yaşadım. Üstelik şu anda kullandığım S7 de aynı problemlerin benzerini ya da farklısını halen yaşamaya devam ediyorum. Gördüğünüz üzere en son patlayan Note 7 lerden sonra kalite kontrol konusunda Samsung'un nasıl bir durumda olduğunu anlatmama zaten gerek yok.