gayet sade puntolu, pleksili, pleksi ile beraber standart ölçüde olan plakayla ceza yiyen oldu mu? ve ya polis görüpte ses çıkarmadığı oldu mu?
Printable View
gayet sade puntolu, pleksili, pleksi ile beraber standart ölçüde olan plakayla ceza yiyen oldu mu? ve ya polis görüpte ses çıkarmadığı oldu mu?
orjinal plakasını kaybetmişlere 2016 yılında karayolları genel yönetmeliğinin 44 maddesi geregince çalınmış,düşmüş,kayıp olan plakaların artık emniyetten yenisini alma gibi bir lüksünüz yok tekrar ruhsat plaka cıkıyor buda 180 lira ruhsat kağıdı + plaka ücreti bilginiz olsun.
0.5 kursun kalemle cizilmis plakalarimla kafam rahat :D
henuz cezanın aslını görmedim ama eds kameresi ile fotograf cekip pleksi içinde app plakaya 460tl ceza göndermişler, siyah cerceveli app'lere bu sekilde uygulama yapabilirlermi bilmiyorum ama gişelerdeki kameralarada kontrol güncellemesi gelecek demişler.
Bugün dudullu muayene istansyonunda 2.5 saat kadar zaman geçirdim.
7 app plakalı araç geçti 1 tanesi kaldı.
Kalan araçtaki sahibindende zamanında 30 liraya satılan çok saçma sapan bi app plakaydı diğerlerine zart diye 2019 etiketini bastılar. mühürlü temiz görünen, vidasız, tr hologramı ve alt dalgası olan yani gerçekten cemiyette basılmış plakalara istasyon bişey demedi.
Bunun yanında şirkette bi abimizde xmax motorunu muayeneye soktu küçük tip motor app si ile hafif kusur bile yazmadan geçti.
Sizin yazdıklarınızı okudum, bugün gördüklerim inanın çok kafam karıştı :D
Genel bilgilendirme yazıyım. Demin ist/Esenyurt tan ciktim babamin arabasiyla.
Memura teslim etmeden app kalıyormu dedim evet dedi :D amaa, mühür, plaka altindaki serit hologram, sacin icindeki minik tr hologramlari oldugu surece geciyor santim santim olcuyorlar. Kesik ve kesip pleksiye oturtulmusla gitmeyin bosuna enazindan esenyurta .
https://i.hizliresim.com/7Ny4GN.jpg
https://i.hizliresim.com/LnOLj0.jpg
https://i.hizliresim.com/Ddyaa3.jpg
Son teslimden once geldi memur stepne yok dimi dedi bende evet yok yok dedim. Meger Standartta varda bizde yok gibi algilamis :D
Muayeneden tamam uygun app plakaya sahip iseniz geçiyor ama yolda çeviren memurlar bunu dinlicekler mi :)
Basıcaklar cezayı, istersen iptal ettir diyip göndericekler..
Yolda çeviren memurun ceza yazası varsa yazıyor zaten. Film app yada başka birşey, nasıl olsa burası Türkiye vatandaş gidip hakkını aramıyacak. Ceza yazmak için durdurmadıysa, bak filmden ceza yazarlar, plakadan ceza yersin diye öğüt verir en fazla.
35 sayfa olmuş, 400 küsür lira ceza + bir dünya efor için değer mi ya büyük fontla gezmek için yırtınmaya.
sökün gitsin yahu.
Bir sürü kişi var çok açık renkli cam filmleri var araçlarında, muayeneye giriyor raporda hafif kusur olarak bile yazılmıyor, mutlu mesut rahatlamış hayatına devam ediyor.
Bir kaç gün sonra çevirmede cam filminden ceza yiyor.
Trafik polislerinin "Muayene raporundan bana ne! Ben keseyim, sen git iptal ettir haklı olduğunu düşünüyorsan.." repliğini duymadınız mı hiç?
Görünen o ki App plaka işi de bu konuya döner, dönecek.
Bence standart plakaları sevmeye çalışın.
Peki 2 yıl önceki muayenede hafif kusur olarak geçen cam filmi, 2 sene sonra girilen muayenede tekrar varsa ağır kusura mı dönüşüyor ? Bunu tecrübe eden oldu mu hiç yakın zamanda ?
Cam filmi hala hafif kusur değil mi?
Çok yıllar önce muayeneden hafifkusurlu cam filmiyle, egzoz kafalığı ile geçip muayeneden çıktıktan sonra çevirmeye girip egzoz ve cam filminden ceza yemiştim.
Film yine neyse de egzoz başlığından kesmişti cezayı. Sadece görüntü. Ses soluk yok. Hala küfürederim.
Muayenedeki ağır kusur ya da hafif kusur olayları ile trafik kontrollerindeki yediğiniz ceza birbirinden farklı dünyalar arkadaşlar. Önce elma ile armutu bi ayıralım.
Mesela
ön cam yıkama sistemi çalışmıyor diye muayeneden geçemezsiniz ağır kusur sayılır, trafik polisi size bu sebepten ceza yazmaz.
Cam filmi var diye App plaka var diye polis ceza yazar, trafikten men yersiniz, ama muayeneden hafif kusurla geçebilirsiniz.
Elma ile armut bunlar. Farklı konular farklı kurumlar.
Doğrusu, aynı resme her iki kurumun da aynı şekilde bakması tabiki ama farklı davranıyorlar genellikle.
Muayeneden geçtim o zaman sorun yok mantığı yanlış. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
Hadımköy'de bugün götürdüğüm APP'li araç sadece arka kemer tokası kusurundan kaldı. Plakaya uzun süre baktılar şefide geldi baktı ama bişi demediler. Çerçevesiz ama kesik olmayan APP. Yaklaşık 10 senelik bir plaka. Tabi bu demek değil ki polis ses etmez. Tamamen şans.
Bugün aracımı servis'e verdim.Çıkarken 2 tane plakalık aldım.
Aracımdaki App'leri söktüm servis'den aldığım plakalık ve eski plakalarımı taktım.
Ay sonu muayene var.Riske girmek istemedim valla.
Devlet ceza kesmek yerine app den ek ücret alsa daha karlı olurdu sanırım :)
dün söktüm app'yi bu halini sevmeye çalışıyoruz ahahah
Bugün arkadaşım beşiktaş baskı Mühürlü siyah çerçeveli APP ile Dudullu istasyondan sıkıntısız geçti
Bu demek oluyor ki muayenede kesik,vidalı,farklı fontlu olanlar problem yaşayacak en azından yeni bir yönetmelik gelene kadar...
Beyler bugun bir muhabbet duydum konuyuda okudum fakat net bir bilgi bulamadim. Artik onde kare plakalik yasak diye bir durummu var ? Bir tane cj 5 sahibi bundan bodrumda muaynede kalmis.
Hadimkoy tuvturkdeydim gecenlerde.
Muaynede app plakali arabalar vardi hatta birinde muhur falan yok cercevesi silinmis o bile gecti.
Gecerli kabul edilen bi plakada silik ezilmis o bile gecti.
Valla ben anlamadim bu isten birsey.
Ozellikle takip ettim hatta sordum plakadan kalan varmi diye arac sahiplerine ne o ya plakadan kaliniyormu benimki orjinal diyen adamin plakasi app di.
Geçen hafta şirket araçlarından biri orjinal trafiğin verdiği plaka vidayla sabitlendiği için ağır kusurla kaldı eski plakaları trafik subeye iade ettik yeni plaka bastırmak zorunda kaldık.
ben aracımı istanbuldan ilk sahibinden aldm 94 model civic aracın üzerinde tr siz eski tip plakalarım var sırf bu yüzden marmariste oturmama rağmen (48 plaka)değiştirmedim 34 plaka olarak kullanmaktayım şehir içerisinde onca çevirmeye girdim hiçbir sıkıntı olmadı ama bölge trafik ekipleri takmış durumda ilk önce ön taraf dikdörtgen arka kare plaka orjınalinde...fakat memur bey aracın aynı plakaları ikiside dikdörtgen olucak dedi bende sonra dedimki buraya dikdörtgeni nasıl takmayı düşünüyorsun deyince diğer memur arkadaşını çağırdı baktı tamam normal bu dedi..ardından işte terör olaylarından dikkat ediyoruzda falan filan diyor..sonrasında plakalarını değiştireceksin dedi niye deyince tr yok diyor dedim bu araç 23 senedir bu plakayla geziyor ve ektra boyama kesme yapıştrma hiçbirşey bulunmuyor artı eski plakalarda çift mühür var trafik şube ve cemiyet mühürü bak deyince ruhsatı uzatıyor devam edebilirsiniz diye..istese araçta yay var warex vs var orlardan yazabilirdi...
yani anlıyacağınız nebu uygulamayı hazırlayanlarda nede uygulayanlarda bir tecrübe var tamamen o günki psikolojılerine göre işlem yapıyorlar...
Kare plakalık bulunan araçta plakalık şartı aranıyormuş. Accord grubundan bir tanıdığım sırf plakalık olmadığı için kare plakadan muayeneden kaldı. (Aracın orijinali dikdörtgen plakalık.) başak bir aracın plakalık kısmını uydurup girdi o şekilde geçti muayeneden. Yapıştırma kabul edilmiyormuş kare plaka olduğunda.
Abi bu ne sacmaliktir ya. Cidden anlam veremiyorum :) herseyiyle standart plakamiz var gecermi gecmezmi derdine dustuk.
hiç kafaya takmayın herşey muayenede belli olur kimi kalır kimi geçer şans :)
bugun yeni plaka bastırdım yeni muhur ve standart plaka bu şekilde basıldı daha kalın vs basıyorlardıda b en istemedim
https://i.hizliresim.com/LnX9pb.jpg
https://i.hizliresim.com/1g3zYG.jpg
Geçen hafta muayeneye girdiğimde Tüv'de ki çalışan arkadaşım plakanın vidayla monte edilip edilmediğine bakıyoruz dedi. Bazıları 6 rakamının ortasından vida atıyor, muayenede ağır kusur yazılıyor dedi.
Geçen hafta dedemin traktörü götürdüm muayeneye, plakadan bıraktılar. Yahu arkadaş tamam hani otomobili, kamyonu vs anlıyorum da traktör de plakayı nasıl sabitleyeceğim vida kullanmazsam? Plakalık mı takayım traktöre :) fabrikasyon çıkış bir adet plakalık yeri koymuş daha da başka yer yok traktörde teknisyen gelmiş hani öbür plaka diyor çıkardım gösterdim, olmaz üstünde takılı olacak diyor, bi bak bakim dedim var mı başka yer diye. Beni ilgilendirmez her ikiside üstünde olacak diyor. Ne saçma-salak bir sistemimiz var herkes birbirinden bi haber arada vatandaş madur.
Merhaba Arkadaşlar,
Cumartesi günü muayene var APP plaka sorun olur mu? Vida vs yok Doğuş Oto plakalığı ile montajlı.
Yakın tarihte muayeneye giden arkadaşlar yazarsa sevinirim :)
full orjinal arabada bir tek mühürlü app plakaya ceza mı yazıyolar yani şimdi :ofk: