bence herkese yenileme için sure verilmesi gerekli şu durumda
Printable View
Kafam deli gibi karıştı :D @Sezgin aynı sorular benimde kafamda dolaşıp duruyor.
Tr li plakaya gecme gibi bir surec baslar.belli bir sure sonratum araclar ayni tip plakaya doner.
Yeni aldığım arabada ön arka mühürsüz vardı, bagajda da bi tane mühürlü cemiyet plakası vardı. Polise sordum hangi plakalara yazmıyorsunuz diye, 1.si tabi ki orjinal olanı yani ince karakter olanı, diğeri de (önceki arabalarıma SekoLive'den aldığım plakaları gösterdim) bunlara yazmıyoruz dedi. Yine de ortalık sakinleşsin öyle alırım belki mühürlü app
Aslında biz otomobil sevdalıları olarak önceliğimizi otomobil olarak tutuyoruz ancak bizim de atladığımız yerler var.(Aynı aptal aşıklar gibiyiz.:D)
Plaka tanıma sistemleri plakalardaki karakterlerin yükseklikleri,enleri,boyları girilerek yapılıyor.Gözle çok güzel okunan app plakalar bu plaka tanıma sistemlerinde okunmayabilir.
Ülkemiz bu aralar biliyorsunuz ki karışık.50 liraya bir çift app plaka yapılıyor.Örneğin çalıntı bir araca aynı marka model bir aracın plakasını sokakta görüp plakayı bastırıp takabilirsiniz.Bu tür olayların önüne geçilmesi için bu tür uygulamalar yapılıyor.Benim 131'de tr'siz app var.10 numara görüntü oluyor.Ancak ne mühür var ne de doğru karakterler.Aslında biraz da empati yapmak lazım.
Not: Canını yediğim appsi de çok güzel görünüyor.:D
Arabalarımın hepsini sattım motor dahil :)
Genel izleyiciyim bundan sonra
Şirket arabası ile yola devam edeceğim :)
Tüv müş sigortaymış plaka imiş bir zevkim vardı onuda bitirdiler
Emekli olunca memleketime dönüp gürcüden hummer türevi araç çekicem :)
O değilde benim aracımda taa 2008 yılında cemiyetin kendi bastığı orj app plaka var. Pleksi flan yok plakalık içinde duruyor. İnşallah sıkıntı yaşamayız. bir tanesinde hafif eğrilik var yeni bastırmayı düşündüm ama ellememek en güzeli sanırım.
İşe gidip gelirken, toplamda 40 km yolda, her gün en az 10 tane App plakası olan (Pleksi içinde, kenarları beyaz, kalın font vs.) görüyorum. Her birine de "bu ne cesaret" diyesim geliyor.
Lancer aracım var, evo plakalık kullanarak sol tarafa aldıgım orijinal plaka için bile (yeri yasal sınırlar içerisinde ve rahatlıkla okunabiliyor) trafik polisi ceza yazmakla tehdit edebiliyor, istiyorsan diren, umrunda değil adamın basıp geçiyor cezayı, ondan sonra sen uğraş itiraz etmekle şunla bunla..
Trafik Mevzuatı Madde 54:
...
Tescil plakaları, aracın boyuna ekseninde veya sol tarafında, alt kenarı aracın tampon alt seviyesinin üstünde kalacak, yanlarından taşmayacak, sallanmayacak, düşmeyecek ve kolayca okunabilecek şekilde takılır.
...
Bugün plakalar geldi yeni arabanın,
Beşiktaş baskının 0 ları daha köşeli olanı, şimdi bunu Alanya'daki cemiyet bastı yani.. Çevirmede vs polis yalancılıkla suçlamazsa iyi..
Muayene istasyonundan verilen yapışkan zamazingoyu plakaya yapıştırabilirsiniz. Polisler onu görünce yazmıyor sanırım. (Plaka çok iç içe ve okunamayacak durumda değilse)
Hayır eski plakalar silik silik heryeri yamuk adam gibi okunmuyor bile.. Yeni mühür olayı Bursa dahil olmak üzere bikaç şehirde baslıcakmış tırstım bu durumdan :/
Yeni mühürleri darphane basacakmış
Plakada yeni donem başladı... Bu muhur yoksa, gecersiz - Son Dakika Gundem Haberleri
Appler ile şuanlık devam edebilirsiniz ancak ve ancak dikkat ;
Apaydın, "İlerde araçların teknik muayeneleri yapılırken, bu plaka mühürlerine son derece dikkat edilecek, araçlar birinci derece kusurlu olabilecek. Bunun için bunu bir an önce yapmaya çalışıyoruz. Eski mühürle, belki polisten kaçabilirsiniz ama teknik muayenden geçemezsiniz. Orada birinci derece kusurlu olacaksınız" dedi.