Aşağıdaki link te çok net ve güzel bir şekilde anlatılıyor. (Kritik kelime İthalattaki KDV Matrahı)
Motorlu arac alımında Ozel Tuketim Vergisi nasıl hesaplanacak? (Ornekleriyle) |
Printable View
Aşağıdaki link te çok net ve güzel bir şekilde anlatılıyor. (Kritik kelime İthalattaki KDV Matrahı)
Motorlu arac alımında Ozel Tuketim Vergisi nasıl hesaplanacak? (Ornekleriyle) |
dua edelimde fiat güzel araba yapsın, bide egea ya ncapten 5 yıldız aldırttımı tamamdır. Yeni premium arabalarımız hayırlı olsun
unutmadam ;A1 sportpack 1.0 TSI a ( 54,286 tl )piyango vurmuyo geri kalan ne varsa zamlanacak almanlardan
Golf tdi hıghlıne dsg bır ust dılımden olucagı ıcın vergısı cok yukselecek,
Golf tdi comfortlıne dsg etkılenmıyecek,
Tahmınım Doğuş Golfu hıghlıne paketlı olarak bundan sonra getırmez. Comfortlıne uzerıne extra ıkı ozellık koyup sınır fıyattan getırıp satar.
Kımse 130 bın ve uzerını golfe vermek ıstemez.
Izmir'de Cevirme Radar | Facebook
Kısaca:
Ford Focus Titanium 1.5 Tdci PowerShift 98.320 TL’den 118.680 TL‘ye,
Ford Mondeo Titanium 1.6 TDCi Man. 113.895 TL’den 137.300 TL‘ye
Vw Golf AllStar 110 PS DSG 104.700 TL’den 126.240 TL‘ye
Vw Passat Comfortline 1.4 TSI Manuel 97.000 TL’den 117.100 TL‘ye
Opel Astra Excellence 1.6 Dizel 136 HP Man 99.400 TL’den 119.975 TL‘ye
Hyundai Tucson STYLE 1.6 T-GDI 4X2 DCT 99.000 TL’den 119.564 TL‘ye
Renualt Megane HB GT Line 1.5 dCi EDC 110 bg 99.150 TL’den 119.660 TL‘ye
Mercedes A 180 Style 7G-DCT 122 BG 110.100 TL’den 132.850 TL‘ye
Mercedes C 180 Style 7G-TRONIC 156 BG 139.400 TL’den 167.900 TL‘ye
BMW 118i Pure 136 BG Otomatik 103.000 TL’den 124.280 TL‘ye
BMW 520i Sedan Pure 170 BG Otomatik 179.000 TL’den 215.448 TL‘ye çıkmış olacak.
vay anam vayyy
ülkede rüşvet azaldı diyorlar babayı azaldı
1 araba almak için 2 araba parası da devlete yediriyoruz
bizim millet sırf adı golf/passat diye alır o arabaları 130-160 a (ner ne olursa fiyat)
çünkü milletçe görgüsüzüz, parası olan çıkarıp vericek alıcak sonra eşe dosta anlatıcak 130 a 1.6 tdi golf aldım, en dolusu diyerek böbürlenecek. biri de çıkıp demez ki iyi öpüldün diye, vay amuha der bizim millet mal, cahil, görgüsüz..
Yanılmıyorsam Saray ve eşrafını(şirin köy diyorum bunlara) araba filosuna 5000 küsur araba eklenmiş kendileri belki cari açığı kapatmak için yapıyor ama kendilerinin aldıkları arabalar nerden geliyor acaba
Kriz önlemek için basit basit önlemler alıyor ama bunlar anca günü kurtarır. En sonunda halkın parasıda biter o zaman görecem Şıvacı ordusunu
sen olayı çok yanlış anlamışsın mevzu zengin fakir olayı değil.. sen olayı zengin fakir edebiyatına çekersen mevzu çok yanlış yerlere gider..
emin olki o 15 bin tl doğan için pazarlık yapan insan 10 bin tl ye gırtlağına kadar dolu rover 820 de alabilir 15 e maximada alabilir alfa 156 da alabilir.. daha bir ton araç sayarım.. esas şu fakir fukara bahanelerinin arkasına artık saklanmayalım..
klasik bahaneler 15-20 ye doğan var o zaman 15-20 bine gırtlağına kadar dolu omegada var 166 da var hadi diyiceksin parça v.b tamam fark etmez .. mercedesden örnek veriyim eski 84 model 85 model 200 - 300 ler seller falan filan var bmw e34 ler var ki doğanla şahinle bu araçların hiç biri kıyaslanmaz.. var yani kısaca.. bu modelleride gelişi güzel yazarken aklıma geldi yazdım öyle bir şey için yazmadım yoksa bir sürü araç var pazarda rakamları sürünen..
evet benim halkım herşeyin en güzelini hakediyor ama benim halkımdan bir kesim diyelim 10-15 bine şu yukarda yazdığım konforlu lüks dolu doğan şahine göre çok daha güvenlikli araçları almak varken gidip doğan şahin alıyorsa o paralara bugün sen ötv yi kaldırsanda emin olki o dediğin kesim gene gidip bmw mercedes almıycak.. parası olsada almıycak.. yani senin dediğin gibi cayanne falan almaz.. çünkü bu para değil zihniyet meselesi. o yüzden diyorum mevzu zengin fakir olayı değil.
Yanlış anlaşılmasın burda doğanı şahine bir lafım yok onlarda bir zamanlar bu ülkenin kahrını yükünü çekti.. ona 15 bin -20 bin veren insan o araca duyduğu manevi sevgi bağdan veriyor olabilir çok hastası var seveni var saygım sonsuz.. hala tertemiz orda burda ahırdan çıkan 3 bin 5 bin km de olanlarına astronomik ücretlere satılıyor..
burda olayı o yüzden zengin fakire hiç getirmeyelim.. zenginlik fakirlik insanın birazda ruhunda içindedir.. her şey para değildir.. keyfi zevki olan insan çok az paraylada gayet zengin bir hayat yaşayabilir tabii az paraya yapılan her zevkin keyfin bir bedeli vardır işki o bedeli göze alabilmekte.
Tasarı kabul edildi, geçen hafta bi yakınım 174 ten aldı 3.20i 40. Yıl paketini, şimdiden 184 oldu
Off istikrar
Sanki sonsuza kadar sıfır, orta düzeyde bi BMW alamayacak gibi hisseden bir ben miyim acaba ??? :)
Sıfır araba alanda hak ediyor.Millet yeni ötv zammı gelmeden önce sıfır araba alma derdinde,arkadaş maden memnun değilsin alma sıfır araba elindekinin kıymeti bil yada ikinci el araba al.
Ben kendim 2011 model(sıfır almadık) yaklaşık 30 milyar değerinde bir arabaya sahibim.Almak istediğim arabaların en genç olanı en az 10 yaşında allah izin verir bunlardan bir tanesi alırsam bozulana çürüyene kadar kullanmak istiyorum yoksa elimdeki ile devam edicem.
Hamdolsun...
Dün Honda yetkili serviste çalışan bir arkadaşımla konuştum, şu an 155.000 TL ye satılan 1.6 diesel otomatik CR-V ler için yeni fiyat tahminleri 195.000-200.000 TL civarı..
Delirmiş bunlar..
Çekirdek gibi yeni Civic satıyorlarmış. Millet zam gelecek diye çıldırmış gibi Civic alıyormuş. 90bin TL ye o civic leri alan kişiler de delirmiş..