Kırmızı ile belirttiğim cümle,
insanlarımız sabırsız. İşe girdiğinde 3-4 K maaş alacak ama hiç bir şeyde yapmayacak. Sabah 8,30-9 başlangıç akşam 17:30 bitsin. Hafta sonu olmasın, sodexo, ticket' ım yüksek yatsın ki istediğim yerde yiyim. Arada sırada markafoniye gireyim, spor sitelerine gireyim alış veriş yapayım.. Millet hep bu kafada. Ne ekersen onu biçersin mantığı akla gelmeli bir şeyler yaparken.
İnsan önce ne istediğini bilmeli, ondan sonra hareket etmeli.. Mağazacılık yaptıktan sonra baktım ki bana göre değil sektörü değiştirdim iyi ki de değiştirmişim dedim. Çünkü insanlarla uğraşmak gerçekten çok çok zor. O yüzden kendi sınırlarını zorlaması gerek insanın. Okudum 5 dil biliyorum falan diye o kadar paralar biraz hayal. Ezilirsin, çalışırsın dersın ki ben bunu hak etmiyorum benim hakkım bu o zaman eyv.. İstanbul gerçekten zor bir şehir. Faruk' un da dediği gibi ana babadan da kalmalı biraz ..
herkes hayat hikayesinin anlatmış ufak ufak hehe,
şu oldu başıma şunlar geldi yıkılmadım ayaktayım zırvalarımı bir kenara bırakıp hakikaten öz kardeşime dahi söylediğim şeyi söylüyeyim arkadaşlar size.
29-30 yaşa geldik 12-13 yaşımdan beridir calısıyorum tam 13. yıldır farklı şehirlerde dükkan işletiyorum.(dededen esnafız)
bu ülkeden gidin abicim.
eğerki cocugunuz yoksa gidin!
yok devletmiş yok milletmiş hiçbirşey cocugunuzdan kıymetli olmayacak. anneymiş babaymış evet kıymetliler ama onlara hasret cekersiiz ziyaret edersiiz ama cocuk yetiştirmek o na sahip çıkmak cok zor.
gidin çöp taşıyın bulask yıkayın 2-3 yıl sürünün ama 5. yılda İNSAN GİBİ yaşayın yurtdışında amerikada vs vs yaşayın.
hahahhaahahaklısın valla.
ya şirketden kendi ayrılıp işe geri dönüş davasımıdır nedir açıp 6 ay sonra her ne akla hizmetse devletin bu emri onaylayıp aramızda çalışmaya devam eden yüzsüzler var.
dediğin gibi ordaki hakları bu zihniyetde işçiye verildiğini düşünemiyorum muhtemelen Ghana bizden fazla üretken olurdu.
sizde sektör ne, iş yerinde görev ne? ihracat departmanından sorumluysanız benzer sektörse seve seve destek olurum.
Bu arada bende çalışanım arkadaşlar.
16 Yaşımdan beri çalışıyorum ailevi durumlardan.
Zamanında yaşım geldiğimde işimi bırakıp 15 ay askerlik yaptım.
Geldim 1.5 senede doğru düzgün bir iş bulamadım iş beğenmemezlik yapmadım bu arada (1-2-3 ay maaş vermediler firmalar kapandı falan freelance işler yaptım)
Şuan çalıştığım firmadan teklif geldi.Sektörde çalışan diğer arkadaşlarıma göre nerdeyse 3 katı az maaşa işe başladım 3.senenin sonunda maaşımda düzeldi prim sistemimde.
8 yıldır aynı firmada çalışıyorum.O zamanlar bana bu paraya orda çalışılırmı diyen arkaşlarımla kazandığımız parayı 8 sene sonunda topladığımızda ben onlardan 3 katı hatta 4 katı fazla para kazanmışım.
İşe başlayan arkadaşlar sabretmeyi öğrenmeli.
Bir abimin giyim mağzası var.Adam ağlıyor eleman bulamıyorum diyor 1500TL+yemek+yol vericem bide prim veriyorum diyor.
Bayan erkek fark etmez işe başlıyor iphone6S parası biriktirince çıkıyormuş işten.
Milletin vizyonu misyonu iphone yani düşün adamın hayali o onu alsam yeter kafasıyla işe başlıyor.
Geçen sene nişan yaptım.Kuyumcudan alışveriş yapıyoruz tanıdık abi dediki geçen bir çift nişan yaptı nişanda takılan takıları getirdiler hepsini sattılar iphone alıcaklarmış dedi.
Ya dedim nasıl insanlar var tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.
Sonra ilerde aile içi şiddet kavga dövüş eşini kesti diye haberleri çıkacak.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
abicim kendi açından belki haklısın amacımda asla muhalefet olmak değil ama:
1) ülkemizde büyük kentde kira 2000-3000tl normal karşılanıyor = 600-900 usd
2) yakıtın litresi 1.3 usd
3) araçlar kendi ederi kadar belki fazla vergiye maruz kalmış
4) etin kilosu 50tl = 15 usd
5) elektrik elektronik, giyim aklına ne geliyorsa zaten yurtdışı kadar pahalı
bugün götü boklu türk servisleri bile saatlik 50 -60 euro yazıyor mekanikte heleki iş makinası sektöründe ulan adam amerikada buna 100 usd yazıo.
özetle her birşey orası yada daha fazla pahalıyken sen okumuş etmiş biri olarak çok gördüğün 3000tl maaşı alamazsan şoka girmezmisin 3000tl 900 usd ediyor adam bunun 2 katını Mcdonalds da çalışarak kazanıyor.
çoğu global firmada yeni yetmede olsa Mühendis ile tecrübeli üst yönetici arasında kralı olsa %200 fark olur müdür kanadada yıllık 60,000 dolar alırken yeni yetme mühendis 30000 dolar.
ülkemizde müdür 15,000tl yeni yetme kendini yırtındıra yırtındıra ailesini maddi zorluklarda bırakarak borc harc alarak okumuş gence 1500tl teklif ediliyor adamın kendine gelip 3000tl alması eski borçlarını kapatması 5 sene ozamanda geliyor evlikik nişan askerlik adam oldu 30 bu sefer elindeki 3000tllik işi kaybetme korkusuna kala kalıyor poktan işte.
şahsen bence tablo çok kötü ve asla kabul edilemez
Bence bu kadar söylenmemek lazım atom mühendisi olmadıgınız sürece kimse size 5000 maaş ile hadi gel yarım gün çalış demez.Ben 8 yıl çalıştım sabah 8 aksam 8 haftasonu dahil.750 tl ile başlamıştım işe düşün.. Çalışırken birde yüksek lisans yaptım akşam üstü çıkıp anadolu yakasından avrupaya gidip derse giriyordum gece çıkıp eve dönüp sabah 8 de işte oluyordum.Ki benim gibi tembel bir adam bunları yaptı... İsteyince herşey oluyor işinde de ilerlersin maaşında yükselir.Ha şu anda çalışmıyorum birikim yaptım daire al sat yapıyorum ordan kazanıyorum.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
İstanbul'da arttırıyorlar ama ben işe girdiğimde 2010 yılıydı 620 lira asgari ücretle başladım 6 sene çalıştım 2015 aralık ayı işten çıktı gösterip sigortasız 8 ay çalıştırdı ve maaş öyle 3 senede düzelmedi. Mesleğim ön muhasebe ve petrol saha müdürlüğü 2 iş birden hatta tahsilata da çıkıyordum ama 6 sene ufacık maaşımı kımıldatmadı. Yine efkarlandım ib.ne aklıma geldi
YamahA Xmax 250 ABS
1-sabah 6.30da kalkarım.
2-7:30da dükkanı açarım
3-akşam 8:00 da kaparım.
4-8:30-9 gibi evdeyim.10:30-11 gibi yatarım.
5-1. şıktan gene devam.izin ve komple aileme ayırabildigim tek gün pazar.
senede 1 hafta tatil yaparım.
zamanda böyle geçer gider.yaş 41
yemeyen kısım ne biliyormusun. bilgi cesaretsizliği.
yurtdışına cıkan insanların büyük bir cogunlugu hayatında ne ankarara ne istanbul görmüş harbi harbi köyünün adamı. Adamın dışarı hayatıyla alakalı hiç korkusu yok karnımı doyursam yeter mantıgıyla gidiyorlar. yahu daha Türkçe konuşamayan adam gidiyor hebele hübele anlaşıyor dilini geliştiriyor.
aptal cesaretine sahip olmak en güzeli aslında. ne güzel dünya ya la.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)