** zoraki edit
Vw 30 kasıma kadar demiş 30 kasıma kadar ne satarlar izle artık satış rekoru kırarlar 4 günde 0 pazarlıkla
Printable View
** zoraki edit
Vw 30 kasıma kadar demiş 30 kasıma kadar ne satarlar izle artık satış rekoru kırarlar 4 günde 0 pazarlıkla
Borusan'dan yeni ataklar bekliyorum ben :)
http://i65.tinypic.com/i1a5go.png
Polo fiyatları düşmüş
Mercedeste 780 lira ile otv kotasina giren araclar var. Cok merak ediyorum 780 lira dusuk gosteremiyorlarmiydi. Ayrica vw de bazi modellerinde arabalarin net fiyatini dusurmus boylece zam olmasina ragmen fiyatlar dusmus.
Bu vergiler hep ismet inönü zamanından gelen vergilermiş. Radyoda sanki öyle anlatıyorlardı.
Artık orası FİAT
Hepsi rahmetli inönü zamanında başlamış. Tahmin ediyorum aynı radyocuyu dinlemişiz.
Şimdi ötv zamlarıyla beraber araçlara zam gelecek haliyle 2. el piyasasınıda oynatır diyoruz ama bir araba üzerinden örnek vererek gidelim.
100k TL olan bir C segmenti araba (Golf diyelim) en fazla alabileceği zam 4 bin liradır. Aynı özelliklerde bir iki yıl daha eski 2. el satılan bir arabanın ederi diyelim ki 80 bin. Şimdi bunun kendine zam yapması gerekir mi? Oda mı 4bin lira zam yapacak arabasına ?
Benim düşüncem 2.el araçlar, sıfır araçların artışı kadar bir artış göstermemeli
2.el aynı oranda artmaz, hele model yılı düştükçe oran azalır.
M3CSL
Ne diyosun ekonomik kriz var mı ülkede ? Şangay mı kurtarır bizi ?
Biraz sert tepki gosterilmeli yukselen vergi = hosgelisler ola ekonomik kriz
Ötv İnönü zamanında filan gelmedi, 99 depreminden sonra geçici olarak geldi, hükümet değişince de kalıcı oldu..
Aslen ötv dediğimiz hadise teee Hititler zamanından beri var. O zamandan beri ötv'yi iptal edememişler.
yettimi??, yetmedi mustahak bu halka devam edin oy vermeye ,hükümet emek ve hak hırsızlıklarına devam ediyor ,suriyelileri beslemeye de devam..
Beyler yanlış bilgi vermeyin
Ötv ve bor dünya toz bulutu iken vardı
Bizim kaderimiz daha o zamandan çizilmiş
2023 de devlet ödediğimiz ötvleri ve her ay 1 çuval bor dağıtımına başlayacakmış
2023 de ferro ve lambo türkiye de fabrika açacaklar çünkü bizde para çok olacak
Böyle düşünen kaç milyon insanla aynı ortamda yaşamayı bir psikoloğa sordum
Güldü sen normalsin ama anormal insan çok dedi ohh dedim sonunda :)
Güncelleme bu, zam değilki, köprü yapılışında ağaçları bi yerden bi yere nakletmek gibi. kesmiyor bi yerden alınıyor başka bi yere koyuluyor
Ötv fiyatları güncellendi, akaryakıt fiyatları güncellendi, gıda da fiyatlar güncellendi, pırlantada bi değişiklik yok. bi üst sürüm her zaman iyidir.
Sokakta otobüste kadın dövmek, masum çiçekçiyi alkol alıp öldürmek, okul, derneklerde vs çocuklara tecavüz etmek yaptırımsız stadda küfür etmek çok ayıp birşey bi daha giremezsiniz stada!
Dün başbakan önceden de kriz oldu atlattık bunu da atlatırız diyordu yabancı sermaye sayesinde bi şekilde geçiştirdiniz şimdi napıcaksınız çok merak ediyorum
Öyle bi ülkedeyiz ki
yeni yılda uygulanacak denen ötv bi anda uygulanıyor
bayiler şok araba satamıyor
2nci eldeki cakal galeri takımı 10.000 lira üstüne koyuyor bile
bazı bayiler hala olayın şokunu atlatabılmıs degil
otv den önce araba alanlar kendını oh ucuza araba aldık dıye tesellı edıyor ( sankı hıc aracını satıp yenı arac almayacakmıs gibi ) veya ( aracın sarf malzemelerine hiç zam gelmeyecekmis gibi )
Allah sonumuzu hayır eylesın :D
" otv den önce araba alanlar kendını oh ucuza araba aldık dıye tesellı edıyor ( sankı hıc aracını satıp yenı arac almayacakmıs gibi ) veya ( aracın sarf malzemelerine hiç zam gelmeyecekmis gibi ) "
Maalesef büyük bi kesimin kafa o kadar çalışıyo işte
Osmangazi her hafta 10milyon zarar etmeye devam ediyor. Nasılda unutturdular ama :) heyyy yavrum heyyy.