Blocklayin üstüne taciz Vs seçin üyeliği iptal olsun.
Printable View
Blocklayin üstüne taciz Vs seçin üyeliği iptal olsun.
Bana da gelmişti 3-4 tane
Ben şöyle dedim;
Kırdırın çeki, bozdurduğunuz için ne kadar zarar ediyorsanız çekten ben o kadar pazarlık niyetine düşeyim arabadan
:)
Tabiki ses-seda yok ;)
Dolandırıcılıktan başka birşey değil.
Aman diyim...
Aman diyeyim. Çek, senet... filan falan gerek yok.
bizimde bir tane Mercedes ilanı var sitede. bu tarz mesajlar az da olsa bana da geliyor. kabul ederim ama banka teminat mektubu isterim diyorum. eleman sonra hemen yan çizmeye başlıyor. :) sakın yemeyin bu oltaları. paranızı alamazsınız. sonra mahkemelerde uğraşırsınız.
İlan verdiğimde bu sebeple mesaj gönderme opsiyonunu kaldırıyorum. Ciddi adam arar bu kadar basit..
Bir ara kimse çek yazamıyordu ödenmediğinde büyük yaptırımlar vardı sanırım o kanun kalktı şimdi herkez kafasına göre çek yazıyor.
Hiç bulaşmayın bence.
Piyasa çok allak bullak, tr distribütörümüz çok fazla çek işlemi yapıyor.
Son 1 ayda patır patır dönmeye başladı çekler.
Bilinenin aksine Çek'te vade yoktur. Görüldüğünde ödenecek bir evraktır ama piyasa bunu vadeli işlem aracı gibi kullanıyor.
Yasal olarak çek üzerindeki keşideci sorumluluğu yok gibi bir şey.
O yüzden çek ile alışveriş YAPMAYIN
Mesaj metinlerinden belli zaten adamlar çıkmış yoluna kim denk gelirse.
Para bir tarafa ruhsat diğer tarafa en güzeli.
5 bın asagı verırım veya zararına verırım satışımı nakıt yaparım. Cekılısten cıkmadıysa gecelerı uyku kacıracak cek ıle arac satışı yapmaya hıc gerek yok.
Çek işi sakat bence.Parayı sayar arabayı alır.
bu çek teklif edenlerin çoğu 3kaatçı bence. akıl var mantık var zaten düzgün bir firma ise 60 günlük çeki çok ufak bir oranla kırmayan banka yok gibi bir şey.
6 ay 7 ay olsa anlarım hadi. Bana da sürekli geliyor böyle mesajlar. Gidip bankada kırdır gel diyorum vade farkını ben indirim yapacağım diye.
İllaki düşüyordur birileri bilmeyen etmeyen ticaretle uğraşmayan adam ne bilsin.
01/01/2017'de mevcuttaki tüm çekler KARE KODLU sisteme geçecek ve hapis cezası yeniden geldi.
artık öyle çek yaz ödemiyorum de,
sahte çek yap, ta ki banka tahsilat günün de anlasın olayı bir nebze azalacak.
yıl başından önce son vurgun gibi piyasada çek kaynıyor ortalık.
Karekodlu Çek kullanmak Ocak 2017 itibarıyla zorunludur. Bununla ilgili açıklama ve Çek Kanunu’nda yapılan değişiklikler hakkında detaylı bilgiye 09/08/2016 tarihi Resmi Gazete’den ulaşılabilir.
Ayrıca bununla ilgili BKM'nin Findeks uygulamasında Kare Kod ile adamın tüm geçmişini sizde görebileceksiniz, bankacı kankaların yoldaşlık etme durumunun da önüne geçilmeye çalışılıyor.
bu aralar o işlere bakmazlar. hapis cezası falan zor. adamların geçim kaynağı çeki kesip karşılığında bir şeyler almak. bu adamlarda ağlamasını iyi bilenler. hapis cezası alanlar mağduruz diye sokaklarda idi. artık mağdur olan grubu biliyorsunuz. sizce hapis cezasının gelmesi akla yatkın mı?
şuan da ağlamasını bilenlere bakmaları zor gibi, ekonominin düzelmesi için para YOK zaten, para yerine geçerli evrakların tanımını değiştirmek zorundalar.
ekonomik anlamda hamle yapmalılar.
Çek-senet ticarette alım gücünü güçlendirir buna yönelik hamle yapmaları gerek.
yapmazlar da dolandırıcılarının peşinden giderlerse zaten dip yapmış ekonomi aşağı iner.
2015 yılında 775 bin adet çek karşılıksız çıkmış karşılığı 27 Milyar TL.
edit yok : Milyar ne lan çüş :D milyar değil Milyon :D
para nerde? araba nerde?
sabah firma hakkında sorgulama yaptım çalıştığım bankalar yardımıyla 4 bankanın çekını kullanıyormuş yaklaşık 1 senelik taze geçen ay 211 bin tl lik çek ödemesi yapmış ama çok taze bana güven vermedi riske gerek yok :)
zaten artık dolandırıcılar 1-2 sene para dondurup güven kazanıp sonra vurgun yapıp kaçıyorlar :)
bence aganın eli tutulmaz diye düşündüler :D
ben çekle araba sattım ama, hem tanıdıktı, hemde aracın satışını tahsilat gününe kadar vermedim.
Madem arabanız ilanlardaki en pahalı araç, fiyata pazarlık payı eklemişsinizdir diye düşünüyorum. Arkadaşlarında dediği gibi kırdırın zararınızı pazarlık payı sayayım deyin orada belli olur.