Ben kara lahana kokusundan çok daha fazla rahatsız oluyorum :) (Karadenizli arkadaşlar kızmasın :) ) Yurt dışında domuz eti kokusundan rahatsız olduğumu hiç hatırlamıyorum, demek ki çok seçici değilmişim o konuda...
Koku vs göreceli şeyler...
Hükümet domuz eti ile ilgili bir düzenleme getiriyor ise, o işte bir kâr vardır... Ya bir rant, ya bir vergi kaybı yada standartlarla ilgili bir durumdur...
Aslında başa standart, sona rant koymamız lazımdı sıralama da ama ülkemizde bu sıralama farklı oluyor :) Bknz: ikinci el itfaiye aracı, İrandan elma ithalatı vs :D
Ben domuz eti, at ve eşşek eti tercih etmiyorum... Hile ile karıştırılırsa (ki domuz pahalıymış, Türkiye'de zor gibi) buna karşıyım...
Diğer türlü herkes istediği yiyeceğe sorunsuzca ulaşabilmeli... Tabi bu noktada "korelilerde köpek yesin o zaman" diye bir cevap gelirse buna cevap verebilecek kadar cesur hissedemiyorum kendimi Türkiye'de :)
Maalesef tezatlıklarımız çok fazla... Hamaset ile beslenen bir toplumda bu tezatların sık görülmesi rutin bir durum... Söylem üzerine inşa edilmiş bir bilinç var...
Yatırdın domuzu, boğazlıyorsun... Abi ne yapıyorsun? diyene "yiyeceğiz gardaş" dedin... Linç edilirsin...
Yatırdın eşini, boğazlıyorsun.... Abi ne yapıyorsun? Diyene "namus"dedin...
Neyse ya...
İyi forumlar...