Alakasız bi öneri olacak ama izmir kumru iyi satılıyordu benim eskişehire geldiğim tarihlerde. Ufak bi tezgah ile kokoreçten daha az zahmetli olur sizin için. Bol kazançlar dilerim şimdiden
Printable View
Alakasız bi öneri olacak ama izmir kumru iyi satılıyordu benim eskişehire geldiğim tarihlerde. Ufak bi tezgah ile kokoreçten daha az zahmetli olur sizin için. Bol kazançlar dilerim şimdiden
herkes al-sat demiş. Kimse üretmek istemiyor hep komisyon alalım. Ayranımız dökülmesin g*tümüz ....
Benim tavsiyem öğrencilere hitap etmek için kömürde sandviç aşağıda görselini eklediğimden. Var mı Eskişehir'de bilimyorum ama İzmir'de efsane satışı var. Ustalık istemez kokoreç gibi. Malzemelerin hepsi hazır sadece kömürde pişireceksin. Hoş kömür şartta değil.
http://www.kelepir.gen.tr/images/lis...1190-d_pic.jpg
Sen tum konuyu okudun mu ? Belki bir daha oku eger hala anlamiyorsan sende sikinti var .Kimse uretmek istemiyor demisin ? Ben onu mezeci ol diye yonlendirdim ! kokoreci birak sen kendin uret diye ! baskasinin etine bagli olma diye ve buna bir cok ornek verdim sen hala buna ragmen bu lafi soyliyorsan ya benim yazdiklarimi gormedin yada tam okudgunu anlamiyorsun .
Kumru yazmışsınız da kumrunun ekmeği önemli olan zaten onu da eskişehirde tedarik etmek zor bence. Midye mantıklı ama midye de kısa sürede bozuluyor onu da göz önünde bulundurman lazım.
Ben gıda sektöründeyim
Bu arkadaş için ideal olanı fikir beyan ettim
Arkadaş araç alıp satmayı becerebiliyorsa
Fanteziye girmesine gerek yok dedik
Gıda işinize herkesin becerebileceği bir iş olmadığını
Usta olmak için çırak olmak gerekir
Öyle piknikte mangalbaşınet çevirdim ben demekle girilmez
Bu tarz işlere
Ben dosthane yazdım birikimin baki kalacak şekilde fikir beyan ettim
Gerisi konuyu açan arkadaş kalır yorum yapana değil
Ne haldeyiz canim Türkiyem :( sozum sana degil kardesim. Allah rızkını arttirsin... Avrupayla kiyasliyorumda kendimizi sonra gelip yorumlara bakiyorum :( harvard universitesinde okuyup hot dog satmak... ayip degil taksiyede ciksan dadilikta yapsan calisan demir pas tutmaz ama ulkenin durumu, parasizlik, artan giderler... geldigimiz noktaya bak. Universiteyi kisa surede bitirip bir an once ise baslamayi hedeflemelisin. Kokorecci sana bir corbasi parasi maalesef :( kazandigin parayi zaten iki gecede bitirirsin arabanin benzinine yetmez bir o kadarda sarhosu delisi belalisiyla ugras dur. Ne gerek be kardesim?
Hic bir seye gec kalmadin. Hayatin keyfini cikar. Mesela hala hayattasin, yasiyorsun. Guzel araba al kendine satmayada calisma. Birak, kaybettigin zamana yazik iti kopugu yerli yersiz arar alicam der almaz.. kullan arabani, al benzinini, git okuluna, bitir. Sonra bakarsin caresine. Dertsiz basina dert acma. Milyoner trilyoner olamazsin bugun kazanir yarin batarsin. Kazanan hep baskalari olur
Dostum 25 yaşındayım ve hala işsizim, sen 21 yaşında hayata geç kaldıysan benim çoktan mezara girmem gerek :)
Türkiye'nin en büyük sıkıntısı bu maalesef, bence sen araba alım satım işine devam et. Anlamadığın işlere pek bulaşmamak lazım..
Diğer taraftan eğitimin devam ediyor öyle bir iş olmalı ki seni eğitim-kişisel gelişim yönünden geriye düşürmemeli eğitiminede vakit ayırabilmelisin,kokoreç işi tecrübeli arkadaşların anlattığı gibi ciddi zahmetli bir iş olarak gözüküyor vaktinin çok büyük kısmını alacak.
Ayrıca Eskişehir'i İstanbul yada diğer büyük şehirler gibi düşünme sokak satıcısı kültürü yok.
Belki farklı bir yorum olacak ama Fedai diye bir kitap vardı orda kokoreç satmaya çalışan bir adamın başından geçenleri anlatıyordu okuyunca bende davulun sesi ne hoş uzaktan demiştim.. Gece sarhoşu ayyaşı travestisi Bizide gör diyen polisi bitmez kaldırımları parselleyen değnekçisi bitmez bomboş bi yere gidersin tezgahı açarsın bi bakmışsın 3 tane it köpek haracını yemeye çalışır bana kalırsa al sata devam et yada küçük bi dükkan tut okul yanı vs kapısı olan vergi tabelası olan yoksa başın ağrıyabilir.
bende istanbul usülü pilav sat derim tavuklu nohutlu pilav daha pratik daha temiz
Seyyar kahveci ? Basit bir minibüs, dikkat çekici bir kaplama, otomatik bir kahve makinesi espresso için, filtre kahve makinesi, maliyeti az, bir süre baristalık yapsan işi de çözersin :)
Örnek, Manivela:
Ozur dileriz 🙄 Sizi cok beklettik... - Manivela Coffee Truck | Facebook
kokoreç için uygun olur mu bilmiyorum ama son zamanlarda arçelik triportörleri çok güzel şirin topluyorlar.böyle seyyar bi iş için çekicilik lazım bence.güzel toplanmış bir triportör, tatlı bi isim ve rengarenk ağaç tabureler ufak masalar görsel olarak müşteriye hitap eder, müşteri çeker diye düşünüyorum.doğru bir yer ve doğru ürünlerle, temiz güzel işçilik, müşteriye davranışla iş yapılıp hatta ses getirilebilir diye düşünüyorum.fikir olsun aklınızda.
Çok güzel getirisi var ama başına iş alırsın. Bence girme. Örnek: Gecenin 2'sinde 3 tane dallama geldi seni gözleri kesti yedi içti biz hesap ödemeyiz dedi. Napıcan postayı yesen top ederler , hergün çöküntüye gelirler çeksen bıçağı sopayı saldırsan üstlerine yine başına bela alırsın. Daha neler neler varda boşver. Belki kokoreç işi gibi kısa sürede zengin etmez ama sen yine araba al - sat en rahatı en sağlamı o.
Kardeşim girişimciliğin ve cesaretin için öncelikle tebrik ederim. Üstadların söylediği gibi kokoreç işi ilk başlarda biraz ağır gelebilir ve tek başına yetişmen zor gibi.Benim sana tavsiyem bağlantıyı kurup İzmirden midye alıp içki satan mekanların önünde satman olur.Hem sermaye çok bişey gitmez hemde biraz denedin baktın olmuyor,fazla zarar etmeden kurtulmuş olursun