4 mevsim lastik olayı pazarlama taktiğidir
4 mevsim lastik olayı pazarlama taktiğidir
4 Mevsimi bilmemde, kış lastiklerinde iki hamur çeşidi var (çivili, çivisizlerden bahsetmiyorum). 1 tanesi avrupa kış şartları için, 1 tanesi de nordic yani kuzey iklimlerde ve kışın çok daha sert geçtiği yerler için üretilen lastikler var.
Hatta Rusya'ya gidenler ve dikkat edenler bilir, oralarda da sırf o heriflerin kullandığı lastik çeşitleri/markaları var. Ben hayatımda ilk defa adını okuduğum lastikleri Moskova'da görmüştüm.
Buyrun bu da en başta bahsettiğim lastikler ile ilgili karşılaştırma.
Winter Driving School - Central European and Nordic non-studded tires - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=V_PqtSlhTDo
10 ay kış olan ülkeler var finlandiye izlanda sibirya kutuplar v.b .. bu insanlar ne yapsın bizim burda 1 hafta gördüğümüz ahh vahh dünyanın sonu mahvolduk kara kış beyaz esaret diye yaygara yaptığımız şeyleri adamlar 10 ay yaşıyorlar onlar için gayet sıradan ve normal..
ip68 sınıfı dayanıklılığına sahip telefonların yada military sınıfı koruma kılıflarının en çok rusyada satıldığını duymuşdum.. dedim adamlar herhalde çok kara buza votkaya düşürüyorlar telleri :)
4 mevsim lastik satış pazarlaması mıdır bilmiyorum ama 15 sene corollamıza babam 4 mevsim michelin aldı. Erzincan'da yaşıyorduk kışın kaç kere zincir bile takmadan Erzincan-Ankara yaptığımızı bilirim Kızıldağı Sakaltutanı bilen bilir. Yakın zamanda Manisa'ya git gel yapmalık bir araç alırsam 4 mevsim lastik alırım.
4 mevsim lastik bence light kış lastiğidir.. ağırlık lı kışda başarılı yazında fazla gürültü yapmayan lastiklerdir..
iyimidir tartışılır en verimlisi yazın yaz kışın kış tabiki.. hem yakıttan hem zamandan ekonomi yapılır.
yanlız şöyle birşey var ben ilk defa şahit oldum
sanırım piyasada aşırı dandik bilemiyorum belkide sahte kış lastikleri var. olabilirmi?
geçen akşam bizim sitenin içindeki yokuşta kalan birini ittik
yokuş %0.1 eğimli, çok dik yani :)
araba öyle bir patinaj çekiyorki çıkacak gibi değil yani
dedim usta yaz lastikleriyle buradan çıkman çok zor senin
kış lastiği takılı önlere demezmi? dumur oldum nasıl ya falan dedim
ne olduklarına bakmaya çalıştım çok karanlıktı göremedim
Bu yıl kış lastiği olarak Nokian WR D4 ler var ama seneye kış lastiklerinin üzerine bir de şu çocuktan almayı planlıyorum. İyice levıl atlayacağım.
Aynı marka aynı model.
Bilen eden var mıdır
Spikes Spider SPORT
http://www.pancarshop.gr/images/deta...S%20SPORT3.jpg
kar lastiği zorunlu hale gelmesiyle alakalı bi çalışma yürütülüyor galiba geçen öyle bi haber vardı..
kar yani kış lastiği su birikintilerinde bile çok iyi iş yapıyor .Bence herkes kullanmalı kar yağsın veya yağmasın..
Benim kış lastikleri 40-50cm karda çaresiz kalıyor, yokuşu denemedim ama.
Araç Doblo, lastikler de Roadstone Winguard ice.
Lastikten mi arabadan mı bilmem, Adanalı olduğum için daha önce de böyle tecrübem olmadı, o yüzden normal olup olmadığı yorumunu da sizlere bırakıyorum...
Dün yazmıştım, akşam üzeri 3 gibi arabayı park etmek için bayağı uğraştım, 6-7 dakikanın sonunda güç bela kısmen park ettim, akşam arkamdaki çıkınca arabayı düzeltmiştim...
Kış lastikleri 2 kış iyi performans verir. Sonra düşmeye başlar. Hele cimrilik yapıp yazında kullanırsanız 3ncü yıl kesinlikle yaz lastiği olur.
3 20d bridgetstone kış lastikleriyle sınıfta kaldı. Dik olmayan fakat buzlu bi rampada yerinden dahi hareket edemiyor. Geçen sene yokohama kış lastiğimle önden çekerle yardırıyordum ama bu derece buz yoktu tabi. Rwd işi karda buzda çok sıkıntılıymış tecrübe ettim maalesef.
Zincir rwd de nasıldır acaba ?