Sanırım rebelh haklı
Printable View
Sanırım rebelh haklı
amacım kimseyi kırmak değil kusura bakmayın zaten genele yazdım çünkü bu forumda mülteci düşmanlığı ciddi anlamda var
ne diim allah hiçbirimizi o konuma düşürmesin hiç bir asker ailesinide 3-5 çakalın çıkarları uğruna ağlatmasın
ne vatan ne devlet ne bayrak benim için en önde oğlum ve eşim gelir gerisi faso fiso kendi yarattığımız taptığımız putlar ve sefasını süren kralları..
:) Kırılacka birşey yok tartışıyoruz. Fikirler çarpışıyor bedenler değil.
Ama mülteci düşmanlığı ağır oldu biraz kabul edelim.
Neticede bu vatan bizim savunması da bize düşecek. O yüzden seninle aynı gemideyiz, bizden olmayanlar yüzünden (insan olmaları kafi ama mevzu vatansa benim için diğerleri oluyor) ben kimseyi kırmam da üzmem de.
işte bedava sağlık hizmetli cümlesi bana dışarı çıkıp sigara içirtip geri gelen yer oldu.Doğru adamlara göre bedava
Bu arada gazeteden alıntı
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun verdiği bilgiye göre 2011'den Eylül 2016'ya kadar 177 bin Suriyeli bebek doğdu, bunlardan 70 bini son bir yılda gerçekleşti.
Yazmıyacam daha fazla bişey ...
bakın hocam sağlık hakkı temel ihtiyaçtır bunun sadece suriyelilere değil bizede ücretsiz olması gerekiyor
ama biz ücretsiz sağlık hakkı istediğimiz zaman ne teröristliğimiz kalıyor ne maşalığımız
doğum oranına gelirsek bu sadece türkiyede değil dünyadaki bütün mültecilerde görülecek bir durumdur
bunun araştırması var insanlar kendilerini güvende hissetmedikleri zaman doğum oranı artıyor araştırabilirsiniz
fakat burada sıkıntı şu bizim hükümetimiz bu insanlara ucuz iş gücü ve pazarlık konusu olarak bakıyor
çok yakın zamanda sanayide restoran işlettim birebir şahidiyim bir türk tır yüklemeye 120-130 lira alırken günlük, suriyeli 50 lira alıyor sabah 7 de geliyor akşam 9da çıkıyor
son paragrafa bakabilirsiniz Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor - Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor
doğum oranıyla ilgili altını da doldurayım
Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor - Turkiye’deki multeci kamplarında gunde ortalama 125 cocuk doğuyor
ÖKK personelinin barınak-karargah olarak kullandığı bir binaya uçaktan bomba yollanmış.Yalnız işin garip tarafı ise koordinatları TSK personelinin vermiş olması.Bab bölgesinde rejim bizden çekindiği için, bazı bölgelerde hava saldırısını Ruslar yapıyor, koordinatları paylaşıyoruz bombalıyorlar.Hatta bunun için direk hat kuruldu geçen sefer, düşürülen Su-24 gibi bir tatsız olay yaşanmasın tadında şeyler söylemişti taraflar hatta, bu hattın kurulduğu gün.
Bu arada kaynak;
Kalın: Turk-Rus Genelkurmayları arasında direkt hat oluşturuldu
Rusya: Koordinatlar Turkiye tarafından verildi - BBC Turkce
Bir de işin teknik bir tarafı var.Eğer ilgili olan varsa bilirler ki Ruslar, ateş gücü olarak her zaman üstündürler, fakat isabet olarak oldukça düşüktürler.Şii milisleri, rejim kuvvetlerini sık sık yanlışlıkla vururlar.Bunun sebebi kullandıkları gps sisteminden kaynaklı.
Benim bildiğim, bizim orduda Wgs84 diye geçen bir sistem kullanılıyor.Ruslar ise Glonass Pz.90 diye bir sistemi kullanıyor.Sonuç itibariyle iki sistem de işaretli koordinatı farklı sapmalarla değerlendirebiliyor.Atıyorum birinde sapma 1 derece doğu ise diğerinde 1 derece güneye sapabiliyor.Yani gerçekten yanlışlık olması da mümkün fakat koordinatları bizim verip, bunları değerlendirmemiş olmamız çok kafa karıştırıcı.Askeri neden tahliye etmediler anlamak güç.
Paşam ülkede 5 milyon ne yediği belirsiz adam geziyor sen bunu normal karşılıyorsun.İşte bak kendin söylüyorsun 120 ik işi 50 ye yapıp 5.5 tl den benzin alan , minimum 250-300 tl doğalgaz ihtiyacı olan belki kira ödiyecen bi yurttaşının rızkına engel oluyor diye.
Giren girmiş ama normal karşılamayın gözünüzü sevimiyim.5 sene sonra nolacak 5 milyon adam olacak 10 milyon düşünebiliyomusun ortamı.Kızılayda sen çay içerken karşında çay içecekler, senle yemek yiyecekler.Belki yolunu kesecekler.çocuğunun sıra arkadaşı suriyeli olacak senle aynı haklara sahip fakat yurrtaş olmak için hiç bedel ödememiş bir sürü yurrtaşın olacak
İçine siniyosa bişey demiyorum
@rebelh Hatta senden kat be kat daha fazla hakka sahip yurttaşların
Abi çok hırpalıyorsunuz kendinizi .
Kalan zamanımızı güzel ve mutlu geçirelim sevdiklerimizle , burada kimsenin yapacak bir şeyi yok artık ,yaparım diyene hodri meydan.
Geçti bolu pazarı sür eşşeğini niğdeye.
Bolu değil o dayıcım bor bknz;
Gecti Bor’un Pazarı Sur Eşeği Niğde’ye Deyiminin Anlamı ve Hikayesi
benim için karşımda çay içmesi çocuğumun sıra arkadaşı olması ya da önümü kesen birinin milliyeti önemli değil hocam benim için bunu yapacak olanların türk kürt suriyeli ingiliz olmasının inanın hiç bir önemi yok kesinlikle içime siniyor
savaştan kaçan insanlara hayatta kalmaları için bir fırsat verebiliyorsak ne mutlu bize bu bana dokunmuyor aksine ışid gibi barbarların elinden bu insanları kurtarabilmek güzel birşey
vatandaşlık verilmesi konusunda bende karşıyım tabiki ama burada birilerinin çıkarları var vatandaşlık verip oy kullandırma hevesleri var kendi iktidarlarını hesap vermeden ilelebet sürdürme düşleri var ben buna karşıyım
kaldıki aynı adamlar para karşılığı her isteyene vatandaşlık satıyorlar
suriyeliyi 50 tlye türkü 120 tlye çalıştırıp türklerin rızkına engel olan suriyeliler değil
aç gözlü işverenler ben onlara da karşıyım
Haberlerde şehitleri gören oldu mu ? rusyanın yanlışlıkla vurduğuna ilişkin cümleler sarfeden oldu mu ?
Kimsenin umrunda değil orada yitip giden canlar. Bizde burada en fazla 1-2 daha konuşur sonra günlük yaşantımızın koşuşturmasından unutur gideriz. Olan acılı ailelere oluyor.
Bende mülteci düşmanıyım çokta haklı sebeplerim var. Ülkenin güvenliği ciddi açıda zorlaştı son 1-2 yıldır yapılan terör saldırılarında teröristlerin nerden ne şekilde girdiğini duymadınızmı hiç. Veya aşırı derecede artan gasp,bıçaklama vakalarını haberlerden duymamanıza imkan yok hadi 5 elin parmağı 1 değil diyelim bu adamları içeri alalım desek alamıyoruz ceza bulamadıkları için adamlar yeniden ortalıktalar. Sonra bu vatanda doğmuş büyümüş çocuklar sınırlı olan kontejanlı alanları kazanmak için deli gibi çalışırken suriyeliler sınavsız okuyabiliyorlar bu nasıl yaman çelişki. Bedava sağlık hizmetleri ek devletten alınan paraları saymıyorum. Türkiyedeki diğer evsizler ise kadarine terkedilmişken.
Hadi bunları geçtik peki ya yakında suriyeli bir başbakan fikri size nasıl geliyor. Son bir yasaya göre Türkiyede seçilme yasasında Türkiye doğumlu olma zorunluluğu kaldırılıp. Türk nüfusuna sahip olmaları yetiyor olucak araştırırsanız karşınıza çıkıcaktır. Burdaki herkes eminim ki ırkçılık yapmıyordur bizim sinir olduğumuz sebep tamamen eşitsizlikten kaynaklı. Ülkede bizim sahip olamadığımız şartlarda yaşıyorlar resmen tamamen eşitsizlikten dolayı benim tepkim. Herşeyi geçtim bu konturolsüz nüfus artımının zaten var olan işsizliği daha da tavan yaptırması cabası.
yani şimdi sana göre bu saydıklarının sebebinin hükümetin yanlış politikaları değilde
çoluğunu çocuğunu katliamdan savaştan kaçıran insanlar öylemi
peki o zaman farklı düşünüyoruz
Yazdığım sebeplerin yarsından sadece hükümet sorumludur. Artan suç olaylarında hükümetin yaptığı tek hata ülkeye sokmaktır. Haberlerde gasp adam yaralama tarzı eylemler bu adamların zararlarıdır. Bunları yargılamamakta hükümetin hatasıdır. Ufak bir araştırın bu adamlar ülkeye girdiklerinden sonra artan suç oranlarını.
Herşeyi geçtim allah göstermesin bizim başımıza bu durum gelse ve siz mülteci olarak başka bir ülkeye yerleşseniz o ülkenin kurallarına ve insanlarına saygı göstermeniz gerekirki saygı göresiniz. Ama bu adamlarda bu olay yok bir kafeye gidiyorsun ortalık bağrış çağrıştan yıkılıyor müşteriler rahatsız oluyor ama ailenin umrunda değil ne kadar rahatsız edici bir durum değilmi. Veya siz aynı şekil gittiğiniz yerlerde çöpünüzü yolun ortasınamı atıyorsunuz bu adamlarda bu alışkanlık yok bu şekilde saygısız rahatsız ve çevre kirliliği sizi hiç rahatsız etmezmi. Bu adamların çok çok azı dediğiniz gibi iyi niyetli olanlar adam gece 11 de evin içine bakıp sesleniyor geçen sene abiii abiii açtık camı para istiyor gece 11 de...
Maalesef herkes sizin gibi iyimser düşünmeye bilir. Ama bilin ki mülteci arkadaşların hepsi iyimser değil. Türk vatandaşı arkadaşın 120 liraya yapmak zorunda olduğu işin sebebi; yaşamak için gereken bir miktar ücret, birçoğunun kendi sigortasını yatırması, bir çoğunun bir firma adı altında amelelik hizmeti verdiği ve devlete az da olsa vergi vermesidir.
Mülteci arkadaşlar açısından bakarsak; vergi levhası olmaması, sağlık hizmetleri için sigorta vs. ücret ödememesi, plakasız sigortasız vs araçlarla sadece yakıtını koyarak binmesi, nüfus kalabalığı gibi sebepler işgücü ücretini olabildiğince uygun seviyede tutmasını sağlıyor. İnsaflı işveren zaten Türk işçiden ayırmiyor elemanını. Burada suç işveren arkadaşın suçu değil. Siz olsanız çocuğunuz ve ailenizin geleceği için uygun fiyatı seçersiniz. Hükümetin yanlış politikalarından çıkar sağlamak zaman zaman hepimizin yapmaya çalıştığı birşey.