rebelh Nickli Üyeden Alıntı
yahu neden anlamıyorsunuz?
bu ölen askerlerin sizin mülteci nefretinizle illgisi yok
yarın bu ülkede iç savaş çıkınca bende SAVAÇMAYACAĞIM
bende çoluğumu çocuğumu alıp KAÇACAĞIM
bende herhangi bir 3. dünya ülkesinde mülteci olmayı TERCİH EDECEĞİM
Umarım sorduklarında sana kucak açan ülkeyi boklamazsın xx'de yaşamak ölmekten daha kötü diye.
siz kalın burada savaşın ama bu savaş ne bizim ne onların savaşı sizin mahalledekinin balkonda nargile içiyor olması sizi nasıl bu kadar nefret ettirebilir
Benim nefretim yok ama usul adap diye bir şey var. Mecbur muyum ben karımla annemle karşı balkonda daltşk oturan insanı izlemeye.
Bunu yapan Türk de olsa tepkim değişmez. Mülteci nefreti ile alakası yok. + mülteci nefretim de yok.
yada evini barkını kaybetmiş zulümden ışidten kaçmış insanların bedava sağlık hizmeti alması niye zorunuza gidiyor
Benim zoruma giden sağlık hizmeti alması değil. Kendi vatandaşımın alamadı birçok hizmeti bizden daha iyi almaları konuları karıştırma.
ben alamadığım için diyorsanız o zaman doğru soru onlar neden alıyor değil ben neden alamıyorum sorusu
devlet suriyelilere temel hakalarını verirken bize vermiyorsa bu bizim suriyeli mültecilerden değil devletten sormamız gereken hesap.
Çok şükür devletten gelen hiçbirşeye ihtiyacım yok alnımın teri ve emeğimle fazla fazla kazanıyorum.
Devletten haksız bir kazanç elde edip ne kendimin ne de yakınlarımın boğazından kul hakkı olan bir paranın geçmesine izin vermem.Karşındakinin ne olduğunu bilmeden yargılaman yanlış, beni tanıyor musun neyi nasıl kazandığımı biliyor musun ? HAYIR yorum yapma mümkünse.
kaldıki çoğu ztn türkiyede yaşamayı seçmiyor ege denizinde 2011den beri boğulan mülteci sayısı 5binin üzerinde
Gel misafirim ol sakaryada seni 2 gün gezdireyim yaşadığın hayal dünyasından çıkartayım.
Akşam gel büfemiz var oradan alışveriş yapanların profillerini sen kendin analiz et.
vatandaşlık alması kimin çıkarınaysa ona sorun enden vatandaşlık veriyorsunuz diye
bu soruların cevabını hepimiz biliyoruz
Ben istemiyorum suriyelilere vatandaşlık verilmesini. Buna göz yuman da / destekleyen de benim gözümde yanlış yapmaktadır.
Buradaki kullanmam gereken ifadeyi kullanmıyorum umarım anlaşılmıştır.
el babda 70e yakın askerimiz öldü hepsinin babası ne için savaşıyorlar bilmiyoruz diyor
maalesef babalarının seçimi değil, şuan sen de ben de askerde olup sınır dışı operasyone gidebilirdik.
yahu bu tezkereye türkiyenin 3 büyük partisi toplamda %87 almış partiler onay verdi
Tezkerenin çıkış amacı oy toplamak uğruna kafasına göre oraya buraya girmek değildi. Vatanın mevcudiyetine gelecek bir halel için gerekli müdaheleyi yapmak içindi. Amacının dışında kullanılıyor şuanda.
demekki bunun suçlusu biziz öyle adamları oraya getiriyoruz ki garibanın canını çıkarları için satıyorlar
Şahsım adına kendimi suçlu hissetmiyorum, oyunu 2 parça nebatat için satan, 3 kuruş ihale almak için satan, çalıyor ama çalışıyor mantığında olan seçmenler. Çok şükür aklım var araştırıp görüp eğriyi doğruyu ayırabiliyorum. Çıkarım için oyumu satmadım satmam da.
Bu lafın muhatabı ben değilim kusura bakma
öfkeyi garibana yöneltmek basit olanı zorumuza giden şeyleri o kararları alanlara sormalıyız
cevabını verdim yukarıda
neyse daha da yazmayacağım anlamak isteyen anlar
dünya görüşlerimiz farklı ne ben sana ne de sen bana bir şey anlatamazsın
ben bu ülkede anlamak istemeyene laf anlatmaya çalışmayı bırakalı çok oluyor