SpeedlinE™ Nickli Üyeden Alıntı
elbet bilgisi olan vardır bir soru sormak istiyorum
şuan piyasada tonla firma var çinden ürün getirip adını basıp satan. Eskiden ufakta olsa beldesan,ramzey,bisan firmaları ufak moped tarzı motosikletleri üretiyorlardı. 2 zamanlı emisyon değerlerinden yada bunun gibi bir sebepten üretimi durdu/durduruldu.Ramzey afrika gibi ülkelere gönderim yaparken moped tarzı motorları şuanda firma kapanmıştı vede üretim durmuştu doğru hatırlıyorsam ortaklar arasında birkaç iş vardı herneyse. Şuanda rmg moto gusto olarak devam ediyor bisan firmasıda hala bisan ama motosikletleri zongshene yaptır tr de adını bastır geç işi.Bu iş insanın cebine daha çok para sokuyor herhalde dimi? çünkü öteki türlü yerli motosikletin(bu işleri çok bilmesemde) birkaç belge zorunluluğu,ar-ge vb gibi birçok meşakkatli işi var vede hepsi bütçe ve zaman demek birde satıp-satılmayacağı belli değil herhalde tehlikeye girmek istemiyorlar. Hindistana bakıyorum adamların bajaj,tvs,hero vb gibi hem motosiklet,otomobil,triportör vb gibi taşıt firmaları mevcut.Bu arada elektrikli çoğu taşıtı da çinden getiriyoruz(motosiklet,3tekerlekli taşıtla vs)
Kendimiz üretebilsek hem ülkeye daha yararlı hemde daha güzel olmaz mıydı?