eft öğle saatlerinde geçiyormu? 12.00 - 13.30 arası?
bide maximum kaç dk da hesaba geçiyor bi aydınlatırmısınız?
Printable View
eft öğle saatlerinde geçiyormu? 12.00 - 13.30 arası?
bide maximum kaç dk da hesaba geçiyor bi aydınlatırmısınız?
Hocam sana direk bilgi vereyim. Babam banka müdürü ve şöyleki ne EFT işleminde nede Havale işleminde iptal söz konusu değil. Böyle bir işlem yok zaten.
EFT duruma göre 5-10 dakika içersinde hesabınıza geçer. (Banka mesai saatleri içerisinde)
Havele ise anında geçer. Aynı banka olsun yeter zaman sıkıntısı yok.
Birde şöyle bir durum var, karşı taraf eft gönderirken hesap-no ile ad-soyad veya tc uyuşmaz ise para şube havuzuna düşer. Eğer bankaya herhangi bir dönüşte bulunulmaz ise para gönderilen hesaba geri döner.
Sormak istediğiniz soru varsa alabilirim.
Bankaların eft saatleri farklıdır
Garanti 17.15 e kadar para transferine izin verir
X bankası 16.30 dan sonra izin vermez
Bunlara bakmak gerekir
17.10 da para transferi yaptığımı bilirim
Havale de ise aynı banka olduğundan ben Garanti bankası için
Gecenin 1 i mesela gönderiyorum saniyesinde geçiyor
bugun araç satısı verdim
iş bankasına akbankdan 20 dk da anca geldi para
yani adamlar hadi hadi diyor hesabımda görmeden almakda istemedm bozuldu arkadas ama yapcak bişe yok
bide eft ücretleri gönderilen meblaya göremi artıyor yoksa standartmıdır
en azından iş bankası adına soruyım
Bide işin şu boyutu var, eft yi yaptıktan sonra, hesaba geçtikten sonra satıcı kişinin ortadan tüymesi, onada dikkat etmek lazım. :D
Eft hesaba geçtiği an olay biter satış bittikten sonra paranın hesapta olmadığı görünürse bankanın bittiği andır :)
Elden almak diyorsunuz da burda da iki ihtimal var.
Adam dolandırıcıdır paranın tamamı veya yarısı sahtedir.
Adam belki dürüst bir insandır farkında olmadan elindeki paraya sahte para karışmıştır.Bunu nasıl ayırt edecegiz?
Ben elden almaya kesinlikle sıcak bakmıyorum.En güzeli arabayı alacak kişi eftyi telefonundan yapar,satıcıda kendi telefonundan paranın yatıp yatmadıgına bakar ve ona göre alım-satım yapılır.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama arkadaşım eft yapıp satışı aldıktan sonra bankadan arayıp para çıkışını onaylıyor musunuz demiş.
Böyle bir durum mümkün mü ? Hayır bilgim dahilinde değil dese satış onda para onda.
O işlem eft yapıldığı anda bankanın yüksek meblağlı çıkışlarda güvenlik önlemi olsun diye müşteriyi aramasıdır.
Yani para halen arkadaşının hesabında. Onay verdikten sonra karşı tarafın hesabına geçer ve iş biter.
Karşı tarafın iradesi dahilinde geri gönderilmez ise kimse o parayı geri çekemez.
Yani buradaki olay araç / menkul / herhangi bir şeyin satışını yaparken gönderilen tutarı kendi hesabınızda görmeniz.
Yapılabilecek çakallıkları da listeleyelim.
1-) Adam transfer saati sonrasında gönderim yapar. Sana dekontu gösterir, sen de nasıl olsa gönderdi dersin nasıl olsa gelir.
Örn: 50.000 Eft yaptı ve yarına kaldı. Adamın hesabında da 50.000 TL var diyelim, gider 1.000 TL nakit çeker, hesabın bakiyesi yetersiz diye eft iptal olur.
Para gelmez.
2-) Adam " Kemal ATATÜRK" e eft yapacaktır Kemal ATATRK yazar alıcı adına, sana da eft yi gönderdim der. Bakarsın ekranında gitmiş görürsün.
Para gelmez.
3-) Üstüne basarak yazıyorum. Para sizin hesabınıza geçtikten sonra sizin bilgi ve iradeniz haricinde o parayı kimse sizden alıp bir başkasına gönderemez.
Bunu yapacak tek kişi banka personelidir, onun da önüne geçmek için çok kademeli onaylar var zor ihtimal
2 Basit kural. 1-) Baştan alıcıyla görüş net ol, parayı hesapta görmeden imzayı atmam de, kimse küsüp darılmasın.
2-) Kimseye gü-ven-me (basiretin bağlanırsa yapacak bir şey yok, uyanık olacaksın yoksa üzerler)
Atm'den (İş Bankası) ile Garantiye eft yapıyorum iş yeri kirasını bu ay 10tl ye yükseltmişler.. Cep şubesi eft'den ücret alıyor mu?
Unutulan birşey var. Belki kimsenin başına gelmemiştir ama bizzat yaşadım.
Bir müşteri 15 veya 16 bin tl alıcağımız vardı. Parayı havale yaptı. Bankaya çekmeye gittiğimde para blokeliymiş. Karşı taraf daha önce bu kadar büyük işlem yapmadığı için kendi şubesi şüpheli işlem diye düşünüp parayı blokeli hesaba geçmiş.
Müşteriyi arayıp durumu anlattık şubesini arayıp yanlış anlaşılmayı düzeltti. EFT para çekilir mi gibi korkusu olan varsa en güzeli bir arkadaşı bankada beklicek. Alıcının arkadaşı sizin hesabınıza veya arkadaşınızın hesabına parayı şube görevlisinde nezdinde yatırıcak. Hem para sahte mi değil mi ortadan kalkıcak hemde eft geri çekilir mi korkusu olmucak.
Çok tırsanlara bir çözüm
Bankadan adınıza bloke çek yazdırsın alıcı arkadaşlar :)
garantide arama onay alma mevzusunu yaşadım