asgari ücretli 5 ayda cocuguna akülü araba alabilir anca bu ortamda.
asgari ücretli 5 ayda cocuguna akülü araba alabilir anca bu ortamda.
vallaha haklısın hocam dinin aslı böyle değil, ama günümüzde böyle "böyle olmadığına inandırmaya çalışıyordum kendimi" ama kabullenmek lazım din tamamen sömürü düzenine çevirildi.
olay kişinin kendinde bitiyor iyi biriysen kimseye karşı kötülük artniyet beslemiyorsan kafi
天
Hiç güleceğim yoktu...
Alır başkanlık gelince..
Arabayı mı babayı mı orasını kendi görsün![]()
Arabayı zaten alır da ötv'sini mtv'sini alamıyor işte,önümüzdeki günlerde de alacağı pek mümkün değil gibi.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Sahsim adina sorunun tek kaynaginin vergiler oldugunu dusunmuyorum.
Asil problem turk tuketicisinin genel kisminin gerizekali olmasi, paranin nasil akillica harcandigini bilmemesi.
Bizde araba almanin asil amaci, hava atmaktir. Krediye abanip 5 alir, cunku komsusunda 3 almistir. O 3 alan komsu da yine krediye abanio almistir, cunku onunda kayincosu sifir golf cekmistir. Bu boyle silsile halinde gider.
Su gun otomobiller uzerinde vergiler sifirlansa siz ucuza araba alabileeginizi mi saniyorsunuz?Sadece paranin girdigi cep degisir.
Kisa bir sure sonra fiyatlar yine ayni seviyeye gelir. Cunku distributorler bakar, ulan bu adamlar bu arabayi 400.000de aliyorlardi, simdi de aliyorlar. Madem satiliyosa biz de bu fiyatlardan satip daha cok kazanalim. Ne de olsa biz onlara neyi verirsek bunlar onu alir, sorgulamaz.
Mesela beyaz esyaya otv indirimi geldiginde noldu? Fiyatlar dustu mu, hayir. Sadece saticinin kar orani artti.
Peki napilabilir? Devlet kardan zarar ederek bu durumu bir nebze azaltip hem ekonomiye yatirim yapilmasi tesvik edip hem de vatandasinin biraz daha ucuza araba sahibi olmasini saglayabilir.
O da soyle olur, hani bizim ulkede olmaz ya, yine de anlatayim. Devlet der ki, bundan sonra bu ulkede uretimi yapilan araclarin satildigi fiyatin %10nu size geri iade edicem. Hatta hukumet olarak cok cevreciyiz (?) yurtdisinda uretilip buraya gelen hibrit araclara bu orani %6 olarak uygulariz. Hem hibrit olup, hem de tr'de uretilirse de bu oran %12 olacak.
Yurtidisinda hibrit araclara devletler bu sekilde destek veriyor mesela. The Grand Tour'daki i3'lu bolumu seyredenler bilir. Devlet aldigini geri veriyor.
Bu yontemle hem acgozlu distributorlerin para kazanmasi engellenir, devlet zaten vergisini aliyor sadece kardan zarar edip vergi orani dusecek, hem de ithal otomobil firmalarini tr'de yatirima tescik edecek hem de vatandasini mutlu edecek.
"Korkmadık, savaştık"
Ben dünyadan elimi ayağımı çektim, Rabbim nasip ederse cennette kendi Türk uygarlığımı kuracağım.
Abi siz delimisiniz?
Düşünüyorum bazen 20 yıllık kredi çekip ev alsam 40 yaşına kadar maaşımın %50-%60"ı krediye gidecek.
Eee 20 sene bana para kalmadı, gençken gezemedikten sonra parayı ne yapayım ben?
Sabri abi gibi herşeyden tövbe edin ahirete çalışın, herşey sınırsız.
Evladım gelenle geçenle münakaşa etmeyin, bugün Cuma bugün hayırlı gün.
Çok yaşa denmez evladım, o gavur icadı " Hayırlı Yaşa" diyeceksin.
başkalarını bilmemde ben araba değiştirmeyi al sat yapmayı sevmem foruma honda accord istiyorum dedim ama aslen mazdacıyım tek isteğim;
sıfır mazda 3 reflex manual aldıktan sonra.
-parliament mavisine boyatmak sti rengi
-spoiler
-hks hi-power egzoz
-sparco direksiyon koltuk pedal seti.
satmayıda düşünmüyorum sürekli bende kalacak
sorarım sana bu gösteriş midir?
Mazda istiyorum işte dünyaya bir kere geliyorum ve onda da sahip olamıyorum, dünyaya iki üç kere geliyor olsam hadi bu sefer rezil sefil hayat yaşayım diğeri iyi olur diye avutacam ama oda yok.
Mazda harici tüm arabalar zevksiz ve çöp geliyor hondası toyotası opeli renaultsu vwni hepsi çöp.
işte böyle![]()
天
hayır sadece benim değil herkes istediği arabayı alsın ve islam adı altında yokluk dayatılıp bunada şükredin denmesin hepsi bu.
honda civic kullandım showroomda da accorda bindim beğendim güzel araba ama accord ta olsa c segment mazda 3 e değişmem![]()
天
Ahh ahhh postacı olmak vardı.Audi a7 garantili bir iş.![]()
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
şu hayatta iki zaafım var sigara ve araba ve araba sigara içinde doğabileceğim en boktan memlekette doğdum yok böyle bişey
amerikada kanada da Japonya da almanyada ingilterede doğmak vardı
şans yok arkadaş işte doğacak onca araba cenneti memleket varken bu kabir azabı gibi yerde doğduk![]()
天
Konu siyasete dönmüş cümlesini bakalım ilk kim yazacak![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Konu yine islama müslümanlara kaymış birkaç post sonra gelsem akp ye bağlanmış olur mu acaba![]()
Otomobil lüks tüketim değil mi ? Asgari ücretlinin ne lüksü olabilir ? 4 sene çalışmadan c segmenti 3 yaşında araç almak mühendis için bile zor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)