alacağınız şahısdan bütün tüv evraklarını isteyin derim ben..
2010 da girmişdir 80 binde
2012 de girmişdir 40 binde
2014 de girmişdir 60 binde
2016 girmişdir 80 binde..
araba 6 yıl boyunca 80 binde kalmışdır yani.. bilemessiniz.
Printable View
alacağınız şahısdan bütün tüv evraklarını isteyin derim ben..
2010 da girmişdir 80 binde
2012 de girmişdir 40 binde
2014 de girmişdir 60 binde
2016 girmişdir 80 binde..
araba 6 yıl boyunca 80 binde kalmışdır yani.. bilemessiniz.
Arkadaslar eski km kayitlarini nasil ögrenecegiz?
kesin galericiler yüklenmiştir. araçlara yanlış km yazıyorlar mağdur oluyoruz falan diye :D
arkadaşlar tüvü aradım sbn sitesinde tüv den öğrenebilirsiniz diye not vardı. arayıp şansımı denemek istedim. verilen cevap şu şekilde.
km bilgisi bakanlık tarafından durdurulmuştur. tüv den ise sadece araç sahibi ile bilgi alınabilir dendi.
bu durum çok can yakıcak. bunu izah etmek içinde sbn ye mail atacağım. tavsiyem sizde atın. ne kadar çok şikayet okadar iyi olur.
Araç KM bilgileri, T.C. Ulastirma ve Denizcilik Bakanligi ndan alinmaktadir. T.C. Ulastirma ve Denizcilik Bakanligi nin sorgulama sonucu döndügü bilgi 5664 SMS servisinde verilmektedir.
Sadece km bilgisini ögrenebileceginiz bir servisimiz bulunmamakta olup, son iki muayene bilgisi SMS te dönmektedir. Araç km bilginizi TÜVTÜRK ile irtibata geçerek ögrenebilirsiniz.
Hatali olan kayitlar için Ulastirma Bakanligina müracaat etmeniz gerekmektedir.
diyor sitede
Arkadaşlar merhaba, güzel bir E39 buldum, 2000 model, 194.000 km de, araç sahibi kesinlikle orjinal diyor, bunu teyit etme şansımız varmıdır biryerden, yada forumda tüvde vs çalışıp bana bilgi verebilecek bir abim.
Öyle tabi banada pek inandırıcı gelmedi, koltuklarda vs yıpranma var bi miktar ama, mevzu şuki e39 ların derileri harbiden çok dandik. :) Özellikle orjinal yazmış araç sahibi, yarın gidip bakacağım, biyerden teyit edebilirsem güzel olur ama. Düşürüleceğine 250/280 binde olsun, içime sinerek alayım sıkıntı yok, ama düşürüldüyse yarın bi gün satarken sahtekar olarak adlandırılmak istemiyorum. :/
Alip bildiğim araclarin da sattigim araclarin da hepsinin torpidosunda kalem kalem bütün evraklari olurdu hatta petrol fişlerini bile atmam yakiti görmek için. Hem satarken daha kolay oluyor hem de vicdanen artisi cabasi. Alırken iyi denk düşürmek lazım takıntılı vs adamları. Yoksa ne olursa olsun bizde uckagit cok. Telefona taksit kalkti diye kilifa taksit yapan milletiz biz.
KM sorugusu yapamıyorsun şu an KM si çekilmiş eski bir araba alırsın bilemeden temizliğine aldanıp.
Satmaya kalkarken sistem geri gelir daha satamazsın ugraş dur ne saçma bir sistem ya neden kaldırıyosun bunu 5664 le araba alınmaz diyenler vardı.
Evet 5664 le araba alan yok zaten sadece araç için ÖN BİLGİ alıyorduk.
Noterde satış sözleşmesine km bilgiside yazılmalı bence.
tramerde hasarı olan bi araç için mesaj attığınızda mesajda hasar yoktur yazabiliyor. Başımıza geldi birkaç defa sistem boşluğu vs olabilir, araç almadan önce mesaj attıktan sonra birde sigortacınızdan motor şasi ile teyit alın mutlaka.
muayne istasyonuna gittiğinzde bahçeye girerken güvenlik herkese ufak bi kağıt veriyor.
aracınız km sini yazınız diye onuda kayıt yaptırırken içeri veriyosunuz, daha önceden hatırlamıyorum ben böyle bişey. bu da sanırım yeni bi uygulama.
E39 daki deri kalitesi f10 ve g30 dahil olmak üzere hiçbir 5 kasada yok bunu bmw ye binenler iyi bilir. Benim aracım 313k km de koltuklarda en ufak bir çatlama dahi yok parlamamış bile. Özellikle e39 larda km sineması çok döndü zamanında bence hiçbirine güvenmeyin. Eğer aracın yetkili servis geçmişi var ise ve oem anahtarı hiç değişmemişse yetkili servis immodan km bilgisini görebiliyor ancak araç ruhsat sahibi harici kimse ile paylaşmıyor. Eğer yetkili serviste bir tanıdık varsa yardımcı olacaktır.
Konuyu hortalatacam ama km öğrenmenin bir yolu yok mudur halen ?
2000-2008 yılları arasında üretilen dizel vag grubu araçların km'leri ecu da tutuluyor..yani tespit etmek mümkün..bugün amcadan satın alınan bir vw polo 1.4 tdi..
[IMG]https://i.hizliresim.com/ZE9Bno.jpg[/IMG]
Hayırlısı olur inşallah daha ucuza mal olacakmış kaza bilgisi yok sanırım . Km ve muayene olacak. Hasar 5664 den devam herhalde.
PTT ile bir anlaşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, önceleri SMS sorgulamasıyla yapılan fakat sonradan kaldırılan kilometre sorgulama hizmetini geri getiriyor. Buna göre 2. el otomobil almak isteyenler, PTT mobil uygulaması ile araçların muayene tarihlerini ve kilometrelerini öğrenebilecekler. Verileri PTT ile paylaşacak Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, vatandaşların bu verilere kurumun mobil uygulamalarına plakalarını ya da şase numarasını girerek ulaşabilecekler.
......PTT ile bir anlaşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, önceleri SMS sorgulamasıyla yapılan fakat sonradan kaldırılan kilometre sorgulama hizmetini geri getiriyor. Mış muş... zaman belli mi hayır, yarin araba alacak olsak bilmeden alacağız. Dolandırıcıların ekmeğine yağ sürüyorlar. Yeni sistemi oturt sonra eskiyivkaldir be şerefsiz
Hgs yükleme programi üzerinden plaka veya şasi no girerek şuan sorgulama yapabilirsiniz. Kredi kartı ile 5 TL ödeme alınıyor..
İnsan bedava yapar ya. Tabi biliyorlar büyük bir pazar
Km muayene geliyor kaza geliyor mu?
Yanımda çalışan birisinin aracını sorguladık. 3 ay önce almıştı. Sabah sorguladığımızda 2012 model arabada son muayene geldi sadece. Kaza sonucu falan gelmiyor. Önceki kayıtlarda gelmedi.
5664 mesaj atinca bende suan hata veriyor ptt mobil uygulamadan mi bakilcak hasar kaydida ?