Booking çok sık kullanıyorum özellikle yurtdışın da büyük kolaylık ama tr de oteller işi çözmüş sanki bookinden uygun fiyat bulamıyorum hatta büyük oteller kendi sitelerinde daha uygun fiyat çıkartıyorlar .
Printable View
Booking çok sık kullanıyorum özellikle yurtdışın da büyük kolaylık ama tr de oteller işi çözmüş sanki bookinden uygun fiyat bulamıyorum hatta büyük oteller kendi sitelerinde daha uygun fiyat çıkartıyorlar .
Booking sevmiyysen çıkarsın sistemden
Diğer otel sahipleri küfür ediyiiii
Türsaba destek olana adamların ekmekleri ile oynandı
Turizm baltalamaktan başka birşey değil
Ülkenin reklam kaybına bile yol açtı
2023 Hedeflerinden biri Kuzey Kore internet erisim seviyesi heralde. 5 tane erisebilir site kalana kadar kapatacaklar.
Biz acenteler olarak booking.com muadili bir site kullanıyoruz.
Onlar booking'ten de iyiler. 2015 yılında açılan davanın sonucu dünkü karar.
Otel sahipleri de isteyerek vermiyorlar odalarını. Maksat otel dönsün zarar minimumda olsun. Booking'te bunu kendine çevirerek iş yaptı uzun bi süre. Yoksa kimse ona en iyi fiyat garantisi verdirmez
ben sevinmiyorum tam tersine, bu karardan sonra bu ülkede turizmci olmaktan utanıyorum :(
uluslararası itibarımız giderek dibe çöktü ve yerin dibine giriyor giderek!
Booking sistemini desteklemiyorum, otelleri zor durumda bırakan bir şirket, aynı zamanda acenteleride.
Ama kapatılması yerine komisyon oranlarını düzeltip, tüm sektörü kendine bağımlı halden çıkartacak yaptırımlar getirmeleri gerekirdi.
Ammaa bizde gidere gider, atara atar yapmazsan olmaz, ister itibarın sarsılsın, isterse ticaret durma noktasına gelsin!
terördü, kalkışmaydı, tüm dünya ülkelerine giderdi zaten ekonomiyi durdurdu, küçük esnafı bitirdi, hergün birileri batıyor ve şimdi de pazarının büyük çoğunluğunu yıllardır bookingden oluşturmuş butik otelleri sarsacak!
Allah Hayır etsin! yoksa daha beter yargısal kararlarla karşı karşıya kalacak bu ülke!
Haberlerde izledim ingiltereden 1 milyon rusyadan 2 milyon.... milyon milyon turistler gelicekmiş (yersen) .... bookinge ne gerek var..
Sahibinden sitesindeki soyguna ses çıkarmayanlar
Yurtdışından turist getiren bunun karşılığında sakal alan
Otellerinde razı olduğu sistemi kaldırmak
Bu türkiye nin bedava reklamına balta vurur
Sene sonu turizm rakamlarına bakın eksi yüzdeyi görücez hepimiz
Booking komisyonda istediğini alabilir
Otel booking nin şartlarını kabul etmez kendi yoluna bakar
Komisyon ödememek için ülke turizmini ve diğer razı otellerin rızkına engel olamaz
Bu ağır saçmalık inşallah tez zamanda bu saçmalıktan vazgeçerler
çok çılgın bir karar olmuş takdir ettim :) booking'den otel bakan kitle şimdi kesin acentelere başvurur.
yok espirisine yazmıştım zaten :) ben de hep booking kullanıyorum misal bu zamana kadar hiç acenteden yer tutmadım bundan sonrada tutacacağımı sanmıyorum. zaten genelde yurtdışı için kullanıyordum yine kullanmaya devam. Ben genelde 2-3 günlük boşluklarda sağa sola kaçıyorum onun içinde acente acente gezmem iki gün kalacak otel bulucam diye. Benim gibi tonla adam var şimdi oteller düşünsün. Herkes 1 haftalık 10 günlük tatil yapmıyor. 1-2 günlük iş seyahati yapanlar, 2-3 gün kafa dinlemek isteyenler vs için booking çok iyiydi.
.
Demin bakındım bookingden herhangibi Türkiye içi oteli Türkiyeden aratamıyoruz zaten sitenin en üstünede söyle bir yazı yazmışlar
"Not: Bulunduğunuz ülkeden Türkiye'deki tesisler için rezervasyon yapmak şu an ne yazık ki mümkün değildir."
Ancak sık kullananlar veya ucuza yer ayırtmak için kullanan arkadaşlar amaçlı her derdin devası yüzyılın icadı "vpn" ile girdiğniz takdirde yurt dışından bağlanmışda burda rez. yapacakmış gibi yine görebiliyorsunuz.
Yetmedi diyenler içinde :)
Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerini mahkeme kararı ile durduran TÜRSAB, mahkeme kararını Alman trivago.com, Amerikalı tripadvisor.com gibi diğer tüm online rezervasyon sitelerine de gönderecek, uymayanlar hakkında yasal yola başvuracak.
Trivago ve Tripadvisor da TURSAB’ın hedefinde – Sozcu Gazetesi
Bu mantalitenin gelmişini geçmişini seveyim ya.
trivago ve tripadvisor booking.com gibi satışı direk kendi yapmıyor.
ikisi de arama motoru olarak çalışıp yönlendirdikleri müşteri başına ücret alan ve feedback toplayan siteler.
kıçının üstünde oturarak yazılmış bir haber.
booking.com muadili hotels.com / otelz.com / agoda.com
Allah oy verenlerden razı olsun, yetmez ama evet! bu sene 1 tane bile otele mal satamadık - bırak satışı tamir tadilat değişim bile alamadık. (Mobilya)
Butik otel sektörüne yatırım yapacaktık şimdi faize veya dövize atacağız, bir de her tarafa sözde SGK sını biz karşılayalım diye, 2.5 milyon personel muhabbeti dönüyor, hıhı evet daha çok personel alıp farklı sektörlere yatırım yapacağız. :) Bizim ciromuzun %80 Avrupa biz bile %10 işçi çıkardık ki çevremizde mobilya açısından en az çıkartan firmalardan bir tanesiyiz.
Kayseri'de bölgesi ve çevresine kültür odaklı turizm yapacaktık. (Ermeni Rum vs) ki bu insanların harcama alışkanlığı, sadakati ve memnun olduğundaki feedback i hiç bir turist sınıfı ile kıyaslanamaz, çok şükür ki Suriyeli turistler var her ışıkta.
acenta devri bana göre kapandı.. yeni nesil öyle dükkan dükkan gezip acenta kovalamaz hepsi digital internet nesli.. trivago gitse o gitse bu gitse bir yerel yatırımcı o boşluğu fırsat bilip otelsepeti.com diye açar booking in yerini alır..
yani bu işden bir kaçar yok.. teknolojiye direnmek osmanlı zamanı matbaaya gavur icadı almayalım demek gibi bir şey..
zaten yeni nesil bile yurtdışı türkiyeden ucuz diye yurtdışına kaçıyor.. yunan adaları sudan ucuz biz bir yemek yedik masada kuş sütü eksikdi ahtapod bacağından yengeç salatasına onlar böyle güzel mezeleri var kızartılmış eritilmiş peynir falan kalamar kısaca masa full dü içeçek barbaryani vardı biz hepsine 55 euro ödedik .. 55 euro yuda üçe böl adam başı ne geldiğini sen düşün.. Türkiyede o masayı kurdursan 500-600 tl günahı vardır rahat..
Ulan harbi gerizekalı bunlar
Oyle deme abi. Turkiye'de hem yuksek meblagda hesap odersin, hem de ustune bedavadan dayak yersin. Boyle hizmet nerede var?
İstanbul Beşiktaşta Kadınlara Toplu Dayak Olayının Gectiği Turgut Vidinli Muhurlendi Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet
Ulan ne zaman tatile çıktım onu unuttum işimize sahip çıkalım aman kaybetmeyelim diye nelerle uğraiıyorz cello geziyoruz etrafta, allah herkese iş imkanı huzur nasip etsin. Memleketim şu halinde hiç ilgilenmiyorum ilgilenemiyorum bunlarla.
az evvel periscope ta kapatıldı rus hatunları izleyemicez mk..
Booking kötüydü diyen otelciler yabancı müşteri bulmak için ne yapmayı düşünüyor acaba, yoksa yabancı zaten gelmiyordu, booking yokken yerliyi daha rahat sövüşleriz diye mi düşünüyor?
Bodrum diye arattığımda 19km mesafedeki yunan adaları çıkıyor, çok iyi oldu bu yasak çoook :(
Yıllardır booking ile gider gelirim, adamlar piyasayı kırıyor diye bizleri yerli firmalara mecbur bırakıyorlar yazıklar olsun.
Ekonomik kriz falan umrumda değil yavaştan Yunanistana yerleşme planları yapmaya başladım ben.. Herşey hergün dahada boka sarıyor.. Yakında Koreden bir farkımız kalmayacak..
Booking aracılığı ile tr de rez. yaptırmak isteyen arkadaşlar applestore da bulunan puffin web browser'ın free version ı kullanabilir.
Android uyumlusu da vardır sanırım
ya ben sık sık kieve gidiyorum, orda ciddi olarak begendim bir iki club var ki, o tarz müzikleri istanbulda çalan 1 2 yer var fazla yok..
sırf bunların yuzunden 3 senedir turkiye içinde 3-4 ayda sadece 1 kez rakı balık yaparım baska da hic bir yere gidip 1 lira harcamam.. yazık günah.... 8-10 kişilik vip loca fiyatları 4000 4500 grivna 140 150 euro. ve bar deposit, o kadarlık ye iç üstüne adisyon acılıyor. litrelik jack 1200 grivna .. cogunda da üste paramız kalıyor ne isterseniz paranız kaldı paket yapalım götürün diyorlar :)))))))) ucak parasını gece harcadıgını 3 4 gun gez toz harcadıgını topla, istanbulda bi gece localık olsan fazlasını verirsin.
yazık ya fena dutuluyoruz .
Masq'ta bir loca örneğin, 1800 Tl... Majesteux felan da keza aynı. Zaten eski işler yok, clupler yavaş yavaş kapanıyor. Yeni açılan yerler de bardan bozma yerler oldu İstanbul'da. Stant deseniz keza aynı 1 şişe 600 Tl fiyatı. Stand fiyatına Vip Loca iyiymiş hakkaten :D Birde orada poposu arşa değmiş hanım kızlar da yoktur eminim :P
kullanıyordum, bakalım nelerolucak
Konusu bir toparlayayım dedim. 12 yıllık turizmciyim. Ailemin akdenizde oteli var %95 Rus pazarı çalışıyorum. Ama bookinglede hempartner, hemde rezervasyon yapmak amacıyla kullanıyorum.
Öncelikle, Mahkeme kararı sonrasında booking türkiyeden türkiye içine satışları kapattı. Fakat türkiyeden yurtdışına, yurtdışından türkiyeye sistem açık ve yapılmış rezervasyonlara etkisi yok.
Türkiyede ofisi yok konusunda bookingdotcom ünvanlı şirketi var. Türkiyede 25 e yakın personel çalışıyor. İstanbulda ve Antalyadaki ofislerini ziyaret ettim. Evet türkiyeye gelir ve kazanç vergi vermiyorlar. fakat personel araç kira gibi vergilerini ödüyorlar.
Yurtdışında eniyi fiyat garantisi sebebiyle eleştiriliyor ama türkiyede bu konudan mahkemelik değil. Türkiyede tamamen yurtiçi firmalara pazar oluşturmak için yapılan bir hareket.
TÜROB, online rezervasyon portalı Booking.com hakkındaki ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulundu.
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Booking.com aleyhine Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan davada mahkemenin aldığı ihtiyati tedbir kararını durdurmak için bugün mahkemeye başvuruda bulunduğunu duyurdu.
TÜROB'dan yapılan açıklamada, TÜROB'un, TÜRSAB tarafından açılan davada İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce Booking.com'a erişimin durdurulmasına yönelik alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için harekete geçtiği belirtilerek, "TÜROB, ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulundu. Başvuru bugün TÜROB adına Hukuk Müşavirliği tarafından yapıldı" ifadeleri kullanıldı.
"KONAKLAMA SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA"
Açıklamada, TÜROB'un, Booking.com'un Türkiye otellerinin satışının durdurulması kararının, halihazırda çok zor bir dönem geçiren konaklama sektörünü daha da zor bir durumda bıraktığı kaydedildi.
Türkiye genelinde konaklama sektörünün tamamının olumsuz etkilenmesinin yanında, bu kararla birlikte özellikle pazar paylarının büyük bir kısmını Booking’den sağlayan Anadolu'da yer alan oteller ile Türkiye sathındaki küçük otellerin bir anda tüm kaynaklarının kesildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Hukukun üstünlüğü şüphesizdir ve Booking.com'un yasalara aykırılığı tespit edilmesi halinde yanlış-haksız rekabete yol açan uygulamalarını düzeltilmesi sağlanmalıdır. Ancak yargılama sürecinin devam etmesine karşın Booking.com’un faaliyetinin durdurulması, Booking.com'dan ziyade sektörü ve vatandaşı cezalandırır nitelikte olmuştur. Ayrıca bu karar, uluslararası alanda ülkemize yönelik olumsuz algının oluşmasına sebebiyet vermektedir. Hukukun üstünlüğünü her zaman ön planda tutan Birliğimiz, yasalara aykırı uygulamalarının giderilmesi aşamasında, sektörün tüm paydaşlarının çıkarlarının korunması gerektiğini ana ilke olarak kabul etmektedir."
Kaynak NTV
Sektörün içinde olan ve bi takim seyleri bilen birisi olarak söyleyebilirim ki booking'in kapatilmasi nicedir gundemde olan bir sey idi. Bir yahut iki ay icerisinde Atlas/Ets sirketine ait benzer bir sistem aktif halde olacak, bahsi gecen sirketin sahibinin hukumet ile ne kadar yakin oldugunu soylememe luzum dahi yok.
Bu sistemin booking'den tek farki, sirket ucagi-oteli-transferi paket halinde satiyor olacak.
Booking.com'un menşei Hollanda oldugu icin vergi vermiyordu, sunulan ise su;
Booking.com vergi vermiyor, biz de vermeyelim, site kullanima tekrar acilsin.
Rekabet olmasi da, keza booking.com'un kapali kalmasi da bahsi gecen sirketin yararina olacaktir (hukumet sagolsun). Zira halihazirda verdikleri fiyatlar bile piyasayi alt ust edebilecek dusuklukte.