Ahahaha bu çok iyiymiş ya. Konunun en güzel ve net örneği işte. Müthiş olmuş cidden, tebrik ediyorum.
Resepsiyoncunun yüzünü görmek isterdim :D
Printable View
Siteye giriliyor dns veya vpn ile ama otelleri göstermiyor '' 0 tesis'' diyor.Yapcakları işi skym..
Booking'ten başka bir çok b2c çalışan siteler var.
Ayrıca booking en uygun fiyat garantisi olarak işletmeleri çok kasıyordu.
Şimdi bu işe biraz gerçekçi bakmak lazım. Adam bir site yapmış , ister hizmet alırsın ister almazsın. İstersen tatilci olarak kullanırsın istemezsen kullanmazsın. Aynı durum otel- pansiyon sahipleri için de geçerli. Komisyon çok isteniyor ise dahil olmazsın olur biter. Bu adamlar bir sistem yapmış, normalde hayat boyu adını sanını duyamayacağımız pansiyon , küçük otelleri orada görmek mümkün oluyor. Benim anladığım kadarı ile küçük esnafın en büyük müşteri kaynağı bu şirket.
En düşük fiyat garantisi vs konusunda baskı yapıyor olabilir , bence de yanlış bir uygulama fakat başlı başına sistemi komple kapatmaya yeterli gibi gelmiyor bana. Dersin ki en düşük fiyat garantisi veremezsin. Booking garanti vermese yine bir sürü kişi kullanmaya devam eder.
Hemen hemen bütün yurt içi yurtdışı rezervasyonlarımı bu firmadan yapıyorum. Hiç sorun yaşamadım. Kaliteli , kolay kullanımlı.
Bu sistemi kapatmanın ülkemize nasıl bir yara açacağını ben henüz kestiremedim. Benim önemsediğim kısım can çekişen ülkemiz turizmi için zararı ne boyutta olacak?
Alternatif yerli firmaların atağa kalkıp boşluğu hızlı şekilde doldurması lazım. Ayrıca booking global firma nihayetinde, Avrupa'dan çok fazla kullanıcı var Türkiye rezervasyonlarını booking üzerinden yapan. O kısım nasıl çözülecek bilemiyorum.
Gazetelere çıkan haberleri hatırlarsınız , 2 bira içip 4500 TL fatura çıkarılan turistler vardı bu ülkede. Booking tipi firmalar sayesinde hizmete bir kalite geliyordu bence. At oynatma devrini bitiriyor , müşteri yorumları son derece kıymetli, kalite mecburen artıyor turizm sektöründe. Çürük elmaları çöpe atıyordu booking.
Katılıyorum +.
Madem böyle bir sıkıntı yaşanacaktı kaldı ki bunlar ön görülebilir şeyler bence, baştan girmesine izin verilmezdi ya da bazı koşullar sunulurdu. Burada merkez kurmak, vergi vermek, işletmeleri zor durumda bırakmamak gibi. Bende çok kullandım ve sözlerinin arkasında bir firma sorun yaşandığı zaman hızlıca çözüldü. Davayı açan tarafı tv de denk geldi dinleyim dedim canlı yayına bağlandı, ell tutulur bir şeyde söylemiyor. Sözde bir Hollanda firmasını kapatarak Hollanda'ya mı ceza verdik...
Booking ile günü birlik ve kısa seyahatlerimde göreceli olarak kaliteli hizmeti ucuza aldım. Balayımı site sayesinde keşfettiğim güzel bir yerde yaptım. Açıkçası bir yerde mecburen kalacak olsam elim ayağım konumunda idi zaten site. Açar telefondan bakar o gün içinde nerede ne kadara kalacağımı görür rezervasyonumu yapar otel aramazdım. Mevzunun iç yüzünü bilmiyorum ama davacı grup booking'in tr'de ofisinin olmadan yani vergi ödemeden haksız kazanç elde ettiğini sebep göstermiş. Tabi dışardan bakınca kabul edilebilir bir gerekçe ama tahminen olayın aslı benzer bir hizmet veren yandaş kuruluşun işini baltalıyor olmasından başka bir şey değildir.
Sonuçta karşılaştırma yapıp her şeyi bir arada görebileceğin sistemler azalırsa, rekabet ortadan kalkar, işletmeler de bulduğuna iteler. Geçen sene paypal, bu sene booking... Hayatı kolaylaştıran, bazı insan olduğumuzu hissettiren değerlere ulaşımımızı sağlayan araçlar vs bir bir gidiyor hayatımızdan. Gerçekten çok can sıkıcı.
Eyy booking sen kimsin ya? Bizim tuurkingimiz var
Alıntı:
NE OLMUŞTU?
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi. Karar bugün öğleden sonra duyuruldu.
Kararda, "İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın 29.03.2017 tarihli duruşmasında Booking.com benzeri şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verildi" ifadesi kullanıldı.
Booking.com’a BTK tarafından uygulanacak erişim engelinin, Mahkeme kararının tebliğinin ardından uygulanması bekleniyor.
2.5 MİLYON LİRA CEZA
TÜRSAB Rekabet Kurumu’na daha önce gerçekleştirdiği başvurusunda da, Booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı “Rekabet Kurumu”nca 2 milyon 543 bin 992,85 TL idari para cezasına çarptırılmasını sağlamıştı.
2.5 milyonu alırlar ...
http://c12.incisozluk.com.tr/res/inc...8947_o07b6.png
Hiç internette otel aradınız mı? Trivago sizi büyük bir yükten kurtararak , 200'den fazla website ve uygulama üzerinden 700.000'den fazla otelin fiyatlarını anında karşılaştırır. Böylelikle ideal otelinizi en uygun fiyata bulduğunuzdan emin olabilirsiniz. Otel mi? Trivago.
özlediniz mi bu adamı?
Trivago da Alman şirketi, ona neden yasak yok acaba
Bence otellerin hepsini kapatsınlar tatili yasaklasınlar
Müslüman mahallesinde istakoz satılmaz desinler
Çıplak çıplak gesiyorlar desinler
Bu millet yine eyvallah der
Otel sahipleri türsaba ana bacı küfrediyormuş doğru mu :)
Böyle bir şey varsa haksız rekabet sağlar ama bu hayatın her alanında mevcut mesela reyon parası büyük marketlerde şirketin büyüklüğüne göre oluyor veya alışveriş merkezlerinde dünya geneli ve olmazsa olmaz firmalar neredeyse kira ödemiyor.
Yasaklamak yerine düzenleme zorunluluğu olmalı bizdeki hemen yasaklama zihniyeti kalkmalı.
abi yok ya, boş boş atıp tutuyor millet. Booking kimsenin kafasına silah dayamıyor. istersen %5 komisyon veriyorsun, istersen %45 komisyon veriyorsun. Tamamen senin esnaflık zihniyetine kalmış.
Adam şimdi görüyor komşusu olan otel ilk sayfada çıkmış. sonra hırs yapıp veriyor %45 komisyonu en üst sıraya çıkmak için. Ondan sonra yeaaa booking bizi mikiyoooo, ah uh çok acıdı diye ağlıyorlar. Aslında otelciler birbirlerini dürtüyor olay tamamen hırs ve iki firmanın birbirine bilenmesi. Onlar rekabet ediyor biz müşteriler kâr ediyoruz. Bookingde bunu fırsata çeviriyor.
Kim onların kafasına silah dayayıp zorla bana komisyon vermiş abi bir açıklasınlar? Kıskançlık tamamen. Adama derler ki; Bookingi beğenmiyorsan git bir turking kur da seni seçelim rekabetçi olursan dimi ama? hemen iyi oldu. çünkü hükümete yakın kaynaklar siteler hepsi oh olsun iyi oldu diyor.
PayPal, Uber şimdi Booking.
Yarın AirBnB, eBay vsvs...
Global olan her şeye erişimimiz kısıtlanacak zamanla.
İşin kötü yanı bu politikalardan zarar görenler zaten hükümetin aksiyonlarından hoşnutsuz olanlar. Dolayısıyla aynı tas aynı hamam devam edecek.
Ne bookingi ya. Ülke game over oldu artık bunu anlayın. her geçen gün bataklığın dibine batıyoruz.
alın yada kiralayın karavan her yer otel her yer tatil köyü..
evren abi evet eskiden öyleydi ama işletme sahipleri sezonlarda farklı fiyatlarla karışlaşmaya başladı internette ve müşteri bunu dile getirdiğinde otel yönetiminin haberi bile olmadığı anlaşılıyordu.
Yani kısaca eskiden stabil bi sözleşme vardı booking uyuyordu arkadaş otelindeki oda 100 lira mı ? 120 liraya satıyorum diyordu ? şimdi ise 75 e bile veriyorum dediği oluyordu buna karşı çıkan 100 lerce otel booking den çıktı ( bizde çıktık) bizim gibi komşu oteller de en azından bursada 20-30 otel kullanımı bıraktı :)