tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu başından beri takip ediyorum nacizane yazayım.
1-) düzgün bir fizibilite yap önce. Benzer mekanlara git hatta yanında güvendiğin insanlar da olsun, farklı gözle bak incele.
Eksik olan ne / değişmesi gereken geliştirilmesi gereken ne onları irdele.
2-) Fiziksel alan için bir maliyet çıkar, çıkardığına da en az %20 ekstra ekle.
3-) Açacağın yer için kuruluş ve örgütlenme gideri + finansal giderler için bir bütçe belirle.
4-) Alacağın araçları / yedek parçalarını / bakım onarım işlemleri hakkında bilgi edin. (Örn lastik)
5-) Drift amaçlı olduğu için zemin çok prüzsüz olmalı. Epoksi zemin oldukça maliyetli bir iş altı da düz olmalı.
Yani beton + zemin en büyük giderin olabilir.
6-) Işıklandırma çevre düzeni vs için bir bütçe + tüketim hesapla.
7-) Kaç personel olmalı - aylık gideri ( 1 güvenlik - 1 ön kabul - 1 kantin vs gibi)
Bunlar benim dikkat et diyeceklerim, en az bu kadar daha çıkar. Unutma bu işler çoğuz zaman ayrılan bütçe ile bitmez. (yasal izinler mesela)
Maddi getiri ile yapıyorsan eğer pek umutvar olma derim. Muhtemelen bahsettiğin arsa 1 yılda bu mekandan elde edeceğin gelirden daha fazla değer kazanır.
Ama düşünceni taktir ettim.