User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
77 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Pozisyonel Vertigo ( Baş Dönmesi )

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pozisyonel Vertigo ( Baş Dönmesi )

Hayatıma bundan 4 sene önce girdi, bu zamana kadar tekrar etmemişti. Yeniden başladı.Kbb göründüm, içim rahat etsin diye birde nörolojiye gittim İlaç verdi yarıda bıraktım 1 ay sonra yani şimdi tekrar başladı.İlaca tekrar başladım. Sürekli sersemlik hali ve hareket ettiğimde baş dönmesi. Berbat bi his. Hastalık hastası oldum kafayı yemek üzereyim, var mı bunu yaşayan benim gibi.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Göz kararması ve bayılma, bayıldıktan sonra soğuk soğuk terleme veya bayılma öncesi veya sonrası kulak çınlaması var mı?
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana 2 hafta önce falan oldu. Sabah uyandım kafamı kaldıramıorum tansiyonum düştü sandım biraz kendini toplayıp kalkiyim dedim yere düştüm.Zorla kalktım mutfağa gidip ayran içtim uzandım geçmiyo bi daha içtim yok. Rejim yaptığım zamanlarda oluyodu ara ara ayran içiodum geçiodu bi süre sonra. Sonra midem bulandı kustum baş dönmemde iyice artınca korktum kuzeni bide annemi aradım beni hastaneye götürün diye

Korkulcak bişey değilmiş.Orta kulakta denge kristallerı varmış yer değiştirince oluyomuş. doktor bikaç hareket yaptırdı düzelttim dedi ilaç verdi ilaçları içtim uyudum uyandım geçmişti.

Sonra bidaha olmadı ama mekanik bi tedavisi var onu yapmadılar mı sana

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tedavisi ilaç değil fiziksel hareketler,kulaktan sıcak hava verilmesi vs gibi şeyler yapılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oturur pozisyonda bi kaç manevra dedikleri kafamı sağa sola oynatma hareketleri yaptı hem hareketler hem ilaç birazda dinlenince geçti. Ama tekrar etti.

Dediğin gibi yüzde 90 uykudan kalkınca oluyor. Berbat bi his. Neyin tetiklediği ne zaman olacağı hiç belli değil kafein dediler kahveyi kestim, üşütme dediler hiç takmayan adam atkı bere geziyorum. stres kaynaklı olması çok yüksek diyorlar son 1 hafta feci şekilde stres sıkıntı birikti ondanda olabiliyormuş..

Dostum dikkat et benim gibi gafil avlanma bu geçen bişey değil, tekrar ediyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Göz kararması ve bayılma, bayıldıktan sonra soğuk soğuk terleme veya bayılma öncesi veya sonrası kulak çınlaması var mı?
    Yok çok şükür. Teşhis Pozisyonel vertigo imiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tedavisi ilaç değil fiziksel hareketler,kulaktan sıcak hava verilmesi vs gibi şeyler yapılıyor.
    İlk defa duydum sıcak hava olayını. Tekrar görünücem doktara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oturur pozisyonda bi kaç manevra dedikleri kafamı sağa sola oynatma hareketleri yaptı hem hareketler hem ilaç birazda dinlenince geçti. Ama tekrar etti.

Dediğin gibi yüzde 90 uykudan kalkınca oluyor. Berbat bi his. Neyin tetiklediği ne zaman olacağı hiç belli değil kafein dediler kahveyi kestim, üşütme dediler hiç takmayan adam atkı bere geziyorum. stres kaynaklı olması çok yüksek diyorlar son 1 hafta feci şekilde stres sıkıntı birikti ondanda olabiliyormuş..

Dostum dikkat et benim gibi gafil avlanma bu geçen bişey değil, tekrar ediyor.

Beni önce sırt üstü yatırdı kafamı aşağa falan sarkıttı sonra yan yatırdı yine kafamı aşağa sağa sola bişeyler yaptı beynim patlıcak gibi oldum Sonra ayağa kalktım baya geçmişti eve gittim uzandım baş dönmesinde yatamıodm bşyler atıştırıp ilaçları içtim uzandım uyumuşum uyandığmda geçmişti.

Tekrar ediceğini biliyodum ama kısa sürede olabilceğini bilmiodum başka bi kuzene olmuş arba sürerken falnda olabilr dikkat et hissedersen hemen dur demişti

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asla ama asla ntedavisi yok diye biliyorum. Ben uzun zamandır çekiyorum. Beta Serc 24 Dİye bir hapı var. Geçirdiğini görmedim ama işte piskolojik olarak almadım dememek adına alıyorum. Aslında hapı asla kesmemek lazım yaşamamak için.

Ben özellikle hasta olacağım an vede yüksek stres yaşadığım anda atak yapar.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi kesinlikle haklısın. Stres bir numaralı tetikleyicisi. Panikatak oldum bunun yüzünden şimdi sırf kafam dağılsın diye dışarı çıkıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asla ama asla ntedavisi yok diye biliyorum. Ben uzun zamandır çekiyorum. Beta Serc 24 Dİye bir hapı var. Geçirdiğini görmedim ama işte piskolojik olarak almadım dememek adına alıyorum. Aslında hapı asla kesmemek lazım yaşamamak için.

Ben özellikle hasta olacağım an vede yüksek stres yaşadığım anda atak yapar.
    bana doktoru verdiğin ilaçta o dediğinden abi yazılarınları okuyunca korktum biraz en iyisi arabaya bikaç tane koymak ne olur ne olmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Çok yakın tanıdığımız bir doktor'da vertigo. Maalesef tedavisi yok kristaller yerinden oynadığı zaman oluyor.

Allah şifa versin ne diyim....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaşadıklarımı anlatsam roman olur kafamı sağa çevirsem döner sola çevirsem döner , yerden birşey almaya eğilsem ayaga kalktıgımda sanki beynim sonradan yerine gelir arabayla otoban bağlantı yollarından çıktıktan sonra başım döner sollamaya cıktıgımda solladıgım arabaya bakıp sonra önüme dönsem başım döner vs. vs. yatakta uzandıgımda lambaya baksam sanki lamba oynar , yolda yürürken telefona bakarak biraz mesafe katettikten sonra teli cebime koyup yola baksam döner.. bendeki sebebi panik atak / anksiyete bozukluğu yüzünden olduğu ortaya cıktı. illa kalp krizi geçiriyorum aman ölüyorum bitiyorum gibi belirtiler vermiyo psikolojik durumlar.mesela hatırlarım burada 3 sene once bir abi yazmıştı hanımla alışverişe çıkıp poşet taşısam yorgunluktan halsizlikten geberiyorum demişti.herkes kan tahlili vs. derken benim dediğim çıkmıştı psikolojik . kbb de bazı pozisyonlarla kulaktaki kristalleri yerine oturtuyolar eger senin kristallerde sorun yok ise pozisyonel vertigonun diger bir nedeni psikolojiktir.ben düzeldim sende düzelirsin inşallah

cRc Ramo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun öncelikle, gerçekten çok beter bi hastalık allah acıl şifalar versin. vertigo benim annemde var ıkı tekrar yaptı ve ikisindede ambulansla kaldırdık hastaneye. ciddi bişey değil tamam ama acısını gerçelden anlayabiliyorum. tüm tetkikler yapıldı kamerayla kulak içi kontrolu krıstallerle ilgili vs hiç bişey çıkmadı.. en son beyin mr çektirdik onda da bişey yok. dr. tek dediği ***** ilacı ömür boyu kullanmak yapacak başka hiç bişey yok. stres durumu bizimde tek sorunumuz sanırım stressiz bi hayat olmayacağından bu tür hastalıklardan pek kurtulmak mümkün olmayacak..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen yazılanlar gibi. Acaba beynimde bişe mi var neden geçmiyor tarzı şeyler yaşıyorum sürekli. Gidiyorum bişe çıkmıyor. Az önce hava aldım geldim dışarda bir kere bile olmadı eve girdim tekrar başladı.

oselami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yaşamadım ama anlattığınıza göre can sıkıcı bi rahatsızlık. İnşallah kısa zamanda çaresini bulutsunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler, allah düşmanıma vermesin.

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim eşimde de var çok kötü bir durum genelde uykudan kalkınca oluyor sabit noktaya uzun süre bakınca biraz düzeliyor. yatarken yüksek yastık iyi geliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksek yastık olayınıda ilk defa duydum iyi geliyorsa ayakta bile uyurum yeterki bitsin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler