Keşke girseydim nalet olsun diye.
Yada nerden bulaştım nalet olsun diye. :p
Ben her ay kazandığım paranın yüzde 15 iyle bitcoin alıyorum. Gelecek güzel görünüyor bence :)
Printable View
Keşke girseydim nalet olsun diye.
Yada nerden bulaştım nalet olsun diye. :p
Ben her ay kazandığım paranın yüzde 15 iyle bitcoin alıyorum. Gelecek güzel görünüyor bence :)
Ve an itibariyle 1 btc 1773 dolar 6210 tl.
BTC-E | Bitcoin Exchange, Namecoin Exchange, Litecoin Exchange, BTC Exchange
Bu işin öncüsü olduğu için oradaki rakamlar dikkate alınıyor :)
Ben diyelim madenci olucam benim işletim sistemim neden iyi olmak zorunda ne yapıyor da pc güçlü olunca para kazanıyorum :D
Oyun mu oynuyor bir şeyler mi yüklüyor ?
İlla ki daha iyi bilenleri vardır fakat aletin kazı yaptığını düşünürsen ne kadar iyi o kadar hız ve güç yani iyi olduğu zaman daha fazla sunucudan bağlanıp daha hızlı kazı yapıyosunuz misal elinizdeki saatte 1mt kazabilen 3 işçi çalıştırıyorsa iyisi saatte 5mt kazabilen 10 işçi çalıştırıyor gibi düşünün. Yanlış olabilir bilenler düzeltirler.
Bütün sanal para birimleri dünden bu yana ortalama %28-30 düşüşte alım fırsatı olabilir mi acaba :)
Ben konuya çok hakim değilim yanlışım olabilir baştan belirteyim fakat bildiğim kadarıyla mining dediğimiz olayı sizin yerinize bilgisayarınıza kiraladığınız sunuclarda çalıştırdığınız programlar yapıyor. Bildiğin normal hayattaki gömücüler gibi gömü arıyor yazılım senin için buradaki gömüde bit coin, bit coini sadece satın alarak değil böyle mining'lede bulabilirsin.
İyi bilgisayar neden lazım; yıllığı 1usd'den atıyorum 20 sunucu kiralıyorsun, bu sunucularda yazılımını çalıştırıp 24 saat kesintisiz çalıştırıyorsun e bu noktada da günlerce kesintisiz ayılıp bayılmadan yorulmadan donmadan yanmadan çökmeden aynı anda 100 sunucuya hizmet edebilecek ve programını çalıştırabilmesi lazım ki sen günlük hayatına devam edip işine okuluna giderken btc hesabın dolsun.
maliyet nedir güzel bir bilgisayar, elektrik, yıllık sunucu kiraları ve bu bilgisayarın senin günlük hayatta kullandığın bilgisayarından çok daha çabuk eskiyecek ve hurdaya ayrılacak olması.
ama tabi insanların mantıksız, yatırım lazım, ekmek çıkmaz demesinin sebebi artık eskisi gibi kazmayı vurduğun heryerden altın çıkmıyor ve bu çalışmalar için büyük yatırımlar yapılıyor misal sen mini loader'la toprağı kazıyorsun hemen yanında adam devasa excavator'lerle çalışıyor haliyle sen 1 tane btc bulana kadar adam hepsini toplayıp gidiyor sen yaptığın yatırımla kalıyorsun ama şuda var 1 üst satıra yazdığım yatırım kalemlerini senelik düşünürsek muhtemelen yılda 1 btc bulsan bile kendini dönürmüş sayılırsın.
benim bildiğim mantık şu, normalde parayı kim basar merkez bankası. paranın karşılığıda eski zamanlarda altınmış. yani banknot'un karşılığı altınmış bir zamanlar. Sebebide işte banknot dediğin bir kağıt parçası sonuçta değerli olması için bir karşılığı olması lazım. Sürekli para basarsan, paranın değeri kalır mı kalmaz.
bitcoin'de de işte paranın karşılığı işlem gücü. yani altın yerine işlem gücü gelmiş. bir tür şifre var şifreyi her çözdüğünde bitcoin üretiyorsun. fakat parayı üreten bir merkez bankası yok. işlem gücü olan herkes parayı üretebiliyor ama bunu tasarlayan elemanlar bunun için bir sistem geliştirmişler ve toplam üretilebilecek bitcoin sayısıma liöit koymuşlar. üretilem bitcoin arttıkçada üretmek için gerekli işlemgücü artırılıyor (şifre zorlaştırılıyor gibi düşünelim). yani bitcoin üretilmesinin zorlaşması piyasa şartlarını taklit etmesi sebebiyle özellikle yapılan bi şey.
ben kendi bildiklerimi ve yorumlarımı yazdım tabi, hata eksikleri diğer arkadaşlar açıklarlar.
Abi öyle de işte, titandan dilim yanmıştı benim.. gerçi diğer ben çok komik para kaptırdım ama o yüzden bir daha cesaret edemedim
Olayın titanla hiç bir alakası yok arkadaşlar.
Olay yukardaki arkadaşında dediği gibi.
Kasma zorlaştıkça fiyatta artıyor.
Makinası olan herkes para üretebiliyor.
gideri elektrik faturası ve bilgisayar parça yorgunluğu.
Şimdi fiyata baktım 2210 dolar olmuş. Dün 1773 dolardı.
dün 1 btc almış olsaydım bugun ortalama 1600 tl para kazanacaktı :)
Bir nevi sirkete pc kiraya mi veriyoruz?
Maden mi arayacak sistem cok sacma sistem nasil isliyor muamma?
Sonuc olarak para kazanacaksin ya vergi !!! Vergisini vermedign paran olamaz ki ? ( sonra sebepsiz zenginlik diye birsey var )
digitalparanin basindaki baronlar ulkelere siber saldiri hizmeti veriyor.
anlami; gelecek var.
ben ether isine girecem
Bayanlar baylar
Bu bitcoin ve diğer altcoinler hepsi riskli yatırımlardır
Tekrar yazıyorum paranız uçabilir
Ben riski severim diyenler için bilgi amaçlı bir konu bu konu
Hayal alıp hayal satıyorsunuz
Hiçbirşeyin garantisi yok
Üretim içinde aynı şeyler geçerli
4 gündür çok agrasif hareketler var bitcoinde
Grafikleri dirençleri kestirmek mümkün değil
Ama şu bir gerçek dijitalleşen bir dünyada bu sistem mecburi
Kara para aklamak isteyen çeteler işadamları bu sistemi mecbur kullanması gerekli
Uluslar arası yasaklanmadan bu bitcoin furyası devam eder
Günlerdir yazıcam yazıcam unutuyorum. Şöyle ki
May 24 2016 199,312,067,531 2.60% 1,426,731,353 GH/s
Geçen sene 1.426 hashrate miş
Şuan güncel olarak Hashrate: 4,828,528,773 GH/s
Biz standart insanlara tanıtılan en güçlü makine s9 dur
AntMiner S9 ~13.0TH/s @ .098W/GH 16nm ASIC Bitcoin Miner:Amazon:Elettronica
13 th veren makine 2bin euro
13 th = 13000 gh
Hashrate olarak aradaki fark 3.401.797.420
Bunuda gh cinsinden olduğu için 13bin e bölersek
Tam olarak 261.676 tane yeni makina açılmış tam 1 senede.
Bunuda 2bin euro ile çarparsak 525 bin euro luk yatırım anlamına geliyor. Yani 2.1milyon tl.
Şimdi bu btc 100 200 dolara düştü bunca makina bunca yatırım çöpe mi gidecek ?
Ben şahsen pek sanmıyorum. 261 bin makinadan söz ediyoruz.
Ben yukardaki mesajı yazarken hashrate 4,865,774,838 olmuş. Yani 4 makina daha açılmış :p 8bin euroluk yatırım daha geldi
Bitcoin hariç diğer coinleri nasıl al-sat yaparız. Açıklayabilecek olan var mı?
Herkes kolay para kazanma peşinde :)
son zamanlarda adı pek geçmesede geleceğin bitcoin i yerine geçecek olan bence ethereum olacak. Bi araştırın önü cok açık.
birde ripple var birçok bankayla anlasmaya vardılar. bu bır coın sayılmazda aslında. Şuan için hepsinden güvenilir olanı ripple şuanda.
gelecek vaadeden ise ethereum.
20 yıl sonra buralar hep tarlaydı ben begenmedım dıyen dedelerımız gibi olmayalım. :D
BitcoinWisdom - Live Bitcoin/Litecoin charts siteden altcoinlerin bulunduğu kurumlara tıklayıp al sat yapabilirsiniz.
Belli başlı güvenilir kurumlar bu sitede listeli zaten.
Diğer sitelere yatırmanız halinde olası bir hack operasyonuna kurban gidebilirsiniz.
Evet ya iş yerinde mola zamanında yazmıştım bu bilgilendirmeyi. Haliyle yorgunluktan kafa kalmıyor kusura bakmayın :D
261.000 Makina x 2.000 Euro dan 525 milyon euro ediyor. Buda 2.1milyar TL ye eşit. Sonuç olarak çok büyük bi rakam ^^
Tüm coinler BitCoin kuruna bağlıdır. BitCoin in olası çökmesi tüm coinleri bitirir. hatta direk piyasayı bitirir.
Değeri 100 bin dolara yukselebilir! | Bitcoin Haberleri
Spekülasyonlara devam :)......
Ya maaşla zengin olunmazda memleketin bir akıllısı benim diye düşülürekte zengin olunmaz.
az biraz bakındım da, mining için makineler var, onlar ile ayda ~130dolar kazananlar var youtube'ta falan açıklamalı şekilde videolar mevcut
Yine 10.000 tl seviyelerine geldi mübarek :)
Madencilikten çok bir şey kalmadı. Boşa yatırım olur artık. Anladığım kadarıyla bitcoin'in kendisini almak daha mantıklı artık. Zamanında 5 dolara almadık. Tabii o zamanlar yatırımdan da pek anlamıyorduk. Ben biraz baktım da sanırım bitcoin den öte birkaç para birimi biraz daha önü açık gibi. Bitcoin ebesinin nikahı oldu. Sanırım bir düzeltme yaptıktan sonra yine dikine bir uçuşa geçecek gibi.
Sanırım uluslararası en iyi site şu: Poloniex - Bitcoin/Cryptocurrency Exchange
Bizim türk siteleri de var ama güvenlik önemli bence henüz o güveni hissedemiyorum. Bir de bitcoin yerine etherium ve hatta şimdi hatırlamıyorum ama sanırım bir para birimi daha yukarıda dediğim gibi bu aralar gelecek vaadediyor gibi.