eyv. saolasın , var mı analiz için tavsiyeniz peki , siz işin içine girmişsiniz ben analizden başlamam lazım :)
Printable View
Şuan için 1 haftalık analizim 66 DOLARLIK
BTC- GERİLEDİ
ETH- GERİLEDİ
AVAX- NE ÜZÜYOR NE YÜKSELİYOR ANLIK DAHA İYİ SIKI TAKİPÇİLERE
BNB- GERİLEDİ
CHZ- AVAX İLE AYNI UZUN DÖNEMDE İŞ YAPAR.
:o
DEFİ'den sonra NFT modası var bu aralar.. NFT rüzgarı baya esecek gibi duruyor. yeni çıkacak projesi olanları takip edebilirsiniz..
valla bin tl chil bin tl ada bin tl doge aldım uygulamayı kapattım. haber duyarsam bunlardan biri şu kadara katladı bu kadara uçtu girip bakarım yoksa unuttum 3 bini çöpe attım :D
bende 700 tl gıbı bır rakam ıle başladım Mana ve CHZ aldım
mana dan bıraz kar ettım sattım baktım yukselişe geçti tekrar yüksek rakamdan aldım ben alır almaz çakıldı diplere beklemedeyim şuanda
chz de 4.45 den aldım guzel bi dalgalanma vardı ben alınca sanıyesınde 4.40 dan düşüşe girdi. şimdi 3,76 bana mı denk geliyorrr sabrımı mı sınıyor anlamdım :D beklicez yapıcak bişi yok
konunun sıkı takipçilerinden oluyorum bende bu saatten sonra
Arkadaşlar yanlış anlamayın akıl vermek gibi bir düşüncem yok ama chz coin %2000-3000 yaptı bu saatten sonra x2 yaptı diyelim ondan ziyade daha o yükselişleri yapmamış coinlere girmeniz daha mantıklı chz 10-20 kuruş ilken kimse almıyordu 4-5 lira herkes almaya başladı bu sefer her zaman kötü senaryoyu da düşünmek lazım belki düşüş trendine girip sürekli bir düşüşte yaşanabilir bunların hepsi olası şeyler
Naçizane tavsiyemdir o meşhur kelimeyi de yazıyım ytd :):)
öyle düşünme cent seviyelerinden 3-4 dolarlara gelen çok fazla coin var. Herşey hacim meselesi. Taraftarların stadlara dönmesi, chz nin coinbasede listelenmesi, NBA anlaşmalarıyla amerikan pazarına girmesi vs. şeyler CHZ nin hacmini arttırır. Ama hangi vadede olur kimse bilemez. YTD
Yanlis bir dusunce yok, ikii taraf icin win-win biliyorum.
Bir kisi kod paylastiginda hepiniz alt alta yapiistiriyorsunuz daha once oldugu gibi.Bu sefer konu bilgi yerine "kod" paylasim postlari ile dolmus oluyor.
Konu icinde gereksiz bir durum referans kodu paylasmak.
Piyasada CHZ gibi elle tutulur projesi olan cok cok fazla coin yok. Fiyatlarin esas dusus sebebi, Socios.com'da kilitli kalan CHZ'lerin piyasaya dusmesi. Adam 0,00xx iken aldigi sayisiz coini, 0,40 cente sattiginda degisik kazanclar sagliyor, o sebeple su an bir satis baskisi mevcut. Benim sahsen bu coinde hatri sayilir bir miktar param var, Temmuz'a kadar ellemeyi dusunmuyorum.
Tabii ki DENT, KAVA, KEY ve WIN gibi hizli hareket edecek coinler de mevcut.
herkese kolay gelsin bu işlere yeni giricek biri olarak 10 milyarla girmeyi dusunuyorum ve bir tane degıl parayı bölmeyi düşünüyorum tavsıyelerınız nelerdır
Chz’ye bölmeden bastık parayı bekliyoruz anasını satim :) chz’yi beklerken bir sürü gözüme kestirdiğim coin (10gün içinde) %30 falan yaptı :/
Dent kava key gibi coinler bendede mevcut hatta chz 600 dolara 30 bin ad varmış bende ama 1 hafta sonra çok komik bir kâr ile satmışım onu şimdi bu saatten sonra hiç bir şekilde girmem mesela benim için o tren kaçtı isterse 5 dolar olsun riske atmam yani :) ayrıca piyasadaki chzlerin %25nin bir kişide olduğunu okumuştum bir anda o şekilde bir satış yemesi yerle bir edebilir fiyatı ben genelde parçalı alım yapıyorum hep %25 im nakitte tutuyorum ve alırkende genelde youtube telegram gibi kanallardan en kötü 5-6 yorum dinleyip öyle giriyorum. Piyasa çok sert hareketleri yüklü girip terste kaldımı kanser oluyor insan o yüzden bu şekilde ilerliyorum :) he belki az kazanıyorum ama beni tatmin ediyor ve kafam rahat oluyor en azından
Elon reis bitcoin ile Tesla alabilirsiniz artık dedi. Şimdilik sadece Amerika'da, diğer ülkelerde de yakın zamanda başlayacakmış.
https://pbs.twimg.com/media/ExPIpEfX...pg&name=medium
Elon tam bir pompacı. :D Herkes bir tweet'e bakıyor... Ya CZ den, ya Elon'dan, sıra Amazon veya Jeff'e geldi... Onlarda shill yaparsa yürür daha. :D İlk kez alım yapacaklar için tavsiyem azar azar btc almaları. Diğerlerini takip etmiş ve etmeli yatırımcı...Altcoinler üzer adamı, chz de olduğu gibi.
Burada önemli olan btc ile tesla sipariş edilebilmesi değil. Teslanın btc fiyatı fixlemiş olması.
Şu görseli paylaşan arkadaş bitcoin butonuna basıp bize ekran atarsa pariteyi nereden sabitlemişler anlarız aslında.
Coin araştıran arkadaşlar npxs (pundix) incelenebilir yapılış amacı kripto para ile ödeme sistemleri pos cihazları vs gibi sistemler üzerine yapılmış uzun vade yatırım ben ona yaptım mesela bir miktar yalnız kimse alsın etsin diye demiyorum kimsenin vebaline girmek istemem bana mantıklı geldi aldım yakında binance ile yeni anlaşmalar duyuracağı söyleniyor bu da fiyata etki edebilir
Şuan bilerek bitcoinleri azaltıyorlar alımını alt coinlere kayacak filan hikaye :D düşürüp sonra patlatacaklar artık yeni para birimi olarak gözüküyor ABD'nin kendi fikrimce izleyip görecez.
Ben görseli şuradan almıştım:
https://twitter.com/JonErlichman/sta...679163395?s=20
Elon'un konu ile ilgili tweet'i:
https://twitter.com/elonmusk/status/1374617643446063105
Alıntı:
You can now buy a Tesla with Bitcoin
Tesla is using only internal & open source software & operates Bitcoin nodes directly.
Bitcoin paid to Tesla will be retained as Bitcoin, not converted to fiat currency.
Pay by Bitcoin capability available outside US later this year
Resmi siteye girince bana böyle gösterdi:
https://i.hizliresim.com/FJzRII.png
100 $ 0.0018376 BTC olarak göstermiş
54418.80713
civarına denk geliyor.
Bir sonraki adımda daha güncel fiyat gösteriyor olabilir tabi.
Ama şu an coinmarketcap 56840.65 $olarak gösteriyor 1 BTC'yi
Bu durumda sadece usd ye dönmeyip btc olarak saklayacaklar ve günün kuru ile işlem yapacaklar.
Bir nevi yeni alım yapmış olacaklar. Güven konusu için güzel haber...
Piyasanın dengesini bozuyor vs. diye Elon'a twitterda sallayan çok ama, dünya çapında bitcoin ve kripto para reklamını kimse bu kadar yapamazdı herhalde.. Gelecek için çok olumlu gelişmeler.
O yüzden alabildiğince btc alıp düşükken 1-2 sene unutmak sonrası ***** 2013'te 1000 TL alanlar şuan 400küsür milyarla zenginsss :D
Piyasanın Elon'a bu kadar bağımlı olması ya da x kişi/kuruma iyi birşey değil ki. Adam tweet atsın diye mi bekliycez. Ya da eş dosta kazandırdıkları? Yarın tweet atıcam, BTC alın diyip gülüyorlardır malı bizlere satınca... Pump/dump piyasası olmuştu zaten 2017 de bu gelenek büyüklerle de devam ediyor. Büyüklerin elinde oyuncak olduktan sonra bu piyasa gelişse ne olur ki. :)
Elon tek başına sistemin hakimi ve / veya yönlendiricisi değil. Sadece ne zaman tweet atması gerektiğini bilen biri. Hatta bir kaç tweetinde açığa düşmüşlüğü de vardır. Vakit ayırıp fiyat hareketleri ile eşlerseniz fark edersiniz.
Aşağıdaki görseli kısmen veya tamamen doğru kabul edersek Elon bu görselin "media attention" kısmındadır diyebiliriz.
Son olarak boğada herkes trader olur, ayı piyasası başladığında hiçbirini bulamazsınız :D Bir yatırım aracında kolay para kazanılıyor algısı oluşmaya başladığında uzak durmalı, muhtemelen onların karı sizin zararınız olmak üzeredir.
https://i.hizliresim.com/pBGD32.jpg
Btc elona bağımlı değil bencede, sadece iyi reklamını yaptı. Ancak birçok firma btc kabul etmeye başladı. Elon diğer firmaların kayıtsız kalamamasına sebep olacak. Zira büyük bir kitle btc kart kullanmayada başladı. Ayrıca vergi demek ülkeler ipe ipe tanıyacak demektir. Ben bitcoine hep temkinli ve uzak davrandım ancak asıl yükseliş dönemi yeni başlıyor. Kesin herkesin eline verecek diyordum ama yanıldığımı kabullendim. Btc geleceğimizin para birimi.
Selamlar,
Nicehash'ile, atıl durumda olan yaklaşık 25-30 eski bilgisayar a kazım yaptırmayı düşünüyorum. Bilgisayarlar bütün gün açık ve hiç bir işlem görmüyorlar. Donanım olarak düşükler ama maksadım zaten uçuk kaçık MH süreleri yakalayıp mining de köşeyi dönmek değil.
Sormak istediğim soru şu; bir bilgisayar üzeride gpu,cpu ile kazım yaparken(nicehash'te) aynı nicehash hesabı ile başka bir pc de gtx1060 birinde rx580 birinde ise gtx1070 gibi farklı farklı kartlar ile kazım yaptırabilir miyim? rig rig ayırıyorlar biliyorum ancak ben bilgisayar başı ayırabilir miyim?
Teşekkürler,
Bence samimi değil ve abartı olduğunu düşünüyorum. Elbette kazanç sağlanıyor hatta ve hatta küçük meblağları dağa çevirebilirsiniz fakat şansınız yaver giderse..
Şöyle ki bir sürü alt coin var ve temel analiz + teknik analiz de bi yerden sonra iş görmüyor. Zira balinalar tarafından pumplanan coinler tüm hesabınızı alt üst ediyor. İşte burada da şans faktörünüz şöyle devreye giriyor; "doğru zamanda doğru yerde olmak"
Farz edelim ki doğru zamanda doğru yerdesiniz ve bu da yeterli değil elbette. Belki de en sağlam borsa olan binance bile bu pump a karşı emir gerçekleştirmede bazen iş görmüyor.
Vatandaşa dönersek hiç bir bilgisi olmadan al sat yaparak bu kadar kazanç sağlamış olması muhtemel değil. Hemde 3 ayda 2000₺ ile?
500k TL borç alıp 750k TL ile ayrılan bizzat tanıdığım var 1 hafta içinde. Araba alanda vardır, servetine servet katanda. Çok kişiye ekmek kapısı oldu, kripto paralar...
Bunu yazmadan önce acaba bir başka bilmeyeni de cesaretlendirir mi diye ikilemde kaldım. Ancak baştan uyarıyorum bu yazılan başarı hikayelerinin yanında belki de yüzlerce kat fazla başarısızlık hikayeleri var.
İnsanoğlu işte başarıyı bağıra bağıra anlatmayı seviyor da, başarısızlıklarını aynı cesaretle anlatabileni oldukça az. :) Geçen gün haberlerde vardı mesela... Kaldıraçlı işlem yaparak önce ana parasını, sonra çektiği krediyi ve en son da eş dosttan aldıklarını batıran adam intihar etmiş.
Yukarıda yazılan başarı hikayelerini birebir tanımıyorum ancak şahit olduklarım da bu yönde. Neredeyse bir yıllık geliri ile saçma iki coinde sıfır bilgi ile pozisyon açıp mio TRY portföy büyüklüğüne ulaşan çocuğa inanmayıp hesap detaylarına baktım mesela :D
Özetle evet var ve var olmaya devam da edecekler. Hem zaten diğer müşterilerden aldıkları ile ödeme yapan piyangoyu da bir kazanan olmuyor mu? Mantıksız ve kazanç hırsı ile açılan pozisyon hangi yatırım aracında olursa olsun kumardır. Aklın ve mantığın olmadığı şansın büyük değişken olduğu her iş kumardır.
Bu işlerde herkes kazandığını söylüyor.. Kimse kaybettiklerinden bahsetmiyor.. Son 2-3 aydır coinler çok pompalanıyor akibetini kimse bilmiyor belki doldura doldura gidiyor belki spekülatif.. Temkinli olmakta, evi arabayı basmamakta fayda var.. O kadar gaza gelmeye müsait insanımız var ki.. Hani tosuncuk muadili bir yapı değil ama insanımız kaybetmeye çok müsait..
15 - 20 günde çok güzel para kazandım 2 gün önce çıkmış olsam 45 bin tl , 30 bin tl yetti . 7 bin ile başladım. Karı gördünüz mü alın çıkın bu işin kuralı buymuş. ( görmüş olduk. )
Karmaşık bir mesele bir arkadaşımla sadece 3bin TL ile aynı anda girdik o 4 ay içerisinde bedelli parasını çıkardı gitti kredi çekti dedi biraz daha yatırayım kazandı araba parasını çıkardı sonra terse düştü benim kazancımın çok altına indi tekrar şimdi çok iyi bir seviyeye geldi Allah'a şükür ama bu sefer aç gözlülük yapmadan ilerliyor stop nedir biliyor
Aç gözlü olmayıp, "kar cebe yakışır" mantığıyla aklı başında al-sat yaparsanız çok güzel paralar kazanırsınız. Daha dün aç gözlülük nedeniyle dolayı 700 dolar uçtu gitti 15 dk içinde. :)