wolkanku Nickli Üyeden Alıntı
bitcoine kazara bulaşmak üzereydim, pek çok arkadaşımla oturdum, hatta btcturk'e kayıt dahi oldum ama para yatırmaya elim asla gitmedi.
kimisine çok acemi bir soru gibi gelebilir ama, en basit sorum " parayı kim var eder?"
parayı devletler var eder. devletlerin onaylamadığı hiç bir birim para yerine geçemez, hayali paralar ile karlar kazançlar tabi ki devletlerin gözüne batacaktı.
21 aralıktaki çöküşte arkadaşlarıma söyledim, abi gelin çıkın bu işten , bu işlerin ekmeği yendi bitti gitti dedim..
bana güldüler.
"alttan alamayanlar hep böyle konuşuyo" dediler. "blockchain teknolojisini aklın alamıyo mu" dediler.
1 hafta sonra tek tek devletlerden yasaklamalar engellemeler gelmeye başladı. yine aynı arkadaşlarıma çıkın dedim, anlatamadım derdimi.
bana göre 6 ay sonra ne btc ne de altcoin olacak, bunların esamesi bile okunmayacak. gerek devletler internet kısıtlamalarıyla , gerekse de spekülatif hareketlerle elde avuçtakileri kaybettirecekler ve herkes pes edecek.
hatta masaüstünde notum var. "21 haziranda sercan'a btc 'yi sor " diye not bile aldım. dediklerimde haklı çıkarsam 21 haziran günü buraya kendisinin elimi öperken pozunu koyacağım
diyeceğim şu ki;
devletlerin var etmediği para ve hayali kazançlar ile göz göre göre nasıl bu sisteme dahil oluyorsunuz?
şunu bir anlayabilsem ben bugün girip paramı koyacağım ama hiç bir akıl mantık bugüne kadar izah edemedi, mantıklı yanıtlara açığım.