Ben XRP de al sat yapıyorum sürekli BTC endeksli genelde. son 3 gündür de WAWES var hacmi çok iyi ama daha ne kadar çıkar yada nereye düşer kestiremiyorum.
Printable View
Ben XRP de al sat yapıyorum sürekli BTC endeksli genelde. son 3 gündür de WAWES var hacmi çok iyi ama daha ne kadar çıkar yada nereye düşer kestiremiyorum.
Eğer bu piyasada yeni yeni pozisyon açmaya başladıysanız naçizane tavsiyen içinde 3 değişken bulunmayan pozisyonlar açmanız yönünde olur.
Mevcut işleminizde xrp / btc paritesi ve her ikisinin ayrı ayrı usd karşılıkları sizin için değişken. Bence ilk etapta coin / usd şeklinde pozisyonlar diğerine görece daha güvenli olacaktır.
Bütün bunların yanı sıra sanırım artık piyasa US kanadından gelecek teşvik paketinin içeriğini bekliyor. Bir önceki paketteki nakit yardım minik bir ralli başlatmıştı =)
Kripto para piyasası sanki çok kolay para kazanılan bir yermiş gibi görünmeye başladı ama alakası yok ve gerçekten insanı yoruyor. Tabi şanslı olanlar hariç :)
Ben altcoindeyim en son algo almıştım. Onu bekliyorum hedefe gelince satacağım.
Bitcoin için kullandığı teknolojiyi ve geleceğine bakmadan şöyle balon, böyle şişti, yok patlayacak.. yeni nesil dolandırıcılık diyen kişiler için bir kaç söylemek istediğim şey var.
Son yıllarda Grayscale, Galaxy Digital, MicroStrategy ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’in şirketi Square şirketleri de olmak üzere güncel olarak halka açık olan 13 büyük şirketin kasasında yaklaşık 7 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyor. Tabi ki bunlar sadece duyulan ve açıklama yapanlar. Ayrıca şu anda kripto para piyasasının toplam değeri 500 milyar dolardan fazla durumda. Geçmiş yıllarda 700 milyar doları geçtiği olmuştu.
Geçen yıllarda BTC'yi kötüleyen ve yerin dibine sokmaya çalışan bir çok yüksek seviye şirket ve şahıslar da bu kripto paraya yönelmeye başladıklarını tek tek açıklıyorlar.
MicroStrategy firması son iki ayda 300 milyon dolarlık bitcoin aldı ve son olarak 400 milyon dolarlık daha BTC alacağını duyurdu. Şirketin ceo'su bitcoinleri 100 yıl tutacaklarını söylüyor.. İlginç değil mi ? Ayrıca bu adamlar bitcoin fiyatına bakmadan alıp geçiyorlar ki şu anda btc fiyatı 19k'larda olmasına rağmen. Neden geçmiş aylarda fiyatı daha düşükken veya düşeceği zaman almıyorlar da yüksekten alıyorlar o da ayrı bir merak konusu... Sanki uzun vadede bir şeylere hazırlık yapılıyor gibi.. Daha önceki yıllarda da BTC'nin gelecekte altının yerine geçebileceği sürekli konuşuluyordu. Kim bilir?
Yani günümüze bakınca ters takla atan insansı robotlar, yapay zekalı cihazlar, gelişmiş otonom sürüşe sahip otomobiller, uzay yörüngesinde 42.000 adet uydu ile dünyaya hızlı internet (starlink projesi) vermeyi planlayan uçuk bir proje varken hatta mars gezegeninde koloni kurmak konuşulurken ! Gelecekte insanoğlunun bir şey satın alınca gerçekten kağıt parayla veya plastik kartlarla ödeme yapmaya devam edeceğini mi düşünüyoruz :) Böyle çelişkimi olur yahu :)) Daha geçenlerde Merkez Bankası 7 gün 24 saat elektronik para transferi yapabileceğimiz FAST sistemini açıkladı. Neden ? Dünya değişirken elbette ihtiyaçlar değişiyor. Yahu en basit ülkemizde araç alır satarken kaç kişi dolandırılıyor. Benim en yakın arkadaşımı noterde dolandırdılar.
Bu yenilikçi finansal teknolojiler ve dijital ekonomik atılımlarla hem bu tarz mağduriyetlerin önüne geçilmiş olacak hem de insanlar sadece cebindeki akıllı telefonlarla güvenli bir şekilde her türlü ihtiyaçlarını alıp ödeyebilecekler. Bunu da şu anda en iyi yapabilecek teknoloji Bitcoinin de kullandığı Blockchain (Blok zinciri) teknolojisidir.
Herkese bol kazançlar.
Yeni ath hayırlı olsun :D 20.300 dolar. Koş sevim bitcoin balonu patlıyor.
Etherium btc den daha iyi koydu. martta $100 a kadar düşmüştü şu an $620 6 kat çakmış
önce new york adının new amsterdam olduğu yani hollandanın dünya ekonomisinin en güçlü ülkesi olduğu dönemlerde ''lale balonu'' yüzünden nasıl patladığını ve new amsterdamı kuran büyük patronların da lale sözleşmelirinden batması sonucu burayı ingilizlere satmak zorunda kalmasını bir inceleyin...
sonra ''misisipi balonu'' vakasında koskoca fransa ekonomisinin bir düzenbaz tarafından nasıl batırıldığını, koskoca fransanın kasasında delikli bir kuruş kalmayana kadar bu balona nasıl para gömdüğünü de bir inceleyin...
örnekleri çoktur.. NY borsası ilk kurulduğunda günde 30 şirket borsaya kote oluyordu.. borsa hakkındaki bilgiye günler sonra erişilebildiği halde insanlar çitini çubuğunu satıp bu firmalara yatırım yapıyor hisselerini alıyordu.. spek o zaman da vardı.. bu gün varolan 7bin çeşit coin hakkındaki bilgileri geçtim, en büyüğü olan bitcoin hakkında bile net/net bilgiye erişilemiyor..
coin peygamberlikten sonraki en büyük yalandır.. ama peygamberlikten daha büyük bir yalandır.. yanlış anlaşılmak istemem, fırsat vardır, pastadan alınabilecek bir pay vardır bunu alabilirsiniz..yatırım yapabilirsiniz, al sat yapabilirsiniz güzel paralar kazanabilirsiniz, bu fırsat varolduğu bu çeşme aktığı müddetçe çanağınızı doldurabilirsiniz.. ama coin in balon olmadığına inanıyorsanız o başka bir konudur.. ha ben peygamberim diyen birisine inanıp peşinden gitmişsinizdir, ha coin mantığına inanmışsınızdır ikisi de aynı şeydir..
jet fadıl 5 kere dolandırdığı insanı aynı şekilde 6. kez de dolandırabilmiştir.. jet fadıl coin in atasıdır.. o da aslında olmayan bir şeyi satmıştır..
önemli not.. anladığını değil anlattığımı anlayan cevap yazarsa sevinirim.. kimseyle dog fight yapmak istemiyorum.. ( özetle: evet coin alınır satılır bu çılgınlıktan cebiniz doldurulur hiç problem değil.. havadan para yağıyor ise almamak aptallıktır.. bu ayrı bir şey benim anlatmaya çalıştığım ayrı bir şey..)
Pim cekip masaya birakip sonra da anlattigimi anlayan cevap yazsin derseniz;
burada peygamber pesinden giden de var
burada bitcoin mining yapan da var
burada kripto para trade isinde olan da var.
Bu insanlarin her birinin size cevap hakki dogar her ne kadar siz anlattigimi anlayan yazsin deseniz de...
Simdi durduk yere bu adamlara "ha ben peygamberim diyen birisine inanıp peşinden gitmişsinizdir, ha coin mantığına inanmışsınızdır ikisi de aynı şeydir.." demenin manasi nedir ?
Birseyler benim fikrimle uyusmuyor o yuzden benim lafimi anlamayan insanla ugrasamam egosu mu ?
Gerek yok boyle seylere, bilginiz varsa paylasirsiniz paylasmiyorsaniz da kimseyi yargilamaz elestirmezsiniz insanlik bunu gerektirir.
Dipnot: mesela kripto para degil, mesele bir konu uzerine yazarken ki uslup.
1-peygamberlikte coin gibi sana olmayan bir şeyi kabul ettirir ve peşinden sürükler.. sen tek bir somut belirti delil dalalet kanıt olmadan vahiy geldiğine inanırsın ve biat edersin.. bu vahiy kimine rüyasında kimine dağ başında kimine doğuştan gelmiştir.. ama sorgulamazsın.. akşam yatıyosun gece rüya görüyosun sabah kalkıp bana vahiy geldi bundan sonra böyle böyle olacak diyorsun ve insanlar buna inanıyor.. bu binlerce yıl öncesine göre belki normal ama coin bunun bi level ilerisi.. ver bana 100bin usd, aç avcunu sana 5 coin verdim.. avucunda ne var ? hiçbir şey..
2-güncel peygamber yok mu ? misal fetö.. milyonlar biat etmedi mi ? peşinden gitmedi mi ? Türkiye Cumhuriyetine darbe yapmadı mı ? o insanlar da inanmıştı.. aqp ile çıkarları ters düşmese inananların sayısı misli misli büyümemiş miydi ?? hadi binlerce yıl öncesinin çaresizliğini geçtim 2000li yıllarda bile insanlar din adı altında kolayca kandırılmadı mı ?
egom yok, anlaşılmayacağımı dediklerimin başka şekilde evrilerek cevap yazılacağını bildiğim için yazdım onu..her anlatılanı her okuduğumuzu doğru mu anlıyoruz ? aynı kitaptan 4 mezhep nasıl çıktı ? aynı kitabı okuyup 4 farklı şekilde inanıp insanlar birbirlerini öldürmedi mi ? halen öldürmüyor mu ? milyarlarca insan aynı kitabı okuyup aynı kitaba inanıp yinede birbirini öldürmüyor mu ? herkes anlatıldığı değil anladığı kadar mıymış ?
konuyu coinden dine çekmek istemedim, örneğim çok basit ve netti.. olmayan bir şeyin pazarlanmasıydı ve bu binlerce yıldır başarı ile uygulanıyor.. coin mantığının altında din yatıyor.. olmayan bir şey satılır mı ? insanlar var olmayan bir şeye para yatırır mı ? insanlar somut kanıt görmediği kitaplara canını yatırmış ölmüş öldürmüş, ölmeye ve öldürmeye devam etmiş ve ediyor..
bu mantıkla biz var olmayan bir şeyi nakite çevrebilir miyiz in birebir karşılığı coin dir.. yineliyorum.. çeşme akarken çanağınızı doldurmanızda sorun yok.. mining yapan cripto paraya yatırım yapanlara bir şey demedim, alan alsın satan satsın mining yapan yapsın, ben sisteme inanmayı anlatmaya çalıştım ama görüyorum ki anlatamamışım..
peygamberlik örneği etik mi değil mi onu bilemem ama birebir örnek budur.. adminlerimiz konu bam telidir tartışılmaz derse yazdıklarım silinebilir ama coin e verilebilecek tek ve yegane örnek budur çünkü temeli birebir aynıdır..
tamam ben ikna oldum.
Bundan sonra bankadan "altın hesabı" açıp, talep ettiğimde banka o hesaptaki altınlarımı fiziki olarak vermezse, bunlar beni peygamberlik yöntemiyle dolandırıyorlar diye mahkemeye gideceğim.
1- forum burası fikir paylaşıyoruz.. sen cevap yazdın , yazdığın cevapta okuduğunu anlamadığını başka bir cevapla sana yazdım..ha anladın ikna oldun ha anlamadın ikna olmadın.. cem yılmazın dediği gibi.. manav elmayı satar görevi biter.. sen yedin mi hazmettin mi bu manavin mesaisi değil..
2- evet altınlarını fiziki talep ettiğinde banka sana bunu vermek zorunda.. anlatmaya çalışıp anlatamadığım şeye kendiniz bir örnek vermişsiniz..altınlarını talep ettiğinde vermezler ise mahkemeye gidebilirsin.. vadeli işlemlerde opsiyon borsasında da bu bu şekildedir.. örneğin long vadeli işlemde vaden dolduğunda ya short yapar kapatırsın ya da işlemin büyüklüğü kadar keş parayı hesabına yollar vadeli işlem yaptığın emtiayı satın alırsın..ya da otomatik olarak kapanır.. petrol fiyatlarının en dip seviyelere düştüğü zaman eksi yi görme sebebi de buydu zaten..insanların giziki olarak 5bin galon petrolü teslim alamayacak olmalarıydı..
dünya üzerinde işlem gören tüm emtiaları ne işlem yapıyor olursan ol fiziki olarak alabilirsin... bir tek emtia hariç.. o da COİN.. alınıp satılabilen tüm emtialar doğa kanunlarındaki maddenin 3 halindedir.. katı sıvı ve gaz... petrol sıvıdır alınıp satılabilir.. doğalgaz gazdır alınıp satılabilir.. mermer katıdır alınıp satılabilir.. bunların hepsini eğer taşımak istersen fiziki teslim alabilirsin..ama sana bunlar sana ek maliyetler getirir..
coin bunların hangisine giriyor ? hiçbirisine.. katı sıvı ve gaz değildir.. fiziki olarak yoktur.. aslında var olmayan bir şeye yatırım yapılıyor.. bunun nesi yanlış ? coin var mı ? birisi coin var dedi diye var olamaz.. ispat gerekir.. peygamberlik örneğiyle bağlantısını anlayabildin mi ?
bir hisse senedi aldığında veya sattığında elinde fiziki hisse yoktur.. dijital rakamlar alınır satılır.. ama gidip fiziki olarak da istersen vermek zorundadırlar..diyelimki 100 milyar lot hissesi olan bir şirketin 1 lot hissesini bile alsan o şirketi arayıp bilgi alabilirsin.. elindeki senet gerçektir.. elle tutulur gözle görülür..
coin almayın balondur demedim..satmayın haramdır demedim.. mining yapmayın yanarsınız da demedim.. alan satan minig yapanlara aptal veya deli de demedim hatta tam tersi akıyorken doldurun dedim..
Burasi forum evet fakat sen fikir paylasmiyorsun, sen senin dusuncen karsisinda olan herkese ustu kapali hakaret ediyorsun. 15 yildiir bu forumdayim ben cok gordum senin gibileri o yuzden sana yazdim.
Günümüzde bu kadar çeşitli teknik ve beşeri örnekler varken, İslam Aleminin Peygamberi hakkında yazdığınız ifadelerin hoş karşılanmasını beklemeyin.
Bu mesajdaki 1.madde için birçok kişiyi kırıp üzmüşsünüz. Ben de buna istinaden bu konuya geldim bilginiz olsun.
Kripto paraların kabul görmesi de uzun sürecek. 5 yıl önce bu ne ya balon filan diyen fonlar, sigorta şirketleri yaptıkları yatırımları açıklıyor. Laf ola beri gele, kimse kimseyi zorlamıyor girsin çıksın diye. Devrim mi? değil bence ama büyüyecektir... Trene erken binmek önemli. Tren bir kaza geçirip enkaza da dönebilir, o da bu işin riskidir. Hasas konularla örneklemeye gitmek yanlış.
Ne demek dünya yuvarlak? Çıkın sokağa bakın bakayım düz mü görüyorsunuz yuvarlak mı. Kendi gözünüzle görmediğiniz şeylere inanmayın aptal olmayın.
Yazarken dikkat edin.
Yazdığınız şeyi evirip çevirip hapis yatmanız için sizi cimere şikayet edebilecek, çoluğunuzun çocuğunuzun babasız büyümesine sebep olup bundan mutlu olacak şerefsiz götler aramızda